Regenboog

Kleine update:

 • Moe, moe, moe. Misschien naïef hoor, maar ik had dus wel een beetje onderschat hoeveel energie dit hele gedoe me zou kosten. Logisch, m’n lijf moet alle zeilen bij zetten om te herstellen. Maar leuk is anders. ‘Even’ naar het ziekenhuis en de tandarts en ik lig de rest van de middag doodop op de bank. Na twee uurtjes bezoek idem. Veel slapen en dutjes doen dus maar.
 • Uit het ziekenhuis wel ‘goed’ nieuws: mijn arm ligt toch niet in stukken. Op de scan waren wel een paar gekke dingetjes/scheurtjes? te zien maar geen grote breuk in elk geval. Scheelt weer: morgen mag gips eraf en dan krijg ik weer drukverband.
 • Mijn oog heeft zo onderhand alle kleuren van de regenboog gehad: hij is nu vooral geel.
geel
Niet mijn beste foto van het jaar
 • Typend met 1 hand haal ik – als ik mijn best doe – toch nog 148 aanslagen per minuut. Al gaat dit blogje nog wel wat langzamer, ook vanwege punt 1.
 • Elementary is een hele leuke Netflix-serie. Goed, ik was in het begin wat sceptisch, want Sherlock in New York? (En wie kan ooit nog tippen aan Benedict Cumberbatch & Martin Freeman?) Maar ik ben het eens met de positieve reviews op IMDb: ‘t is een goeie. En I like de twist van Lucy Liu als Joan (!) Watson.
 • Ik herhaal: ik heb echt de liefste vrienden van de wereld. Ze komen naar mijn huis ondanks dat het hier een zooi is (afwassen met 1 arm is geen succes) en koken dan ook nog de heerlijkste, voedzame én zachte maaltijden voor me. Maandag zette Jaap me een heerlijke Indiase soep voor van bonen, kikkererwten en kokosmelk, gisteren namen Eline en Joep mijn keuken over en kregen Tom en ik superlekkere zoeteaardappelpannekoekjes met hummus & geitenkaas & rucola. SO GOOD.
 • Wat eten betreft is er overigens verder nog niet echt vooruitgang; kaak nog steeds pijnlijk, daardoor ook oorpijn. Ik kom wel aan m’n calorieën hoor met zacht voedsel (en anders is er altijd nog de Nutridrink die Tom zijn tante me opstuurde, zo lief), maar bijten/kauwen is nog geen optie helaas. Hoe lang dat kan duren? Wel 2 tot 3 weken, zei de tandarts…
 • BOEH en ik heb zo’n zin in knapperige broodjes en pizza en hamburgers en alles dat lekker is. Maar ja hé, luxeprobleem.
 • Nog steeds krijg ik lieve berichtjes van over de hele wereld – van Nijmegen en Tilburg tot Beiroet en Los Angeles. Moeders van vriendinnen die een appje sturen, mensen die ik al jaren niet heb gesproken die nu toch een berichtje sturen.. note to self, dit helpt ontzettend, zelf ook weer meer voor anderen doen. <3
 • Ik deed bijna drie kwartier over dit blogje en ben nu alweer moe. Brb dutje doen op de bank.

O ja, en wie heeft er nog goede tips voor films & series op Netflix? En boeken die ik echt nog moet lezen? Vrijdag gaan we een paar dagen naar Texel. Dat was al gepland en hoewel het ‘met de fiets in de trein’-idee nu is vervangen door ‘auto volgooien en gaan’, zie ik er wel naar uit om even uit te waaien.

Ik ben in elk geval nu érg blij dat we geen vliegticket naar de zon hebben geboekt…

ziek1

0
close

Kom je hier vaker?

En wil je graag 1x per maand een lijstje met nieuwe Suushi-blogs in je mailbox? Meld je aan voor m'n kersverse maandoverzicht. Leuk!

2 Comments

 • juzo

  Nou. Vooruit. Omdat je ‘n collega bent, en ik heb met je te doen. Gelukkig heb je ‘n goed humeur.
  Kijk, ons vak, is ‘n moeilijk vak. Dat weet je best.
  Wij kunnen ons geen “uitval” permitteren. Zo is ‘t nu eenmaal.
  Althans in de dagbladjournalistiek, en de technische krantmakerij.
  Daarom hadden en hebben wij ‘n methode, om bij “schade” er weer heel gauw en “razend snel”, er weer bovenop te komen.
  Er zijn twee dingen die je het beste zou kunnen doen.
  Dan ben je er, in jouw geval, laten we zeggen, in (maximaal!) één week weer bovenop, en volledig inzetklaar.

  1.
  Ga, of laat gaan naar de Reformwinkel, of in jouw geval, naar het filiaal van de Vitaminstore.
  Daar koop je (kijk het maar even op Internet na) een potje van 180 tabletten
  Solgar V 2000 (Formula VM-2000)
  Daarvan neem je ‘s morgens één tabletje bij het eten, en ‘s avonds één (met water). (prijs: bijna 1 euro per tablet).
  De universiteit Maastricht heeft er onderzoek naar gedaan, en mijn collega en ik hebben het jarenlang, “in noodgevallen” in praktijk gebruikt. Succes verzekerd. Volkomen onschadelijk. Werking frappant.

  2.
  Ga naar het filiaal van de “Action” bij jou in de buurt, en koop daar voor 9 euro per stuk (tot vandaag was dat in de “actie” 7 euro!)
  1 (of 3!) potten Whei Protein 750 gram
  hetgeen nodig is voor de spieraanhechting en herstel, de peesversterking en spierkapsels en een snelle betere constitutie (ook voor vrouwen!) (ik ben zelf oud-topsporttrainer, ik weet er wel wat van).
  In combinatie hiermee moet ook gekocht worden:
  1 (of 3!) potjes 300 gram Creatine
  precies handelen en innemen, zoals op beide potten staat. (Interval).
  En dan tevens:
  1 (of 3) potjes 400 gram Isotonic Sportdrink.

  Dit setje van drie is van groot belang.
  Het gaat erom bij de juiste beweging (en doseringen) oefeningen en belasting, het herstel goed en snel op gang te brengen.
  Dat geldt voor iedereen.
  Doorgaan hiermee totdat de potjes op zijn, ook al ben je al lang beter en weer in vorm.

  Het staat heel goed omschreven in de “Conditiegids” van Grosser/Starischka/ Zimmermann (CIOS Sittard) en daar kan je het zelf eens nalezen op gebied van snel en goed herstel van (sport)blessures. ISBN 90 10 04216 2 Bol.com.

  Als je deze twee puntjes uitvoert, garandeer ik je snel herstel. Snel verdwijnen van overlast, pijn en ongemak. Volledige inzetbaarheid.
  Mijn vrouw en de vriend waarmee ik trainingstochten rijd (wij waren vroeger roeiers) zijn huisarts, zij weten er wel wat van hoewel zij eigen gedachten en meningen erover hebben.

  Probeer het maar eens even uit en laat eens even weten hoe het gaat.
  De tabletten en doseringen hierboven werken pas na 3 dagen.
  Het is geen doping. Wel moet strak de hand gehouden worden aan 8 u. slaap per nacht. De productie kwaliteit en volume stijgen sterk. Geen alcohol, niet roken.
  Veel succes en snelle beterschap.
  Wie schrijft die blijft, en gaat nooit verloren.

  Groet, Jules Zollner.

  0
  • juzo

   Uit beroepsmatig gevolgde zittingen van de economische politierechter en de meervoudige strafkamer economische zaken van de arrodissementsrechtbank blijkt, dat naar aanleiding van door leden van de Algemene Inspectie Dienst uitgevoerde metingen en onderzoekingen, registraties op akkers en landerijen, er helemaal niet in zit, in de producten des velds, wat erin hoort te zitten. Hoge straffen en boetes worden uitgedeeld.
   Dus met name: als jij een kropje sla koopt, op de markt en in de winkel dan zit er helemaal niet in wat erin hoort te zitten.
   Vandaar dat voedings-supplementen zijn uitgevonden, en in de winkels beschikbaar gesteld (Solgar V2000).
   Stel je in verbinding hierover met mevrouw mr. Dingena Van Kemenade De Tombe, Officier van Justitie economische delicten en misdrijven arrodissementsrechtbank Zwolle.
   Veel succes veel plezier en snelle beterschap.
   Jules Zollner.

   0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.