Morning pages

Ik ben weer begonnen met het schrijven van morning pages. Het idee: elke ochtend schrijf je 3 pagina’s vol. Maakt niet uit waarover, gewoon wat er in je hoofd opkomt. Gedachten, gebeurtenissen, twijfels, angsten, wat dan ook maar. Daarna begin je aan je dag. Een geweldige manier om a) elke dag te schrijven, b) je bewust te worden van wat je bezighoudt en c) de dag te beginnen met een fijne gewoonte.

Een paar jaar geleden probeerde ik dit al eens. Maar zoals met veel voornemens gaf ik het toen al na een paar dagen op. En hoewel ik nog maar een weekje of twee bezig ben, heb ik het idee dat dat ditmaal anders is.

Het was een post op Instagram die me inspireerde. Marlou deelde iets over haar morning pages-routine, ik vroeg haar ernaar en ze zei:

“Ik combineer het met mijn ontbijt. Het schrijven geeft overzicht, rust en regelmatig het besef waarom ik me sip, gestrest of wat dan ook voel. Ik merk dat de eerste anderhalve tot twee pagina’s vaak dagboekachtig zijn, ‘ik deed zus en zo’, maar het daarna overgaat op waar ik (onbewust) over aan het nadenken ben. Het heeft me dus al een paar keer het besef gegeven dat ik dingen bespreekbaar moest maken, maar ook bij gewoon schrijven brengt het de rust van een goed begin van de dag. Even stilstaan en tijd nemen voor mezelf, en vervolgens een veel betere concentratie.”

Voor mij heeft het natuurlijk ook te maken met me schrijver voelen. Schrijver zijn. Maar dat niet alleen; het combineert ook geweldig met de flow van spirituele ontwikkeling waar ik de laatste maanden in zit, aangewakkerd door gesprekken met vriendinnen, boeken die ik lees en de retreat die ik in juni volgde.

Het is alsof er allemaal verschillende dingen samenkomen in die drie pagina’s. Een stukje verankering is het ook.

Ik kan het je van harte aanraden.

1+

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.