Even bijkletsen!

Wat ben ik allemaal aan het doen de laatste tijd? Eet ik nog steeds plantaardig? En waarom schrijf ik minder op Suushi? Tijd om even bij te kletsen!

Help je me mee naar de 100 volgers? Abonneer je op mijn kanaal! Bij 100 volgers kan ik een eigen URL maken op YouTube. :-)

0
close

Kom je hier vaker?

En wil je graag 1x per maand een lijstje met nieuwe Suushi-blogs in je mailbox? Meld je aan voor m'n kersverse maandoverzicht. Leuk!

4 Comments

 • Mille Pagine

  Wat leuk om te horen dat het zo goed met je gaat! Fijn ontspannen filmpje. Heel veel succes in de huizenzoektocht, niet te snel uit Utrecht verhuizen hè? ;-) Ik woon er net, misschien kunnen we nog een keer een ommetje maken. Ik herken trouwens wel wat je zegt hoor, de wereld zit raar in elkaar, en ook in Nederland maakt het erg uit wie je ouders zijn, dat voelt toch gek. Anderzijds geloof ik erg in: geld wordt pas fout of goed, door wat je er mee doet. Dus als jullie straks in dat huis zitten, zijn dingen als isolatie aanleggen, zorgen voor een energiezuinig huis, misschien een duurzame/toekomstbestendige tuin, of juist sedumdak, allemaal opties waarmee je je geld goed kunt inzetten. En inderdaad wat je zegt over vrijwilligerswerk, bijvoorbeeld.

  Oja, over potgrond! Daar heb ik een tijd geleden iets over geleerd bij Linda van zaailingen: namelijk dat voor veel soorten/zakken potgrond natuurgebieden worden afgegraven om aan de kostbare veen of turf te komen, waarbij natuur verwoest wordt. Er is echter ook veenvrije potgrond! (Was vorig jaar wel even speuren moet ik bekennen maar het is er).

  Wat Linda schreef: https://www.zaailingen.com/over-potgrond-en-duurzame-alternatieven/

  Deze site is ook duidelijk:
  https://www.hetkanwel.nl/2021/01/28/potgrond/

  0
 • Karlijn

  Ìk heb weer gekeken hoor! Ik vind het fijn om te horen dat het goed met je gaat. En succes met jullie huizenzoektocht! Ik vind het wel heel mooi dat je je zo bewust bent van privileges etc. Veel mensen zijn dat niet en nemen het allemaal voor lief. En jij bent al bezig hoe je iets goed kunt gaan doen. Ik snap wel dat je je dan schuldig kan voelen, maar ook hierbij vind ik echt dat het feit dat je je er bewust van bent, het verschil maakt. Ik herken het zien van die verschillen niet zo zeer op het vlak van een huis kopen (kan ik nog niet) maar wel op het gebied van werk. Ik zie elke werkdag dat er zoveel verschillen zijn in leer/leesmogelijkheden en hoe het niveau van de ouders daar grote verschillen in maakt. En dat is ZO stom en kut en ik doe mijn best om er iets aan te doen, maar ik realiseer me ook dat ik ‘makkelijk’ praten heb want ik ben in een huis vol met boeken, museumbezoeken etc opgegroeid.
  Goed, geen idee waar ik eigenlijk heen wil met dit verhaal en anders misschien nog veel meer maar schrijven, stop ik hier. Fijne dag nog!

  0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.