Frisse start (+ lezersonderzoek!)

Nou, dat was me het weekje wel, site-technisch gezien. Woensdag kreeg ik mail van Antagonist – m’n hostingservice – met de verontrustende boodschap dat SUUSHI.nl per direct was afgesloten. “Vanaf je pakket wordt spam verzonden”, was hun verklaring.

Ik schrok me natuurlijk rot – vanwege die spam, maar vooral omdat ik vreesde dat 12 jaar aan blogposts met één druk op de knop in de prullenbak was beland.

RUSSISCHE BOTS
Zó veel zorgen hoefde ik me gelukkig niet te maken, bleek een uurtje en wat mailcontact later. Het probleem lag bij de ‘subscribe’-functie die ik een tijdje terug op Suushi heb geïnstalleerd; enkele tientallen van jullie hebben zich aangemeld om een mailtje te krijgen als ik hier iets post. Superhandig natuurlijk, maar helaas hadden Russische spambots die subscribe-functie ook gevonden. Zo had ik ineens meer dan 10.000 ongewenste abonnees. Oeps…

Gelukkig kon ik met een druk op de knop de subscribe-plugin weggooien en daarna zette Antagonist m’n site weer online. Maar ja, ik was nu juist zo blij met die e-mailfunctie!

Na heel wat gepruts is het vanmiddag gelukt om een nieuwe subscribe-plugin te installeren, mét CAPTCHA – dat vinkje dat nu ook bij de comments staat, waar je moet bewijzen dat je geen robot bent. ;-)

Let op: ik heb vandaag bijna alle abonnees overgezet naar het nieuwe subscribe-systeem. Je hoeft je dus niet opnieuw aan te melden. Helaas zijn een paar mailadressen verloren gegaan in het proces. Check dus even goed of je nog steeds mailtjes krijgt, en meld je eventueel opnieuw aan in de rechter zijbalk. >

EN ALS DAT NOU HET ENIGE WAS
Door dat gepruts met CAPTCHA’s en nieuwe subscribe-plugins ontdekte ik dat m’n WordPress-versie hopeloos verouderd was. En, belangrijker, dat de laatste backup die ik maakte alweer twee jaar oud was. Niet echt handig, he, als je – zoals ik – meer dan duizend blogs online hebt staan. Helaas bleek opnieuw backuppen niet zo simpel, want m’n schijfruimte bij Antagonist was vol. Om dezelfde reden kon ik niet meer updaten naar de nieuwste versie van WordPress én lukte het niet om nieuwe plugins te installeren. Grmbl…

Vanmiddag, na een hoop omwegen en gerommel – waarbij ik ook nog eens per ongeluk bestanden verwijderde, waardoor SUUSHI.nl allerlei 404-foutmeldingen gaf – besloot ik eieren voor m’n geld te kiezen en een groter serverpakket te bestellen. Meer dan twee keer zo duur als wat ik tot nu toe per jaar betaalde, maar vooruit. Het alternatief is heel veel tekst en foto’s offline halen en daar heb ik ook geen zin in.

Om het hele verhaal tóch nog een beetje leuk te maken, installeerde ik vandaag een nieuw WordPress-thema. Blij mee! Wat vind jij?

VOORUIT JA, MAAR HOE DAN?
Investeren in m’n blog was een bewuste keus: ik haal de laatste tijd weer veel lol uit het schrijven van stukjes hier. Misschien nog wel méér uit de online contacten en real life-gesprekken die bloggen opleveren. Ja, daar wil ik wel meer van.

Met deze mooie nieuwe lay-out is de verleiding weer groot om planmatiger te gaan bloggen. Gelukkig weet ik uit ervaring dat schrijven hier vooral lekker losjes en hobbymatig moet blijven, maar ik heb natuurlijk wel eens wat volgens bepaalde thema’s / rubrieken geschreven. Hardlopen bijvoorbeeld, of boeken, gezond eten, restaurants en reizen.

Misschien weet je nog wel dat ik een paar jaar terug elke maand een blogje met momentopnames maakte, foto’s met een kort overzicht van wat ik allemaal deed. Zulke dingen wil ik eigenlijk weer gaan doen. Nu ik de journalistiek steeds meer heb losgelaten, voel ik me weer vrijer om hier te plaatsen wat ik wil.

HELP ME OP WEG
Voordat ik me in allerlei ambitieuze plannen stort: ik ben benieuwd wat jullie leuk vinden aan Suushi. Waarom kom je hier graag, wat zou je willen lezen? Ik beloof niet dat ik aan alle vragen ga voldoen, maar een klein lezersonderzoekje levert vast wat op – op z’n minst nieuwe schrijfzin en inpsiratie.

Dus, wil je me helpen door hieronder in te vullen wat jij graag tegenkomt op Suushi? (Oké, ‘onderzoek’ is wel een groot woord in dezen, maar ach ;-)). Reageren onder dit stukje mag natuurlijk ook!

Wat en waarover lees jij graag op Suushi? (Je kunt meerdere antwoorden aanvinken)

Bekijk resultaten

Laden ... Laden …

0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.