Al dat grasduinen door EAT afgelopen week deed me realiseren dat ik inmiddels best een lijstje go to-comfortfood heb. Natuurlijk is álles op EAT lekker en wil je het vaker dan één keer maken (het belangrijkste criterium voor een recept om dat blog te halen), maar ik heb ook een shortlist.
Dingen die nog net een tikje lekkerder zijn – en waarbij de ‘moeite-smaak-ratio’ erg goed in orde is. Met andere woorden: die je binnen een half uur (en vaak zelfs maar tien minuten) op tafel hebt.
Dit zijn mijn favorieten:
1. Gnocchi met verse pesto
Verse basilicumpesto. Need I say more?
Tip: de voorverpakte gnocchi van De Cecchi is het lekkerst (die van AH huismerk is wat droog en verse gnocchi uit de supermarkt krijgt een rare bijsmaak in dit recept).
2. Halloumiburgers
Weer eens wat anders dan de eeuwige bonen- of kikkererwtenburger. F*cking lekker, vooral. De combinatie van gebakken halloumi, aubergine en rokerige harissa geven deze burger een goed vlezige bite.
3. Gnocchi met blauwe kaas, walnoten en salie
Alweer gnocchi? Ja, alweer gnocchi. Ik houd nu eenmaal erg van gnocchi. Ook dit heb je in tien minuten op tafel, mooi glas rood erbij, perfect voor de vrijdagavond.
4. Pasta met zalm, dille en mascarpone
Oké, ik geef toe, gooi ergens mascarpone doorheen en het is al gauw lekker. Neemt niet weg dat ik onlangs opnieuw verrast was door hoe lekker dit is.
5. Linzensalade met balsamico-tomaatjes en gorgonzola
Deze neem ik regelmatig mee naar feestjes waarbij alle gasten wordt gevraagd een gerecht te maken. Het tupperwarebakje gaat altijd leeg. Ook heel lekker op een zomerse avond in de tuin/op het balkon/dakterras.
6. Risotto met spinazie, tomaat en pecorino
Per ongeluk ontdekte ik dit recept (de restjes moesten op) en het bleek superlekker. Romig comfort food en toch ook veel groenten – soms is dat precies wat ik wil.
7. Lasagne met courgette, ricotta en citroen
Fijn gerecht als je gasten krijgt – want makkelijk van tevoren te maken en toch nét even anders dan een ‘standaard’ lasagne.
8. Vegetarische pasta carbonara
Wist je dat je voor carbonara tegenwoordig geen dood dier meer nodig hebt? Vooruit, recept klopt niet helemaal (gaat nog uit van vlees); maar vervang de spekblokjes gewoon door speckjes van de Vegetarische Slager, bak ze goed uit in (veel) olijfolie en volg verder dezelfde stappen.
Veel kookplezier en eet smakelijk!
Geef een reactie