frontale vik: spontane klik

? Copack – The World of Tomorrow (lyrics)

Kleurloze rode ideexebn zwemmen door de stoeprand, stond in licht geprojecteerd op het scherm van de collegezaal. Het was een moment van totale incongruentie: (v)ik, vwo6-leerlinge, met masterstudente Femke frontaal naast mij en rondom ons een kleine vijfhonderd eerstejaars psychologiestudenten.

En het onderwerp was taal: had het mooier kunnen zijn? Ja, de stad was mooier, nog mooier dan ik had gedacht, zij oversteeg mijn laagdrempelige verwachtingen en daar hoefde Fem weinig moeite voor te doen. Want wat is Nijmegen leuk! De pleintjes zijn knus, de ‘koopgoot’ verleidelijk, de statige oude gebouwen doen mijn inspiratievlam aanwakkeren en de Waalkade bracht herinneringen op en het water zo dichtbij overspoelde mij met een gevoel van vrijheid. Wij wandelden een steil steegje uit en waanden ons in een andere wereld, ver weg van de stadse massa.
Ik warmde mijn koude handen aan een zelfgemengde chocolademelk in de Blaauwe Hand, een fantastisch cafxe9etje in de sprookjesachtige schaduw van de kerk. De likeur lieten wij links en de gezelschapsspelletjes die stonden opgesteld, hoefden voor gezelligheid niet te zorgen. Kaarsen en gedeelde ervaringen gaven sfeer.

De dag werd afgesloten met een rijtje Aldi – Appie – aanrecht: creatief knutselden wij een vegetarische variant op de in Nijmegen-en-omstreken befaamde Mexiaanse ovenschotel van Anouk. Die smaakte zo fantastisch als de rest van de dag ook was!

Ik wens de mij nog onbekende student die me 17 november zal rondleiden over de Utrechtse campus veel succes… hij of zij zal een natuurtalent moeten overtreffen. :-) Of zijn er meer die beweren hen – Fem xe9n Nijmegen – te kunnen evenaren?

0
close

Kom je hier vaker?

En wil je graag 1x per maand een lijstje met nieuwe Suushi-blogs in je mailbox? Meld je aan voor m'n kersverse maandoverzicht. Leuk!

4 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.