San

Weet je, ik zat al een tijdje in m’n maag met die drie dagelijkse dingen hier op Suushi. Vorig jaar tijdens de eerste lockdown begon ik ermee: elke dag drie leuke dingen opschrijven van die dag, kleine en grote ervaringen die de dag de moeite waard maken. In eerste instantie om weer aan het schrijven te raken (daarvoor was het vrij uitgestorven hier), en al snel ook om de monotone thuiswerkdagen kleur te geven.

Ik ontdekte: door elke dag even stil te staan bij wat die dag heeft gebracht, blijven de leuke gebeurtenissen in m’n leven veel beter hangen. De dagen worden minder een blur en misschien wel het belangrijkste directe gevolg: ik zit een stuk beter in mijn vel.

De dagelijkse oefening om terug te blikken op het goede zit inmiddels in m’n systeem. Maar er zat me dus wat dwars: door al die drie-dingen-posts sneeuwden de “echte” blogs wat onder, hier op Suushi. Een tijdje probeerde ik de berichten te bundelen, maar dat was het toch ook niet helemaal.

En ja, natuurlijk kan ik die lijstjes ook offline maken, gewoon voor mezelf. Heb ik geprobeerd – maar de ervaring leert dat ik dit niet volhoud. Juist het delen vind ik leuk, het jullie meenemen in m’n dag en misschien zo nog eens iemand op ideeën brengen. Bovendien draagt het delen van fijne gebeurtenissen bij aan een léuk internet – er is online al genoeg drek te vinden.

Daarom presenteer ik je graag: SAN.

Op deze nieuwe plek (een subdomein van Suushi; san is Chinees/Japans voor drie en er zit natuurlijk ook een stukje van m’n naam in) deel ik voortaan de drie dagelijkse dingen.

Je bent van harte welkom om mee te lezen.

2+
close

Kom je hier vaker?

En wil je graag 1x per maand een lijstje met nieuwe Suushi-blogs in je mailbox? Meld je aan voor m'n kersverse maandoverzicht. Leuk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.