Misschien is-ie wel het slechtst gelezen kookblog van het internet: EAT. Ooit (in 2013) maakte ik het subdomein aan en eigenlijk gebruik ik ‘m al jaren alleen als persoonlijk online receptenschrift.
Voordeel van dat ‘online’ is dat ik de recepten niet kwijtraak en makkelijk linkjes kan doorsturen naar vriendinnen, als die vragen naar het recept van bijvoorbeeld m’n brownies of risotto. Vooral dat brownierecept is inmiddels wijdverspreid in mijn kennissenkring – het gebeurt wel eens dat ik ergens op een verjaardag kom, en ‘mijn’ baksels (eigenlijk komt het recept van mijn stiefvader) staan op tafel.
Maar goed, tot daar strekt de invloed van EAT, en niet verder. Vind ik niet erg, sterker nog, ik schaam me een beetje voor de vreselijke kwaliteit van de foto’s op het blog. Goeie foodfotografie kost nu eenmaal moeite, ’s avonds aan tafel heb je zeg maar niet het állerbeste licht om je maaltje appetijtelijk in beeld te brengen, en bovendien moet EAT vooral laagdrempelig voor me blijven.
Gemiddeld plaats ik hooguit 5 recepten per jaar – en dat betekent ook dat het voorkomt dat het blog soms een jaar stil ligt (ook niet bevorderlijk voor je bezoekersaantallen, natuurlijk ;-)). Vaak komen ze uit kookboeken die ik ook in de kast heb staan; toch loont zo’n vertaling naar EAT, 1) omdat ik de recepten in mijn eigen woorden opteken (en ze dan makkelijker opnieuw maak, merk ik!) en 2) omdat ik vaak onderweg naar huis bedenk wat ik ga eten, en dan heb ik al die kookboeken niet bij me.
Het betekent wél dat de recepten die ik plaats, geen “vulling” van het blog zijn maar altijd écht superlekker en makkelijk om te maken.
Zo heb ik in de afgelopen zeven jaar best een rijtje persoonlijke klassiekers verzameld. Zeker nu ik weer een eigen keuken heb en flink aan het koken ben, maak ik graag en gretig gebruik van EAT (en zo nu en dan hoor ik dat een vriendin ook blij is met het blog).
Hoog tijd dus, vond ik, om de boel daar eens op te frissen, de techniek te updaten, recepten opnieuw te ordenen én de layout een beetje 2020-proof te maken. O ja, en net als op Suushi kun je je nu ook abonneren op EAT – krijg je een mail als ik een nieuw recept plaats.
Dus heb je nog inspiratie nodig voor kerstmis, weet je nog niet wat je vanavond gaat eten of heb je zin om dit weekend iets lekkers te bakken: check EAT!
(En bij voorbaat sorry voor de matige foto’s – wordt aan gewerkt. ;-))
Geef een reactie