hangmat

Tja, die migraineaanval van gistermiddag had natuurlijk iederéén kunnen zien aankomen. Nou ja, behalve ikzelf, want ik heb bijna nooit migraine. Drie jaar terug kreeg ik dat voor het eerst en tot nu toe zijn de aanvallen op één hand te tellen (dat wil zeggen, tót nu, want dit was de vijfde keer).

Hoe dan ook: stress, onrust, bezigheid. Het was hoog tijd om even terug te schakelen. En dus ging ik vandaag niet, zoals oorspronkelijk de bedoeling was, keihard aan de slag met m’n nieuwe artikel voor Radboud Magazine. Nee, ik boekte een dagje sauna, zomerarrangement mét lunch en massage, hup, lekker in m’n uppie reed ik naar Soesterberg (is maar een kwartiertje rijden vanaf hier, hoe chill!).

Het eerste uur was mijn hoofd druk druk druk. Ik was niet eerder bij deze thermen geweest en wilde meteen alles zien, overzien, snappen. Nee Susie, zei ik toen tegen mezelf. Begin maar gewoon ergens. En ik dook de eerste de beste sauna in.

Daar, in de hitte, kwam langzaam de ontspanning. O, eerst niet, want er zaten allemaal mensen te kletsen (ZIEN JULLIE HET BORDJE ‘STILTE’ NIET?!) maar na die eerste sessie en de koude douche begon het te komen. Ik liep naar een afgelegen bankje, staarde naar de bomen en het labyrint dat voor me lag, probeerde hier te zijn en te voelen.

Bij de lunch nam ik een glas wijn. Dat doe ik normaal nooit in de sauna, sterker nog, ik snapte nooit waarom zo veel mensen in de sauna alcohol drinken en waarom het überhaupt op de kaart staat, ik wil altijd alleen maar water en sapjes drinken tijdens zo’n dag. Bovendien, raak je van alcohol niet juist verder weg van jezelf?

Zo mijmerde ik, en uiteindelijk dacht ik, ja maar ik heb nu gewoon zin in een glas wijn, in de smaak ervan en het ontspannende effect, wat doe ik moeilijk, vandaag gaat ook om even niet al die regeltjes, niet hard zijn.

Ik las pagina’s en pagina’s in mijn boek, pakte verschillende sauna’s en dan altijd helemaal bovenin, op het heetste punt en dan lekker lang, deed een paar opgietingen, hing tussendoor in relaxte stoelen of in een hangmat.

En o, die massage, wat was dat fijn. 25 minuten had ik, nou, ik wil ook wel een keer een uur. Moet ik eigenlijk dan toch eens doen, bedacht ik me, want waarom wel 60 euro uitgeven aan een etentje maar niet aan zúlke goede zorgen voor mijn eigen lijf?

Lang verhaal kort: zo’n saunadagje is goed. Alleen zijn is goed. Niet te veel hoeven, is goed. Man, ik krijg ineens zin om ruimte te maken in mijn agenda, het is alweer zo volgetimmerd allemaal, wat zou het fijn zijn om tijd te hebben om zomaar eens een week te gaan wandelen, of aanrommelen.

Gelukkig heb ik het ook weer niet zó slecht getroffen: nog een kleine maand, dan rijden B en ik naar Italië. Mijn telefoon laat ik dan weer thuis (gouden tip jongens, echt) en dat wordt dan twee weken in het kampeerbusje van zijn ouders, met een boek aan het water, wandelen in de bergen en natuurlijk briljant eten en goede wijn.

Ik kan niet wachten.

0
close

Kom je hier vaker?

En wil je graag 1x per maand een lijstje met nieuwe Suushi-blogs in je mailbox? Meld je aan voor m'n kersverse maandoverzicht. Leuk!

One Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.