Post-wervelwind

Thuis zit ik, op de bank. En dat ‘thuis op de bank’ heeft een nieuwe betekenis, want ik ben verhuisd! Alweer ruim twee weken woon ik samen met B in een heerlijk ruime, lichte bovenwoning in Utrecht. Ik ben er superblij mee – en ik ben ontzettend moe.

Want het was veel, afgelopen weken. Die verhuizing om te beginnen, kwam behoorlijk uit de lucht vallen. Op 18 september ging ik ergens kijken, twee dagen later hoorden we dat de verhuurder akkoord was, en 10 dagen daarna kregen we al de sleutel. En omdat de rest van oktober stampvol zat, besloten we dan maar meteen het eerste weekend van de maand ‘over’ te gaan.

En dan was er natuurlijk de bruiloft die ik organiseerde – die was een kleine week ná de verhuizing. Ceremoniemeester zijn vond ik een bijzondere ervaring, zeker voor mijn goede vrienden J en E. Een flink feest werd het: zo’n 120 gasten, inclusief overnachting en ontbijt, dagprogramma, liveband, DJ, de hele mikmak. En ondanks dat we met z’n drietjes alles behoorlijk goed uitgestippeld hadden, was ik die laatste dagen voor 11 oktober een tikje onrustig. ;-) Gelukkig ging alles vlekkeloos, het was een schitterende dag en dankzij het topteam dat we hadden samengesteld stond ik er op de grote dag voor m’n gevoel totaal niet alleen voor.

Wat de aanloop naar verhuizing en bruiloft (op zich al geen ideale combinatie) een stapje ingewikkelder maakte, was het buikgriepje dat me de dagen ervoor tot rust dwong. Ruim drie dagen hield mijn lichaam nauwelijks eten binnen, daar ging ik me natuurlijk niet echt vitaler van voelen. Gelukkig was ik op de dag van de verhuizing zelf nét enigszins opgekikkerd, maar echt ruimte om uit te zieken was er natuurlijk niet. En o ja, dan was er ook nog topdrukte op werk…

Dus ja, héél gek is het niet, dat ik nu al dagen rondloop met een moe en zwaar lijf. Vannacht sliep ik de klok rond – van 21.45 tot 9.45 uur – en vandaag probeer ik vooral de neiging te onderdrukken om te blijven wervelwind’en. Want ja, er is natuurlijk nog zó veel te doen in zo’n nieuw huis. Punt is dat je die hoeveelheid taken niet in een dag, zelfs niet in een wéék gedaan krijgt; ik ben altijd van het “doorstampen tot het klaar is” maar dat is nu geen optie, of nou ja, dan kan je me over een maand écht opvegen.

Trouwens, for the record: het zijn natuurlijk ook vooral heel veel Leuke Dingen, die er aan het gebeuren zijn. Ik bedoel, we hebben een huis! Een prachtig huis! J en E zijn getrouwd, het was mooi! Ik heb succesvol een bruiloft georganiseerd! Ik heb weer een eigen fijne keuken! Sowieso: B en ik zijn bezig allemaal mooie meubels en spullen uit te zoeken voor ons huis – gaaf dat dat kan nu, dat we echt ons huis helemaal van ons kunnen maken (zo kochten we een schitterende eettafel, ik kan niet wachten tot-ie er is, en ik heb een mooie Fissler-pannenset aangeschaft waar ik hopelijk nog m’n hele leven lol van heb).

En om dan maar met nog zo’n Leuk Ding te eindigen: Einder toont zich wederom de beste werkgever die ik me maar kan wensen. Susanne, zei mijn baas donderdag, houd je het nog wel een beetje vol? Niet te veel van jezelf vragen he, zullen we eens een paar dagen extra vrij voor je regelen?

Bijtanktijd. Want ja, Suusies kunnen Hard Gaan (dat is de default-werkmodus geloof ik ;-)) maar gas terugnemen is dan minstens zo belangrijk – het zal trouwe lezers hier inmiddels bekend in de oren klinken. En dus zit ik nu, maandagmiddag half drie, thuis op de bank, onze bank. Vanmorgen ruimde ik de nieuwe woonkamerkast in, het oude tv-meubel werd opgehaald in ruil voor 2 repen Tony’s, ik maakte nog wat schoon, mediteerde, belde een vriendin. ‘Ga maar op de bank met een boek’, zei die wijs, en ja, ik geloof dat ik dat nu maar gewoon moet doen.

Of zal ik toch nog één doos uitpakken?

0

Eén reactie op “Post-wervelwind”

  1. Haha, dit klinkt allemaal zo bekend! Ga maar lekker wel of niet een doos uitpakken, wel of niet in slaap vallen op de nieuwe bank, wel of niet andere dingen wel of niet doen. Gefeliciteerd en geniet ervan!

    0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.