Mijn favoriete seizoen

30 dagen lang voer ik een blog-tag uit: steeds een stukje schrijven over een van tevoren bepaald onderwerp. Vandaag: mijn favoriete seizoen.

Voor wie het nog niet wist: ik ben een zomerkind. Ook in de letterlijke zin van het woord – in juli geboren – maar oh man, wat houd ik van het warmste seizoen van het jaar. Eindeloze avonden buiten in de tuin, koele flesjes witbier of home made ijsthee, wakker worden van de eerste zonnestralen en dat het dan nog maar zeven uur is, een lekker kleurtje op m’n huid en op slippers naar de stad.

De afgelopen week was het dan ook feest. Eigenlijk heb ik nog amper een zomergevoel (ik denk omdat ik zo veel aan het werk ben, de doordeweekse middagen in de zon zijn helaas verleden tijd), en toch realiseer ik me met de dag meer: het is juni, het is zover. De dagen zijn lang, de zon is intens, ik kan naar buiten op slippers en eindelijk m’n nieuwe Desigual-jurkje aan. En aan zomerse momenten geen gebrek. Er was een zonovergoten namiddag & avond op het dakterras met de Historicus en de Journalist. Er was een mooie middag op het water met goed voedsel en blogvriendinnetjes. Er was een Pinksterzondag met (schoon)familie op de veranda van het allermooiste huis, uitzicht op de velden. Jongens, ik heb niet te klagen. Gelukkig; het maakt de scriptie-dagen dragelijk.

SAMSUNG 2014-06-06 13.57.02 SAMSUNG SAMSUNG

Tot nu toe ben ik elke zomer van m’n leven vrij geweest, of althans vrij van schoolwerk. Natuurlijk had ik vaak wel een baantje (een zomer zelfs twee), en daarnaast deed ik allerlei andere dingen dus ik heb me zeker nooit verveeld. Toch zal dit de eerst zomer zijn dat ik doorwerk, gewoon, zoals heel veel mensen in Nederland dat al jaren doen. Ach, ook wel eens leuk om de Universiteitsbibliotheek in de zomermaanden van binnen te zien, vertel ik mezelf. En trouwens, als ik om vijf of zes uur ‘s middags klaar ben, zijn er nog uren over om te vullen met leuks. Ook deze zomer ben ik vast regelmatig te vinden op een kleedje in het gras.

Over zomer-‘vakantie’-plannen gesproken: die zijn er wel degelijk, hoor. Over een maandje vlieg ik samen met oma naar Zweden, waar ik nog een weekje aan de scriptie ga maar dan wel op het mooie platteland en omringd door liefsten. Ook ga ik weer op het huis van papa & Hanneke passen, als zij op vakantie gaan, en zo zijn er nog wat meer leuke dingen in het vooruitzicht. En zelfs de UB-dagen zijn afwisselend genoeg, want behalve aan mijn scriptie werk ik ook aan wat projectjes voor het CPG.

En als ik dan – hopelijk eind augustus  – ben afgestudeerd, en er is nog tijd (en geld), dan gaan mijn Liefde en ik nog even met de auto weg. Maar dat zien we tegen die tijd wel weer. Het wordt hoe dan ook een onvoorspelbare zomer vol verrassingen. Ik ben benieuwd wat ‘ie brengt…

Wat is jouw favoriete seizoen? 

SAMSUNG SAMSUNG SAMSUNGSAMSUNG

 

 

0

Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Eén reactie op “Mijn favoriete seizoen”

  1. Oma Ria

    Lieve Suus (Suzanne) Ik ben by Tilly in Alpine Utah. Heb je bericht gelezen en ik vind het heel erg leuk om dat allemaal te horen. Ik wens jouw en Tom een hele fyne zomer en doe iedereen die ik ken the groeten. Veel liefs Oma

    3+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.