SUUS LOOPT #Marikenloop2016: daar gaan we dan…

Nou jongens, het is zover. Vandaag loop ik voor de tweede keer de Marikenloop! 5 kilometer, net als vorig jaar.

Waarom geen 10, die afstand kan ik toch ook? Klopt, maar een groepje vriendinnen gaat ook (voor het eerst) meedoen en ik vind het leuker om dezelfde afstand te lopen als zij.

Bovendien heb ik een doel: mijn persoonlijk record (PR) op de 5 kilometer verbeteren. Hoewel… Ik moet eigenlijk zeggen, ik had dat doel. Het plan was: 10 weken lang 4 keer in de week trainen, veel intervallen, et cetera.

En toen ging ik plotseling verhuizen.
En ik leerde allemaal leuke nieuwe mensen kennen.
En het was wel érg fijn om aan het eind van de middag op mijn zonnige balkon te zitten met een glas wijn.
En het was héél vaak lekker weer.

wijntje

Met andere woorden: dat schema heb ik enigszins losjes gehanteerd. Niet dat ik helemáál niet liep hoor, de afgelopen weken liep ik toch 3 keer in de week, soms 4. Maar waar ik van plan was een week voor de wedstrijd even geen alcohol te drinken, dronk ik gisteravond toch twee (halve) glazen wijn. En waar écht gedisciplineerde lopers vast al dagen aan het bietensap en de havermout zitten, at ik afgelopen dagen ook nog gewoon stokbroodjes met knoflookboter, chips en tiramisu.

Vooruit, laat ik mezelf niet te veel afkraken. Ik heb goed geslapen, regelmatig getraind, ik ontbeet vandaag met een flinke bak havermout en er zit een banaan in m’n tas. Ik loop op prima schoenen en het weer – 19 graden, semi-regenachtig dus met veel zuurstof in de lucht (toch?) – is goed te doen.

mrkoo

Of dat genoeg is om dat PR – een tijd sneller dan 25:58 min, ofwel 5’11 per kilometer – te halen? Ik heb de gedachte losgelaten probeer de gedachte los te laten. Wél hoop ik nog steeds op een snellere tijd: vorig jaar liep ik 27:01 min.

Maar weet je, een goede tijd is niet zaligmakend. Liever een minuutje langzamer en een geweldige race, dan bijna een half uur lang vechten tegen mezelf. (Dit heb ik op de harde manier moeten leren, toen ik vorig jaar bij de Jeroen Boschloop wél stukging ten behoeve van een mooie eindtijd. Dat PR kwam er, de blije voldoening allerminst…)

Ik sta straks lekker te stuiteren aan de start samen met 3 vriendinnen. We gaan er een heerlijke dag van maken. Dáár heb ik zin in!

0
close

Kom je hier vaker?

En wil je graag 1x per maand een lijstje met nieuwe Suushi-blogs in je mailbox? Meld je aan voor m'n kersverse maandoverzicht. Leuk!

One Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.