Argh, al die spullen

Ik had een paar kledingstukken op Vinted gezet – en daar eigenlijk alweer een beetje spijt van. Want ja, meteen verkocht voor een paar euro en nu moet ik weer zo’n heel pakketje maken en opsturen. Waarom dacht ik dat ik daar tijd voor (over) had?

Ook zette ik dit weekend in een enthousiaste bui wat spullen op Marktplaats, het meeste gewoon gratis op te halen. Scheelt mij weer naar de kringloop rijden, dacht ik, en dan weet ik tenminste zéker dat die dingen een goed tweede leven krijgen.

Maar heel eerlijk: wat een gedoe. Al die afspraken maken met mensen die het komen ophalen, oh nee ze komen toch niet, kan het ook een ander moment, ach laat maar ik ben toch niet meer geïnteresseerd, et cetera.

Heus, er kwamen ook een paar heel blije mensen aan de deur. En toch: is dit het waard? Kunnen we dit niet met z’n allen veel handiger aanpakken?

Ik hoorde onlangs over de Clothing Loop, misschien werkt dat beter: lokale kledingruiltassen. Geen gedoe met verzenden (hooguit met ophalen/brengen maar dat kan gewoon op de fiets, scheelt ook weer uitstoot). Ik maakte meteen een loop aan voor Elst, die was er nog niet.

Nu nog wachten op deelnemers.

Ik vind het, kortom, best ingewikkeld. De aanleiding van dit hele dilemma: ik ben (weer eens) aan het minimaliseren geslagen, want spullen bezitten kost zoveel tijd en energie. Hoe meer je hebt, hoe meer troep en hoe meer ballast, ook mentaal.

Dus: elke dag probeer ik 5 spullen in huis uit te zoeken die ik wegdoe.

Mag klein (balpennen, tijdschriften, oude vaatdoekjes) of iets groter (een set gin tonic-glazen – die fase van m’n leven voelt een beetje voorbij en als ik toch een keer thuis G&T maak gebruik ik wel een mooi wijnglas).

Maar ja, ‘zomaar’ goede spullen wegdoen voelt toch zonde. Zelfs al breng ik ’t naar de kringloop. Heb toch een beetje het beeld dat veel kringlopen zodanig verzuipen in de hoeveelheid troep die ze krijgen, dat er alsnog een boel wordt weggegooid…

Dus ja, in een poging me wat duurzamer te ontdoen van mijn overbodige dingen, wendde ik me tot Marktplaats en Vinted… nou ja, zo dus.

Nu is het negen uur ’s avonds, kind in bed, huis opgeruimd, zelfs nog gesport en dan ga ik nu maar even die twee Vinted-pakketjes inpakken (zie hier mijn gigantische wall of awful).

Morgen fiets ik langs het pakketpunt. Hoop ik.

PS. Iemand nog een interesse in een paar bordspellen? Of een dekbed misschien?

(Beeld: Pexels/Pixabay)


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

2 reacties op “Argh, al die spullen”

  1. Super goed bezig Suus! Even een hart onder de riem hoor. Herken je gevoel helemaal (ben bezig alle zwangerschapskleding te verkopen, ook voor paar euro per stuk), wat een gedoe… maar: wat je schrijft is echt waar! Dit is beter dan de kringloop, iemand heeft deze kledingstukken als het goed is zorgvuldig uitgezocht.
    Zo’n ruiltas is ook erg leuk trouwens, ik zit hier een loop, maar ik heb het afgelopen jaar nog niet iets gepakt dat blijvend een favoriet werd – alleen tijdelijk, bv tijdens zwangerschap. Er zit helaas ook heel veel té outdated kleding in hier.

  2. Zo herkenbaar! Het wel allemaal graag willen verkopen op Vinted (ook prima dat het bijna niets oplevert in geld), maar dan het gedoe erna als je iets verkocht hebt. Een paar dagen vergeten dat het op de post moet, dan nog een doos vinden en inpakken. Ohja, de printer doet het niet (lastig moeten doen om toch dat blaadje geprint te krijgen). En dan nog 2 dagen vergeten mee te nemen naar werk, zodat je in de pauze naar het pakketpunt kunt. Zucht. Ik ben 2 jaar geleden begonnen met Vinted, en heb er inmiddels een soort haat-liefde verhouding mee :’ )
    Ik denk dat het allemaal al begint – en waar je veel mee kunt voorkomen – is geen onnodige dingen meer aanschaffen en wat stenger/kritischer zijn met wat er in je huis komt. Als je eenmaal bezig bent met minimaliseren komt dat wel een beetje vanzelf omdat je dan goed ziet wat je allemaal aan onnodig spul in huis hebt (tenzij je een echte hoarder bent, haha).
    Die Clothing Loop lijkt me echt fantastisch! Een paar jaar geleden ook eentje aangemaakt voor mijn buurt, maar hier staan mensen blijkbaar niet zo open voor zoiets. Jammer. Had me echt een fijne oplossing geleken. Ik duim dat jij wel wat mensen gerontseld krijgt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.