SUUS LOOPT op nieuwe schoenen

Een jaar oud waren ze alweer, die knalroze New Balance-schoenen van mij.

20160418_121257

Is het te zien?

Zo’n 700 kilometer heb ik erop gelopen. Tenminste, als mijn Nike+ Running App goed heeft geteld. “Weet je zeker dat het niet meer is?’, vroeg de vrouw van Run2Day verbaasd toen ik de schoenen uit m’n tas haalde.

Dit waren de schoenen waarop ik mijn eerste wedstrijden liep. Sterker nog, op deze pink babies liep ik mijn eerste halve marathon. Ik liep met ze door Utrecht, Nijmegen, Tilburg, Den Bosch, Reuver, Oosterhesselen, Dreumel, Rotterdam en Den Haag.

En ook: in België, Frankrijk, op Mallorca en in Zweden.

hardlooprondjenederland

Nu is het tijd om afscheid te nemen. Misschien pak ik ze zo nu en dan nog eens voor een rondje (als het heel hard regent en ik m’n nieuwe schoenen niet vies wil maken), maar in principe zit hun taak erop.

Want! Na maanden uitstellen, wikken & wegen kocht ik dan toch nieuwe schoenen! (O jongens, wat een diepgaand blogje is dit hè.)

IMG-20160413-WA0005

Say hello to New Balance 880v5 – de opvolger van de afgetrapte v4’s die je bovenaan deze blogpost ziet.

20160418_121402

20160418_121326

Ik kan het trouwens iedereen aanraden, naar een hardloopwinkel gaan en rustig de tijd nemen om schoenen te kopen. Mijn eerste paar hardloopschoenen kocht ik ooit bij Perry Sport, maar toen had ik weinig verstand van waar ik op moest letten. (Ik keek vooral naar de prijs en of ze een beetje toonbaar waren.)

Maar hoe fijn is het als ze in een professionele winkel uitgebreid en rustig de tijd voor je nemen. Als ze de goede vragen stellen, meedenken, luisteren en je looptechniek bestuderen. En als je tussendoor ook nog een beetje kunt kletsen over hardlopen.

Bij Run2Day paste ik vier verschillende schoenen, maar uiteindelijk zaten deze gewoon het allerlekkerst. En zoals de dame in de winkel al zei: “Als je een jaar lang zonder problemen op bepaalde schoenen hebt gelopen, is het vaak gewoon het beste om niet te gek te doen bij de aanschaf van nieuwe.” If it works, it works.

Voor je schoenen gaat kopen, lees ook vooral even onderstaande tips van Annemerel (uit haar boek Live Love Run):

20160418_124224
(Klik op de foto voor een grotere versie)

Tip: als je dat boek koopt, krijg je een bon met 20 euro korting op hardloopschoenen bij Run2Day. Het boek zelf kost 20 euro… Makkelijke keus, dacht ik zo. Ook voor wie weinig heeft met selfies & roze is Live Love Run een mooi, vlot geschreven boek met veel nuttige informatie en motivatie voor en over hardlopen.

Tot slot, wat mijn schoenen betreft: die heb ik gisteren per ongeluk echt goed ontgroend…

sponta20kmrun

Uh, ja, dat was dus niet helemaal de bedoeling. Plan was om naar vriendinnetje S. te lopen, die op zo’n zes kilometer afstand van me woont. Althans, dat dacht ik – het bleken er 7 te zijn. Toen liepen we samen ruim 4 kilometer, waarna ik huiswaarts toog. Voor de afwisseling besloot ik een andere route terug te nemen, maar ik koos per ongeluk de verkeerde kant van het Amsterdam-Rijnkanaal. En kwam daar pas halverwege achter. Dat eindigde in een hoop omweggetjes (ik kan helaas niet lopen op water, ahum), waardoor ik uiteindelijk pas ruim 20 kilometer later weer thuis was. Oeps :’)

Gelukkig was het vrijwel de hele tijd stralend weer, zonnig en niet koud. En toch ook best leuk, zo’n zondags avontuur.

Nu rest me nog een kleine vijf weken tot de Marikenloop. Met m’n gloednieuwe schoenen heb ik ineens weer heel veel zin om te trainen. Daarover later deze week meer!

 

 

0
close

Kom je hier vaker?

En wil je graag 1x per maand een lijstje met nieuwe Suushi-blogs in je mailbox? Meld je aan voor m'n kersverse maandoverzicht. Leuk!

One Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.