A little bit of everything, all rolled into one

say goodbye to cheese!

Nu moet ik er echt aan geloven: vandaag is het Suusie Vegan Project officieel van start gegaan! Ik moet zeggen dat het me weinig moeite heeft gekost. Gisteren had ik al wat ‘geoefend’ (maar nog wel een lekkere volle warme chocomel gedronken met Inge) en de afgelopen dagen heb ik me flink ingelezen op internet. Mijn favorietenindex van Chrome heeft er een mapje bij, want minstens tien goede vegansites en -weblogs ben ik tijdens mijn informatiewinning tegengekomen.

Nu moet ik wel zeggen, het was vandaag niet heel lastig om kippenverenbrood en koeienbottenwinegums te ontwijken. Onder het mom van we-hebben-al-veel-te-lang-niets-samen-gedaan gingen mama en ik een dagje naar het thermencomplex. Heerlijk baden en stomen dus, ik voel me compleet gereinigd. Een beter begin van een detox-maand kon er niet zijn!

Tijdens de lunch in het restaurant werd ik voor het eerst geconfronteerd met m’n voornemen. Het viel me op hoe beperkt de keus was voor een veganist: in werkelijk elk gerecht of hapje zat vlees (varierend van tosti-speciaal tot gemarineerde runderlapjes), vis (van broodje krab tot gambasalade), ei (van omelet tot uitsmijter) of kaas (van panini-brie tot pasta pesto). Zelfs de meeste soepen waren niet veilig. Er was keus uit chinese tomatensoep (room), champignonsoep (spekjes), uiensoep (gegratineerde kaas) en groentebouillon met verse kruiden. Om een lang verhaal kort te maken: het werd natuurlijk die laatste.

Vond ik het erg om niet veel te kunnen kiezen? Totaal niet. Eigenlijk gaf het me juist enorme rust om 90% van de kaart te kunnen afstrepen zonder zelfs maar in overweging te gaan. Op het krijtbord werden allerlei verse sappen en smoothies aangeprijsd. Ik informeerde of er yoghurt doorheen zat en bestelde vervolgens zonder twijfel een banaan-aardbeismoothie. Hij smaakte fantastisch. :]

Morgen ga ik terug naar Nijmegen. Ik heb nu al zin om de stad af te struinen en binnen te lopen bij alle speciaalzaakjes, Verse, onbewerkte groenten en fruit halen bij de groenteman, en biologisch brood, noten, cacao en soyazuivel shoppen bij de natuurvoedingswinkel. Eens kijken of ik daar lekkere vegan chocomel mee kan maken. ;] Wat ik morgen ga koken weet ik nog niet, maar het smaakt vast goed. Ik houd jullie op de hoogte!

0

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.