van horen zeggen

Blijkbaar is er op sociale media nogal wat gaande, deze dagen. Dat heb ik natuurlijk alleen ‘van horen zeggen’, want ik heb al een tijd geen social-accounts mee – en ik moet zeggen dat ik daar juist nu ontzettend blij mee ben.

Ik hoor verschillende dingen: ten eerste de indianenverhalen die rondgaan – wat het virus allemaal doet en kan en misschien óók nog voor gevolgen heeft – en ten tweede de hoeveelheid mensen die, naar eigen zeggen, deze tijd van afzondering aangrijpt om allerlei mooie creatieve projecten op te starten.

Lijkt mij nogal een giftige cocktail. Aan de ene kant word je platgeslagen met horrorscenario’s (tip jongens, kies één betrouwbaar nieuwsmedium plus de site van het RIVM en beperk je informatievoorziening daartoe), en aan de andere kant is de impliciete boodschap: ‘wat zit je daar nu thuis te sippen, kom op, ga eens wat nuttigs doen. Haal alles uit de coronatijd wat erin zit!’

Ook dat wil ik misschien wel laten zien met mijn leuke dingen van vandaag-posts; dat het alledaagse genoeg is. Nu, maar eigenlijk altijd natuurlijk. Ik heb geen grootse meeslepende nieuwe projecten bedacht om de tijd door te komen. O, ik ken de verleiding hoor (‘zal ik nu dan eindelijk…’), maar nee, zeg ik mezelf, het hoeft niet.

Twee dingen heb ik me voorgenomen in deze tijden van thuiswerken, die vandaag zo’n beetje starten (ik werk deze week drie halve dagen, mijn hoeveelheid energie is nog niet wat-ie was). Twee kleine dingen om elke dag even te doen:

  1. Naar buiten voor beweging en een frisse neus.
  2. Even pianospelen.

En dat mag dan dus ook een blokje om van 10 minuten zijn, en één toonladder. Wil ik meer, dan komt dat vanzelf wel. Wil ik niet, dan niet.

Het is goed zo, en genoeg. I am enough.

0
close

Kom je hier vaker?

En wil je graag 1x per maand een lijstje met nieuwe Suushi-blogs in je mailbox? Meld je aan voor m'n kersverse maandoverzicht. Leuk!

One Comment

  • Annelies

    Het lijkt inderdaad wel alsof een deel van de bevolking nu vindt dat je heel je huis op orde moet hebben en ineens ook nog 3 nieuwe talen moet leren.
    Ik heb gisteren mijn bureau wel helemaal opgeruimd, maar meer omdat ik nood had aan een goed plekje om thuis te werken. Het voelde even alsof ik heel de lenteschoonmaak beter ook even zou doen, maar dat hoeft niet. Dat ene kleine hoekje is ook al goed.

    0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.