Zondag

Na de werkweek was ik zó hyper. Er waren allemaal leuke dingen gebeurd, ik had nieuwe klussen binnengehaald, positieve mailtjes gekregen uit alle hoeken van m’n netwerk, gezellige mensen ontmoet, boeiende gesprekken gevoerd. Op woensdag had ik er in recordtempo een complex verhaal uit geramd (voor de Wageningen Universiteit, over genenbanken van planten). Op vrijdag had ik een etentje op een bijzondere locatie in Amsterdam. Kortom, het was allemaal LEUK EN VEEL.

En ja, als ik niet oppas stuiter ik dan lekker door. ;-)

Dit weekend was de opdracht aan mezelf dus: terugschakelen. Van de zevende versnelling terug naar de tweede, of toch tenminste de derde. En nu, twee dagen later, ben ik blij te zeggen dat dat aardig gelukt is. De fase van m’n cyclus werkt misschien ook mee – dag 24, het is herfst – en ook buiten is de wereld bezig naar binnen te keren. Elke morgen als ik het slaapkamergordijn opendoe, kleuren de bomen weer een stukje vuriger rood.

Werken was trouwens niet het enige dat ik deze week deed:

  • Mijn moeder en Ben waren in Nederland en we besteedden twee weekenden met hen in ons nieuwe huis. Ze hielpen met lampen ophangen en onkruid wieden in de tuin. O ja, en we verplaatsten het tuinhuisje, zodat het uitzicht uit de woonkamer nu een stuk rustiger is.
  • Ik ging voor het eerst fitnessen bij de sportschool hier om de hoek. Zó relaxed, ik loop er in 5 minuten heen. Komende 14 dagen heb ik een gratis proefabonnement, als dat bevalt ben ik van plan er tijdens de wintermaanden een abonnement te nemen.
  • B en ik hadden een date in ons eigen huis, nog om te vieren dat we verhuisd zijn. Eigenlijk zouden we eten bij De Nieuwe Winkel, een chic restaurant in Nijmegen waar ik al járen naartoe wil (en waarvoor het vrijwel onmogelijk is om in het komende halfjaar een tafeltje te bemachtigen). Dat tafeltje had ik tijden terug al geregeld, maar ja, intussen zijn we een koophuis, emmers verf, gordijnen en inrichting plus een maand vakantie in Italië verder, en ik ben natuurlijk net begonnen als zelfstandig ondernemer… Soms is het geld effe op. ;-) En hey, eigenlijk was thuis een driegangendiner koken met een goede fles pinotage erbij minstens zo fijn.
  • Voor het eerst sinds de zomervakantie had ik weer live-pianoles. Ik heb nog steeds pianoles in Utrecht en de lessen kunnen ook via Skype plaatsvinden, als heen-en-weer-treinen niet uitkomt. Maar toegegeven: samen in de lesstudio muziek maken was toch wel erg leuk.
  • Sowieso ben ik best goed bezig met pianospelen. Als in: ik neem (bijna) elke dag tijd om 20 minuutjes te oefenen – en vaak wordt dat langer.
  • Ik treinde afgelopen week trouwens twéé keer naar Utrecht; op maandag nam ik voorleeskindje A een middagje mee naar de bieb. Ik had haar al een hele tijd niet gezien en merkte dat ze me echt had gemist, en het moeilijk vindt dat ik niet meer zo vaak kan komen voorlezen. :(
  • Aangezien ik toch in Utrecht was, ging ik gezellig lunchen bij Gys met vriendin J. Was vergeten wat voor heerlijk plantaardig eten ze daar toch hebben! Ik koos voor de clubsandwich met gemarineerde seitan, tomaat, oesterzwam-bacon en truffelmayonaise. We hadden gelukkig ruimte in onze maag voor een taartje toe, jammie.
  • Vanmorgen kwam een van m’n Einder-collega’s spontaan een kopje thee drinken. Dat herinnerde me eraan hoe fijn ik dit soort weekenden vind: twee dagen geen verplichtingen of plannen, gewoon op de dag zelf bekijken wat je het beste past. Vandaag bleek dat dus thee drinken, nog wat paardenbloemen uit de voortuin trekken (die dingen zijn hardnekkig, poe) en buiten wat aanrommelen, een uur telefonisch bijkletsen met E en dit blogje schrijven. En volgens mij wordt het ook tijd dat ik eens die Xbox-en-chillkamer op zolder ga uitchecken… Fijne zondag!

2+
close

Kom je hier vaker?

En wil je graag 1x per maand een lijstje met nieuwe Suushi-blogs in je mailbox? Meld je aan voor m'n kersverse maandoverzicht. Leuk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.