Favoriete series

In ons nieuwe huis hebben we de tv op zolder gezet. Al toen we in Utrecht woonden vond ik het eigenlijk maar niets, zo’n groot zwart scherm in de woonkamer dat alle aandacht opslurpt. Zelfs als-ie uitstaat is zo’n televisie dominant. B was het met me eens en nu hebben we op de tweede verdieping dus een CHILLZONE ingericht waar de tv en Xbox staan.

Dubbele winst, want zo gebruiken we die mooie zolderruimte tenminste regelmatig. Handig bovendien, als een van ons bezoek heeft en de ander zich wil terugtrekken.

Soms gaan er maanden voorbij waarin ik niet of nauwelijks tv kijk. Met ‘tv’ bedoel ik trouwens series en films op Netflix of NPO Start – we hebben geen televisieabonnement. Vaak ben ik in de avonden aan het schrijven, pianospelen, kletsen met vrienden, sporten, yoga’en, bordspelletjes spelen of een boek lezen.

Wél een fijne (en enigszins guilty pleasure-)traditie van B en mij is eten voor de tv. Doen we hooguit een paar keer per maand, meestal als we pizza bestellen of een makkelijke ovenmaaltijd hebben gemaakt. Nu ik erover nadenk, het is eigenlijk andersom: we eten voor de tv als er een serie is die we samen aan het kijken zijn. En da’s nu eenmaal maar een paar keer per jaar.

Dus ja, mijn favoriete series en films, dat vind ik een lastige. Ik kijk vrij weinig en wát ik kijk, vergeet ik vaak ook weer. Maar hey, dat betekent dat dit lijstje van 4 series wel écht de moeite waard is.

De Mol (VRT)

En dan dus de Vlaamse versie hè. De Nederlandse Wie is… De Mol? kijk ik óók hoor, maar de Vlaamse editie is wel echt next level. Heeft denk ik te maken met hun ruimere budget (De Mol wordt gemaakt door een commerciële zender en gesponsord door automerken en reisorganisaties) en met het feit dat ‘gewone’ onbekende mensen meedoen, dus geen BN’ers die een reputatie hoog te houden hebben.

Ik kan niet wachten tot volgend voorjaar. Oh en heb je ze nog niet gezien? Mazzelaar, seizoen 5 t/m 9 kun je online terugkijken.

The Queen’s Gambit (Netflix)

Deze miniserie raadde E me vorig jaar aan en toen ik begin dit jaar met een griepje op de bank lag, heb ik de 10 afleveringen er in een paar dagen doorheen gejaagd. Gaat over een meisje dat opgroeit in een weeshuis en uitgroeit tot beroemd schaker – en daar zit natuurlijk ook een donker randje aan. Meeslepend verhaal en ook nog prachtig gefilmd. Tip: bekijk ook de ‘making of’-aflevering.

Mindhunter (Netflix)

Deze zijn we nu aan het kijken! Interessante en erg goed gemaakte serie die speelt in de jaren zeventig. Een team van de FBI ondervraagt seriemoordenaars op zoek naar hun achterliggende motieven, om zo psychologische patronen te ontrafelen. De serie zit vol karakterontwikkeling en scherpe dialogen. Dikke aanrader als je van detectives houdt.

Hunted (NPO Start)

Verstoppertje spelen met de opsporingsdiensten, dat vat dit tv-programma redelijk samen. Ergens heeft Hunted wat weg van Wie is… De Mol? En ergens ook weer helemaal niet. ;-) In dit programma proberen zes duo’s – onbekende Nederlanders – uit handen te blijven van een rechercheteam (de ‘Hunters’). Je weet van tevoren niet hoe lang iedereen het redt. En wat ze tijdens hun vlucht allemaal gaan beleven. Spannend dus. En passant leer je superveel over hoe weinig privacy we anno 2021 eigenlijk nog hebben, als het erop aankomt.

Wat is jouw favoriete serie of film van dit jaar?

Met dank aan Des.

0

6 reacties op “Favoriete series”

  1. oh suus ik vind het zo leuk dat jij allemaal dingen doet die “outside the box” zijn, zeg ik dat zo goed? je tv op zolder zetten bijvoorbeeld. ik geloof dat als je echt diepe gesprekken met mensen hebt dat meer er zo over denken (zo’n dominant zwart ding in je woonkamer, ja heel herkenbare gedachte dit) maar het toch niet doen.

    0
  2. Geen tv in de woonkamer lijkt me heel fijn! Momenteel heb ik geen tv, maar dat betekent dat de tv (aka laptop) binnen handbereik is. Het lijkt me heel ontspannend om andere dingen voor het slapen te doen dan naar een scherm te staren. De Mol is trouwens mijn favoriete programma aller tijden.

    0
  3. Zó leuk deze adventblogs! En extra leuk om mijn ideeën terug te zien haha. Ik keek dit jaar the Sopranos, beste serie ooit als je het mij vraagt. En dat terwijl ik mijn neus ophaalde toen mijn vriend het voorstelde en ik zag dat het over maffia ging.

    0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.