Proloog

Het idee is simpel. Deze kerstreeks – adventbloggen – is bedoeld om het bloggen wat aan te zwengelen en vooral ook om mezelf weer even LOS te schoppen, qua schrijven. De verleiding is groot om gepolijst te gaan schrijven. Om stukjes te tikken die ik van tevoren al helemaal heb uitgedacht, om daarna nog eindeloos te schaven tot het ritme compleet klopt en er geen zin te veel meer in staat.

Maar. Dat verkrampt m’n schrijfspier, het plet m’n creativiteit. Soms moet je de woorden gewoon laten stromen. Tikken, tikken, en dan maar zien. Niet te veel nadenken.

Daarom werkt dit denk ik goed: feitelijk geven jullie, lezers, me steeds een schrijfopdracht. Jullie kwamen met een hele lijst ideeën waar ik zelf nooit op was gekomen: schrijven over poezen, m’n favoriete series en wat ik leerde van therapie. Veel dank daarvoor – ik was verrast door alle verzoekjes.

Omdat creativiteit ook wordt gestimuleerd als je jezelf beperkingen oplegt, én ik anders de neiging heb om het weer veel te groot en veel omvattend te maken, telt elk stukje maximaal 500 woorden.* Voorkomt ook dat jij hele epistels moet gaan zitten lezen. Of nou ja, dat hoef je natuurlijk sowieso niet, maar toch.

Oké, dus daar gaan we. Elke dag een stukje, tot en met 25 december. Veel plezier!

*In principe dan. Ik sluit niet uit dat ik hier en daar iets meer ruimte pak. ;-)

2+
close

Kom je hier vaker?

En wil je graag 1x per maand een lijstje met nieuwe Suushi-blogs in je mailbox? Meld je aan voor m'n kersverse maandoverzicht. Leuk!

2 Comments

  • Nikki

    Heel goed voornemen! Sterker nog, je hebt me geïnspireerd. En dit stukje inspireert me dan weer om het simpel te houden, want ik wil het meteen goed en volledig en met bijpassende foto’s, etc. etc. Terwijl het doel gewoon is: SCHRIJVEN! Kortom: volop inspiratie. Thanks! En ik kom lezen :-)

    1+

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.