Ode aan de zomer van 2016

24 september. Nou jongens, ik kan het niet echt meer ontkennen: de zomer is écht wel een beetje voorbij. We hebben geluk dat het weer nog zacht is (ja oké, of misschien niet, want klimaatverandering en alles), maar zo langzaamaan gaan we richting herfst.

En nu ik eindelijk ook mijn (na)zomervakantie in Frankrijk heb gehad, is het tijd om eens terug te kijken. Want ik mag een groot deel van juli & augustus dan werkend hebben doorgebracht, er was tussendoor enórm veel leuks. Heel veel dat de zomer van 2016 bijzonder maakte.

Deze zomer was onder andere:

Verhuizen naar een groene wijk in hartje-Utrecht ♥ alweer voor de derde keer met Tom in een huis wonen ♥ beginnen met werken bij NU.nl ♥ eind juni een heerlijke midweek uitwaaien op Texel ♥ op 1 juli beginnen bij Einder in Nijmegen ♥ elke dag gezellig aan tafel lunchen met de leukste collega’s ♥ Elementary binge-watchen ♥ een zomerse avond op de Vierdaagsefeesten met Chaim ♥ de volgende ochtend om 7:00 uur 7 kilometer hardlopen over de dijk, naar Lent en Bemmel ♥  coverstory maken voor vakblad Adformatie ♥ Reiki-sessie in Amsterdam bij Vegadutchie ♥ af en toe nog schrijven voor de Volkskrant ♥ heel veel mooie boeken lezen (waaronder Griet Op de Beeck en de nieuwste Harry Potter!) ♥ happen en wijntjes bij Pronto Pronto ♥ vroege ochtenden hardlopen met Eline of Veerle ♥ rustige treinochtenden naar Nijmegen (wat fijn als het halve land op vakantie is) ♥ kooroptreden van Jaap in een Utrechtse kerk ♥ ijsjes halen bij Venezia op de Oude Gracht ♥ veel uit eten met Tom (o.a. bij Teus, de Markt, de Witte Zwaan, Jasmijn & Ik) ♥ Pokémon GO spelen ♥ mijn 25e verjaardag vieren met een berg vrienden om me heen ♥ feestje hosten & pizza regelen voor iedereen ♥ een hele stapel Tony Chocolonely krijgen van Wouter ♥ hardlopen bij Amelisweerd en zomaar minutenlang oog in oog staan met een hert ♥ oefenkamperen in de tuin ♥ vroege diensten bij NU.nl (om zes uur in de trein de zon zien opkomen!) ♥ lekkere wijntjes kopen ♥ een wijnclub oprichten ♥ in bad met dingen van de Lush ♥ ontmoetingen met de Ambitieuze Meisjes ♥  de Tilburg Ten Miles lopen in 1:31:52 ♥ semi-filosofische wijnavonden met Jaap ♥ wandelen & zwemmen bij de Kromme Rijn met Jaap en Jorg ♥ champagne en taart met Sabine ♥  parkhangen met Broer, Tom en Joyce ♥  op pad om columns te schrijven voor mijn werk ♥ weekendje Breda met Tom en zijn ouders ♥ het gekke besef dat sommige dingen die me nog erg bijstaan alweer vijf jaar geleden zijn – zoals de dag dat ik naar Taiwan vloog ♥ mijn NS Jaarkaart ♥ in de Dutch tub bij Sabine haar ouders ♥  de 21e verjaardag van Myrthe vieren op een prachtige locatie aan de werf langs de gracht (met witte ballonnen!) ♥  zomerjurkjes, slippertjes, pumps ♥ een verrijkende avond met Jorg ♥ nieuwe dingen kopen voor ons huisje en dat het allemaal steeds mooier wordt, steeds meer af ♥ het zo naar mijn zin hebben in Utrecht, meer dan ik ooit had gedacht ♥ voor het eerst in jaren weer kamperen ♥ en zo enorm genieten van mijn nieuwe werk, dat alles ineens zo klopt ♥ op bezoek bij neef Thierry in Chaumont ♥ met Tom op vakantie in de auto naar Zuid-Frankrijk en twee weken lekker he-le-maal niets doen (nou ja, bijna dan)

Natuurlijk waren er ook niet-zo-leuke dingen, zoals natuurlijk het fietsongeluk dat me flink gehavend achterliet. Maar zelfs dat leidde weer tot allerlei fijns, zoals dat Jaap en Eline & Joep voor me kwamen koken. En ondanks de pijn was twee weken op de bank liggen niet het einde van de wereld. Nu maar hopen dat m’n tanden na de klap niet nog schever gaan staan.

Maar woei, als ik het zo allemaal opsom was het echt een héérlijke zomer. Wat mij betreft kunnen we nog wel een paar weekjes nazomeren. En dan is het stiekem óók wel weer fijn dat het een tijdje herfst is, en winter. De zomer is dan wel mijn lievelingsseizoen, ik ga in de maanden van licht altijd héél hard op alles (want: TONNEN ENERGIE) en dat houd je natuurlijk niet maandenlang vol.

Dus dit zomermeisje ziet best uit naar herfstavonden met dekentjes op de bank, naar lekker thuis series kijken, warme maaltijden koken, rode wijn drinken (zelf gluhwein maken!). En natuurlijk naar pepernoten (pas in november, hoop ik), naar kaarsjes en chocomel, in bad na een lange werkdag, en uiteindelijk misschien zelfs naar sneeuw en fel, winters licht.

 

0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.