Maandag

Eén van de eerste dingen die me opvielen toen ik wakker werd in het nieuwe huis: fluitende vogels, overal om me heen. Geritsel van de lentegroene bomen.

Woei, het leven is goed. Zeker na een extra lang weekend weg met m’n (schoon)familie. Drie dagen lang alleen maar chillen, lezen, zon, chips en rosé, warmte, hardlopen, taart, uit eten, terrasjes, spelletjes en flauwe grapjes – wat dat niet met een mens kan doen, zeg.

Vooruit, een Instagram-filter doet ook wat. ;) Meer snapshots uit mijn leven bekijken? M'n insta staat achter een slotje, maar voel je vrij om me toe te voegen: instagram.com/suushi_nl
Vooruit, een Instagram-filter doet ook wat. ;) Meer snapshots uit mijn leven bekijken? M’n insta staat achter een slotje, maar voel je vrij om me toe te voegen

.Nu zit ik thuis op de bank, met het raam open. Terug naar het normale leven. Hoewel, normaal? Geen week is hetzelfde de laatste tijd. Stukken schrijven, ideeën uitwerken (al komt dat er te weinig van), alles regelen rondom een halsoverkop-verhuizing en tussendoor ook nog ‘even’ boodschappen, de was doen, het bouwgruis van de ramen lappen, etc. etc.

Ik mag dan even geen voltijdbaan hebben, ik verveel me geen moment.

Nog zoiets: naar IKEA! Dat stond al de hele week op m’n to do-lijst, vanmiddag ging ik dan écht. Op de fiets, welteverstaan – wat een luxe, wonen op maar 3 kilometer afstand van IKEA.

We hebben nog een paar meubels nodig (badkamerkast, ladekast voor de slaapkamer), maar dat komt binnenkort in het weekend, met Tom z’n auto. Omdat we intussen al wél hoognodig nieuwe toilet- en afwasborstels konden gebruiken – en zo was er nog wat van dat kleine grut dat bij gebrek plots toch érg handig blijkt – besloot ik in m’n eentje vast te gaan.

Jongens, echt, tip: ga op maandagmiddag naar IKEA in plaats van in het weekend. (Als je werk het toelaat, natuurlijk.) Zo zeg, wat een oase van rust. Nergens krijsende kinderen, geen stampvolle gangpaden met uitpuilende winkelkarren, niets van dat al. Gewoon, rustig, leeg, hier en daar wat medewerkers die hun ding doen, that’s it.

(Duh, hartstikke logisch natuurlijk allemaal dit, maar ik associeer IKEA altijd met druk en vol dus dit was een hele ontdekking voor me. ;-))

Niettemin was ik na ruim anderhalf uur ronddwalen aardig moe. ZO VEEL PRIKKELS en ZO VEEL KEUZES. Kost me altijd veel energie en ik was dan ook blij dat ik m’n boodschappenlijstje had afgewerkt én geen nutteloze dingen in m’n mandje had geladen.

Thuiskomen met al die spullen bleek nog best een hele kluif:

IMG-20160509-WA0015

Goed, ik leef nog en mijn grootste frustratie op dit moment is dat de bestekbak nét niet bleek te passen. (Ja, ik was vergeten de lade op te meten, dus eigen schuld hè. Ik gokte erop dat ‘ie wel zou passen… het scheelt nog geen 2 centimeter. Meh.)

In elk geval is de badkamer nu voorzien van mooie nieuwe badmatten. En ook de keuken is weer een stukje meer opgepimpt met nieuwe placemats en kussentjes voor op de stoelen:

Yes, we hebben een bad in het nieuwe huis! O, en omdat er dus nog geen kast in de badkamer staat is de vensterbank nogal een zooi. Ik hád het natuurlijk even kunnen opruimen voor deze foto, maar who am I fooling?
Yes, we hebben een bad in het nieuwe huis! O, en omdat er dus nog geen kast in de badkamer staat is de vensterbank nogal een zooi. Ik hád het natuurlijk even kunnen opruimen voor deze foto, maar who am I fooling?
IMG-20160509-WA0023
Nog steeds verliefd op mijn nieuwe eetkamerset. <3 #hashtagoppervlakkigecaptionsmaarnouen

Zo, nu tijd voor serieuzer zaken. Ik heb nog een kookblogje af te maken (morgen recept voor ontzettend lekkere Mexicaanse soep op EAT, promise!) en er zijn ook nog geen boodschappen gehaald. Ik geloof dat ik een grote bak pastasalade voor Tom en mij maak, om op te eten in het park.

En o ja, ik wilde ook nog even langs de bieb – die gaat om zes uur dicht en dat is het al bijna… Zie, zo gaan die dagen dus. Bovendien is het veel te lekker weer om binnen te zitten. Dus waarom zit jij dit eigenlijk nog te lezen? ;) Hup, naar buiten!

0
close

Kom je hier vaker?

En wil je graag 1x per maand een lijstje met nieuwe Suushi-blogs in je mailbox? Meld je aan voor m'n kersverse maandoverzicht. Leuk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.