Move, she wants to move

Ja, dit was een goede week. Om te kunnen leven – echt leven – heb ik inspiratie nodig, en inspiratie opdoen gebeurt vooral als ik dingen meemaak. Door rond te lopen, te kijken, te luisteren, observeren, vertellen, vragen, horen, door onderweg uit het raam te staren…

Zolang er maar beweging is.

Vandaag zat ik ruim drie uur in m’n eentje in de auto; E wordt morgen dertig en ik had besloten haar bij de voordeur te verrassen met taart. Onderweg luisterde ik podcasts en terwijl ik mijmerend over de rustige snelwegen zoefde, gebeurde er van alles in mijn hoofd. Eigenlijk nog het meest op de terugweg, toen ik – vervuld van een fijne middag – een onverwacht goede podcast luisterde. In de nieuwste aflevering van de Rudi & Freddie Show is Roanne van Voorst te gast, je weet wel, de auteur van Ooit aten we dieren.

En opnieuw wist ze me te raken met haar woorden, en minstens zo met de rustige, genuanceerde, weldoordachte manier waarop ze in gesprek ging met de heren. Wauw, wat een powervrouw.

In de dingen die ik tegenkom, vind ik mezelf terug. Misschien kan ik zelfs alleen maar weten wie ik ben doordat ik reageer op wat ik tegenkom. Dus moet ik dingen meemaken, hup, de deur uit. Soms lijkt het makkelijker en comfortabeler om in je holletje te blijven hangen (en begrijp me niet verkeerd, hermit-tijd is óók belangrijk, alles in balans!) maar ik weet 100% zeker dat ik me nu véél beter voel dan wanneer ik vandaag voor de derde dag op rij achter de spelcomputer had gezeten.

Ik bakte carrot cake (leerde en passant een goed plantaardig recept daarvoor), blies een ballon op, reed naar Groenlo, belde onderweg een vriend, praatte bij met E en J. Ik maakte kortom herinneringen, maar meer dan dat: met al die nieuwe input stookte ik m’n innerlijke vuurtje op. En alleen als dát gebeurt, kan ik ook anderen ‘aan’ zetten.

Ook met zo’n podcast voel ik dat vanbinnen van alles begint te borrelen: ja, ja ja JA! En dan moet ik toch weer aan een van m’n favoriete Loesjes denken: als je naar je hart luistert, hoor je dat het leven klopt.

2+

Eén reactie op “Move, she wants to move”

  1. Heel mooi, je vorige post en deze samen. Ik zat zelf in een Tony’s-karamel-zeezout-periode maar de podcast met Roanne inspireerde me zo dat de trek me meteen verging. Grappig hoe die dingen werken: je weet bepaalde dingen wel maar ze zakken toch steeds weg. Daarom is het zo goed om elkaar te blijven inspireren en ‘aanzetten’, zodat je die dingen niet alleen weet maar ook weer voelt. Ik ben trouwens heel benieuwd naar het carrot cake-recept, mocht je dat willen delen. :)

    0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.