Tips van deze week (2)

  • De interviewserie van Robbert Rodenburg op YouTube. Wat een ontwapenende interviewer is dat. Mooi concept ook, Open Kaart. Zelfs mensen die ik van tevoren totaal niet boeiend zou vinden, leer ik dankzij hem op een andere manier kennen. Zoals Eloise van Oranje (het nichtje van onze prinsessen), Koen Kardashian of Glennis Grace. Het gaat niet meer alleen over uiterlijk of imago. Het gaat over mensen. Mensen met emoties, diepgang, pijn en wijsheid.
  • Online yoga bij Yoga Point. Superfijn want kan gewoon vanuit je woonkamer. En dan kun je dus dezelfde lessen als ik volgen, ook al woon je aan de andere kant van het land (wat zeg ik? Ook al woon je aan de andere kant van de wereld!) Al vind ik het ook heel fijn dat ik wel weer gewoon naar de studio kan. Juist de mix is erg prettig: soms de deur uit, soms lekker thuis.
  • Qwixx. Dit simpele dobbelspelletje is mijn tijdelijke nieuwe verslaving. Heel makkelijk, ook nog te doen als je knettermoe bent, en toch blijft het verrassend leuk.
  • Wandelen als begin van je werkdag. Weer of geen weer, dit is gewoon áltijd een goed begin van m’n ochtend.
  • De sportfysiotherapeut. Eindelijk iemand die écht breder kijkt dan die stomme pees van me, en me een set oefeningen geeft om al mijn beenspieren te trainen. Ik doe ze allemaal braaf, om de dag, en dat lijkt zowaar effect te hebben. Zondag kon ik een uur wandelen zonder pijn en vandaag twee keer een half uur! Oké, en nu niet te hard van stapel lopen…
  • Draw-a-saurus, een website waar je online Pictionary kunt spelen met je vrienden. Je maakt een eigen room aan (met wachtwoord), videoverbinding erbij en starten maar. Heel leuk en laagdrempelig. Ik heb nu al een aantal keer gewoon even een (half)uurtje gespeeld met vrienden die ik normaal niet zo vaak zie. Fijn!
  • Een weekend doorbrengen zonder je telefoon. Serieus, doe het. Mijn schermtijd is deze week drastisch gedaald; woensdag zat ik zelfs op een totaal van maar 48 minuten!
  • Twee nieuwe afleveringen van NRC Vandaag die de moeite waard zijn: Niet meer kunnen pinnen omdat je wieg in de VS stond, over ‘accidental Americans’ en de giga-gevolgen die bureaucratische ellende kan hebben. En ook De jonge Marokkaanse asielzoekers die nergens welkom zijn, een verhaal waarvan ik me een beetje ga schamen voor ons land.
  • Plenty, een boodschappen-app die precies laat zien welke supermarktproducten veganistisch zijn. Je kunt zelfs de barcode van een product scannen. Handig!
  • Dit interview met Billie Eilish, gemaakt door Vanity Fair. Interviews eigenlijk, want ze doen dus elk jaar opnieuw een interview en plakken de voorgaande jaren erin. Erg leuk gedaan. En ja, natuurlijk een beetje Amerikaans. Maar toch heb ik dit hele filmpje nu al twee keer zitten kijken. Oké, kan ook te maken hebben met mijn fascinatie voor Billie Eilish. Ik voel me net een tienermeisje als ik dat zeg maar ja hé, waarom niet? Love Billie.

Wat kwam jij deze week tegen dat de moeite waard is?

0
close

Kom je hier vaker?

En wil je graag 1x per maand een lijstje met nieuwe Suushi-blogs in je mailbox? Meld je aan voor m'n kersverse maandoverzicht. Leuk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.