Feest! Wie wil een gratis boek?

20160415_140543

Goed, dit blogje had dus al een halve week geleden online moeten staan. Maar ja, gek genoeg ben ik ondanks mijn flexibele werktijden van de laatste weken nog steeds druk druk druk met van alles. En ja, dan schiet het afmaken van zo’n concept-blogje er volledig bij in. (Toch knap hoor, hoe professionele bloggers dat doen met keurig inplannen en vooruit schrijven van stukken!)

Hoe dan ook. Dinsdag was het een maand geleden dat ik de politieke redactie van het AD gedag zei. Het was ook een maand geleden dat ik besloot Suushi van de Maintenance Mode te halen en weer een stukje online te plaatsen.

En wat een goed idee was dat laatste, zeg. Hoewel m’n bezwaren om openlijk te bloggen zeker niet verdwenen zijn, is het ontzettend leuk om on- en offline reacties te krijgen op wat ik hier schrijf.

En toen ik Google Analytics er eens bij pakte, moest ik toch glimlachen: in een maand tijd (11 maart – 11 april) 654 unieke bezoekers en ruim 2.100 pageviews. Valt natuurlijk compleet in het niet bij grote bloggers als Mascha en Annemerel, maar hé, ik ben superblij!

Eigenlijk een goede reden om iets te vieren, dacht ik zo. En na het uitmesten van m’n boekenkast heb ik een hoop leuks weg te geven. Veel boeken doe ik namelijk niet weg omdat ze saai waren, maar omdat ik ze gelezen heb & niet van plan ben dat nog een keer te doen (je kunt nu eenmaal niet elk boek twee keer lezen, toch? Er is nog zo veel nieuws te ontdekken!).

Aangezien ruim 600 lezers Suushi bezochten, wil ik boeken weg te geven aan jullie. Als je het zo bekijkt, heb je dus best een goede kans om er 1 te krijgen, ha.

Vooruit, het zijn natuurlijk geen nieuwe boeken, ik heb ze al gelezen en ze zijn in veel gevallen ook niet recent uitgekomen. Dat geeft me meteen wel een reden om bij elk boek voorin een persoonlijke boodschap te schrijven. Bovendien zijn dit voor sommigen van jullie misschien nu net boeken in de categorie ‘goh, die wilde ik altijd nog een keer lezen maar ik ben er nog niet aan toe gekomen’.

Denk je nu: GEEF MIJ MAAR ZO’N BOEK!

Wat moet je daarvoor doen?
Niet zo veel, eigenlijk:

Laat een reactie achter waarin je zegt welk boek je graag wilt hebben.

Nu zou ik ook kunnen zeggen wat bloggers vaak bij winacties doen: like & share Suushi op Facebook, et cetera. Uiteraard zou ik dat heel leuk vinden (ga gerust je gang en vertel je vrienden waarom ze mij ook moeten lezen! ;p), maar doe vooral waar je zin in hebt.

DE BOEKEN 20160415_135207 1) Myrthe van der Meer – PAAZ

“Als Emma van de ene op de andere dag opgenomen wordt op de psychiatrische afdeling van een ziekenhuis, de paaz, weet ze een ding zeker: hier is een fout gemaakt. Ze heeft namelijk een leuke baan, een geweldige vriend en een goed leven, dus dat ze dood wil kan dan toch geen probleem zijn? Het is het begin van Emma’s zoektocht door de absurde wereld van de psychiatrische kliniek, met al haar regels, pillen en diagnoses.”

Deze autobiografische roman is, ondanks het zware onderwerp, licht en met veel humor geschreven. En wie nog meer over de schrijfster wil weten, kijk vooral eens de aflevering 24 uur met… terug. Aanrader!

20160415_135239 2) Bryony Gordon – Tien jaar chaos

De Britse Bryony werkt op de redactie van een krant, maar doet vooral haar best om niet uit haar huis getrapt te worden, niet bij foute mannen in bed te belanden en niet te vaak een kater te hebben. In feite zijn dit de memoires van haar twintiger jaren. Als je denkt dat je leven wel eens een chaos is, lees dit en je voelt je meteen een stuk beter over jezelf. ;)

Op de achterflap: “Gordon overleefde haar puberteit door te dromen over het leven dat ze zou hebben als ze twintig was. Maar de werkelijkheid komt keihard aan. In Tien jaar chaos maakt ze lezers deelgenoot van haar dagelijkse missers en beschrijft ze hoe te overleven op een dieet van wijn, chips en wodka.”

Voor wie van chicklits houdt is dit een heerlijk boek voor tussendoor.

20160415_1352543) Tom Rachman – De onvolmaakten

Prachtig boek dit, met allemaal losse verhalen van mensenlevens – die op de een of andere manier toch allemaal met elkaar verbonden zijn, want ze werken allemaal in Rome bij een grote internationale krant (waar het niet zo goed mee gaat). Treffende dialogen, heerlijke – en soms vreselijk irritante – personages, bovenal heel veel menselijkheid. Dikke aanrader.

20160415_135313 4) Thich Nhat Hanh – Mindfulness

In dit fijne, handzame boekje bespreekt de beroemde Vietnamese boeddhistische leraar Thich Nhat Hanh de basisprincipes van de mindfulness. De gedachte is: wanneer je aandachtiger leeft, meer bewust bent van je handelingen, word je gelukkiger. Ook gaat je concentratie erop vooruit en je hebt minder last van angsten, spanning en boosheid (let wel: dat betekent niet per se dat ze verdwijnen, maar juist dat je er veel beter mee om kunt gaan).

Ik merk zelf altijd dat ik van deze oefeningen erg rustig en kalm word. Dit boekje heeft me vaak geholpen; ik doe het nu weg omdat ik inmiddels genoeg andere boekjes & meditatie-cd’s heb.

20160415_135303 5) Hedi de Vree – Blijven ademhalen

Nog zo’n feelgoodboekje vol nuttige (levens)lessen. Op vakantie naar Mallorca las ik dit boekje. Het gaat over yoga, maar eigenlijk ook gewoon over het leven. Het deed me een beetje denken aan het boekje dat Lianne eens schreef (Girl Meets Yoga). Hedi vertelt aan de hand van haar persoonlijke verhaal en ervaringen hoe ze van een worstelende, verdrietige vrouw door haar yogalessen milder, krachtiger en wijzer werd. Leest lekker weg en liet mij geïnspireerd achter.

20160415_135225 6) Ilja Gort – De nieuwe wijnsurvivalgids

Om het ‘lekkerste’ dan maar tot het laatst te bewaren: wie van wijn houdt en/of graag op een toegankelijke manier meer over wijn wil leren, kan ik dit boekje zeer aanraden. Ilja Gort wisselt handige weetjes en feitjes af met persoonlijke wijnverhalen. Boekje bevat ook een hoofdstuk over allerlei soorten katers ;) en Gort vertelt je welke wijnstreken druivensoorten vaak verrukkelijke producten hebben – en waar je beter ver vandaan kunt blijven.

|| Dus, vertel! Welk boek mag ik jouw kant op sturen?

0

11 reacties op “Feest! Wie wil een gratis boek?”

 1. Het boek over wijn klinkt interessant! Al ben ik van mening dat je wijn vooral moet proeven om te leren wat je wel en niet lekker vind ;) Wie weet brengt dit mij op nieuwe ideeën om weer eens wat anders uit te proberen!

  0
 2. Ik zou heel graag Blijven Ademhalen willen. Die wil ik namelijk al heel lang lezen, maar ik heb ‘m nog steeds niet gekocht. Ik ben gek op verhalen over yoga dus dit is echt iets voor mij.

  0
 3. Mocht je er nog niet vanaf zijn, dan wil ik heel graag PAAZ lezen! Staat echt op mijn lijstje sinds het helemaal nieuw was, en dat is inmiddels al wel een tijdje terug haha, maar ik ben nog steeds heel benieuwd.

  0
 4. Ha Suus! Wat een leuk idee! Ik reageer meestal niet op dit soort berichten, maar ik doe graag mee voor ‘de onvolmaakten’. Ik ben benieuwd hoe het was om je boeken echt weg te doen verder, raar om die zakken weg te brengen?
  Enne, supergoed bezig met dit schrijven, ik vind het leuk om weer van je te lezen! x

  0
  • Ha Loes, ja het was best een beetje raar.. maar eigenlijk viel het ook weer erg mee. Ik zag er van tevoren behoorlijk tegenop, dacht dat ik het echt niet zou kunnen :P maar toen ik eenmaal aan het uitzoeken was bleek dat er best veel boeken waren waarvan ik dacht “mwah”. Ben nu heel blij dat ik ze weg gedaan heb. :)

   0
 5. O wat ontzettend leuk dat je weer schrijft!! Ik kom er net achter. Deze post is superleuk omdat het me sowieso ideeën geeft over wat ik graag wil lezen.

  Ik wil meer over wijn weten, en ik realiseer me opeens, hoe dom, dat ik daar gewoon eens een boek over kan gaan halen in de bib.

  En gezien ik op dit moment best een boze en verdrietige vrouw ben, zou het me zeer goed doen te lezen hoe anderen (H. de Vree/ Nhat Hanh) te lezen.

  Komt er iets mijn kant op: fijn. Als je wil, heb ik zelf ook nog een stapeltje boeken over, waar ik graag vanaf wil. Het is merendeels fictie wel. Als je me mailt, stuur ik de titels door!

  0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.