Wijn op het balkon, pizza in het park en dineren bij SYR

Hoi jongens, even hoor. Dat 25 zijn, dat bevalt me tot nu toe behoorlijk prima. (De titel van dit blogje verraadt dat al een beetje.)

Om te beginnen had ik een heerlijke verjaardag. Hoewel er regen was voorspeld, was het de hele dag zonnig en zomers. Gelukkig maar, want dat hoort er toch een beetje bij vind ik hoor, als je in juli jarig bent.

Goed, het weer is natuurlijk bijzaak. Wel kwam die zon extra goed uit omdat ik – ondanks de stiekem wel redelijk intense maand die ik heb – semi-spontaan besloot een soort-van-feestje te geven. Maar in tegenstelling tot voorgaande jaren besteedde ik dit keer geen dagen/weken van tevoren aan piekeren over de gastenlijst, nadenken over de hapjes of opruimen in mijn huis.

Daar had ik namelijk simpelweg geen tijd voor.
En dat was eigenlijk maar goed ook.

verjaardag_suus_chocola_2016

Een kleine week voor m’n verjaardag bedacht ik me dat ik het, ondanks eerdergenoemde werkdrukte, best heel leuk zou vinden als er wat mensen over de vloer zouden komen. Want hey, je wordt tenslotte maar 1 keer vijfentwintig en als je dan ook nog eens op een ZATERDAG jarig bent, is er geen reden om de hele dag in je eentje op de bank te hangen, toch?!

Omdat ik geen zin had om na mijn drukke werkweek de vrijdagavond racend door de supermarkt te besteden, en ik al helemaal niet op m’n verjaardag zélf de ochtend wilde stressen, besloot ik bij uitzondering m’n boodschappen online te bestellen.

Best een goed idee, maar jongens, één tip: als je wijn bestelt, kijk dan wel even goed of je niet per ongeluk de kleine flesjes kiest.

Goed, en toen was ik ineens jarig. M’n eerste cadeau kreeg ik om middernacht al van Tom: ik ben tot mijn grote verrassing ineens de gelukkige bezitter van een e-reader. Ha! Mijn herontdekte liefde voor lezen is niet onopgemerkt gebleven. En wat een gaaf ding zeg. (Misschien ook een beetje eigenbelang van hem, nadat ik laatst liet vallen dat ik toch minstens zes dikke boeken mee wilde nemen op vakantie, in de Peugeot 108…)

Na een heerlijke ochtend uitslapen (een luxe, tegenwoordig – al heb ik geen kinderen dus ik mag niet zeuren, geloof ik) stroomde het huis langzaam vol met lieve mensen. Ouders, schoonouders en een hele berg vrienden. ‘Kom maar wanneer je wilt’, had ik gezegd, want ik wilde het zo relaxt mogelijk houden.

En dat was het! Ik geloof niet dat er eerder vijf mensen tegelijk op ons 1-vierkante-meter-balkonnetje stonden, maar daar was de meeste zon dus ik gaf hen groot gelijk.

IMG-20160724-WA0030 IMG-20160724-WA0018IMG-20160724-WA0017

Tegen de avond bestelde ik een berg pizza voor iedereen, die we opaten in het park naast de deur. Wat voel ik me gezegend met zo veel fijne, mooie mensen om me heen. Serieus, ik stuiter nog steeds na van die heerlijke dag. Beste cadeau ooit.

Hoewel die vrienden & familie van me er ook wat van konden: ervaringen vroeg ik, en ervaringen kreeg ik! Een dagje sauna, een buitenlandse city trip met Flixbus, twéé zelfgebakken cheesecakes, fijne Rituals-spullen, budget voor een shopping-trip, lekkere wijntjes, de nieuwste Harry Potter, bonnen om uit eten & naar de bioscoop te gaan… En dan vergeet ik nog een boel. Ik ben, kortom, gruwelijk verwend.

En dan heb ik zelfs nog niet verteld over vanavond – de reden dat ik überhaupt dit blogje opende. De Historicus en de Journalist stuurden me vorige week namelijk een datumprikker rond, voor een evenement getiteld “Suus’ verjaardagsverrassing”.

Toen in onze groeps-app per ongeluk het woord ‘escape room’ viel, dacht ik dat mijn goede vrienden zich versproken hadden, maar niets bleek minder waar. Een slimme afleidingsmanoeuvre bleek het, want plotseling werd ik zonet meegenomen naar SYR!

Gaat dat zien jongens, want wat een mooi concept: een Syrisch restaurant in Utrecht dat mede wordt gerund door vluchtelingen. En lekker eten, ook nog. Vooruit, ze zijn pas een maandje open dus er zijn hier-en-daar nog wat schoonheidsfoutjes in de bediening, maar het is ze vergeven. Bovendien, geef mij een avond op een fijne plek, met twee geweldige mensen en een lekker glas wijn, en het is meer dan goed.

Ja, als deze eerste twee dagen representatief zijn voor de rest van mijn tijd als 25-jarige, dan kan ik niet wachten op de rest van het jaar.

pizza

 

 

0
close

Kom je hier vaker?

En wil je graag 1x per maand een lijstje met nieuwe Suushi-blogs in je mailbox? Meld je aan voor m'n kersverse maandoverzicht. Leuk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.