Dit was week 8: naar oma, iPhone gerepareerd en een spellenmiddag

Donderdag alweer! En het schrijven van dit dagboek was er nog niet van gekomen. Nu dan toch – veel leesplezier!

Maandag
De week begon met een huis zonder stroom. Tenminste, theoretisch dan, we hadden een brief van de netbeheerder gekregen dat ze die ochtend aan het werk zouden gaan in onze wijk, en dat we rekening moesten houden met een paar uur zonder elektriciteit. Ik had m’n laptop dus van tevoren goed opgeladen, maar toen het eenmaal licht was bedacht ik dat we natuurlijk ook zonnepanelen hebben en we het dus waarschijnlijk ook wel even zonder externe stroom zouden redden. Lekker slim. ;-) Uiteindelijk heb ik er inderdaad niets van gemerkt.

Ik werkte vandaag aan de eindredactie van weer een RU-rapport over Joods vastgoed in de oorlog. Blijft een erg fijne klus. ’s Avonds kwam de oudste zus van Bart eten.

Dinsdag
Vandaag werkte ik aan een nieuw verhaal voor de WUR en ik maakte webteksten voor de HAN af. Ik had weer gezellige hulp. :-)

Tussendoor belde ik nog met een deelnemer van KlimaatGesprekken; mede-coach Eline en ik spraken alle deelnemers voorafgaand even om kennis te maken. ’s Avonds bereidden we samen de eerste workshop voor (die inmiddels is geweest, hierover volgende week meer) en mailden we de deelnemers alle laatste praktische info. Zo leuk dat we eindelijk gaan beginnen!

Woensdag
Weer een schrijfdagje vandaag, het ging lekkerder dan gisteren (soms heb je dat: af en toe dagen met superfocus waarin je tientallen meters maakt, soms een dagje waarop het allemaal niet wil). Eind van de middag leverde ik een eerste versie van de WUR-tekst af.

’s Avonds deed ik weinig bijzonders – boekje lezen op de bank, knuffelen met de katten, zulke dingen.

Donderdag
Na een paar uur werken in de ochtend stapten B en ik in de auto. We hadden afgesproken om te gaan lunchen met mijn oma. De voordelen van het freelancersbestaan! Ik was al lang niet bij oma geweest, dus erg fijn om haar weer eens te zien. Ze wordt dit jaar 90 en woont nog altijd zelfstandig. Het leuke aan oma’s appartement is dat er altijd tientallen foto’s staan van al haar kinderen en kleinkinderen – foto’s van nu, maar ook van vroeger toen ik en m’n neefjes en nichtjes klein waren.

Na een heerlijke pannenkoekenlunch brachten we oma weer thuis, en daarna reden we zelf ook terug naar huis.

’s Avonds fietsten we naar E, J en kleine S om daar te eten. Ik wandelde eerst mee om kleine S op te halen bij de gastouder, leuk om haar ook eens te ontmoeten (had al veel verhalen gehoord).

Oh ja, en mijn telefoon is gerepareerd! Helaas níét door het bedrijf waar ik ‘m gekocht had… Lang verhaal kort: omdat het glas in de back cover gebroken is, noemde het bedrijf de telefoon ‘beyond economical repair’. Grr, ik balen natuurlijk. Want die gebroken achterkant maakte me weinig uit, ik wilde gewoon een fatsoenlijk werkend touchscreen. Gelukkig bleek Jody van Elst Repair een stuk praktischer: die zette er gewoon voor 129 euro een nieuw scherm op. Stuk goedkoper dan een nieuwe iPhone!

Ik moet toegeven dat ik in de verleiding was gekomen om gewoon een (refurbished) iPhone 11 te kopen en van het gedoe af te zijn. Maar achteraf ben ik zó blij dat ik dit niet gedaan heb. Mijn iPhone X voelt weer als nieuw en werkt top. En dat terwijl er nu geen officieel Apple-scherm op zit – dat kon ook, maar kostte 209 euro, stuk prijziger dus, en die aardige Jody zei: namaak-schermen worden steeds beter, weet je wat, als je twijfelt doe je toch eerst de goedkopere. Vind je het niets, dan vervangen we ‘m en betaal je gewoon het verschil bij.

Topservice!

En met een nieuw telefoonhoesje is de gebarsten achterkant helemaal niet meer te zien. Ik kan hopelijk nog jaren vooruit met deze telefoon. Klimaat- én budgetvriendelijke keus dus.

Vrijdag
Omdat ik donderdag grotendeels vrij had genomen, moest ik vrijdag nog even aan de slag met werk. Merk dat ik dit steeds minder een probleem vind als er verder genoeg lucht in de week zit. Fijn om (meestal) zo flexibel te kunnen zijn – al heb ik natuurlijk ook regelmatig meetings en deadlines in de agenda staan om rekening mee te houden.

Eind van de middag stonden B’s ouders voor de deur. Ze waren opnieuw naar huizen aan het kijken in de buurt! Nu wonen ze nog in de buurt van Zwolle, maar dat huis is eigenlijk te groot voor hen tweeën en ze willen graag wat dichter bij B en zijn zussen komen wonen – ook met oog op de toekomst (ze zijn nu halverwege de zeventig). Dus zijn ze op huizenjacht, onder andere in Elst. Zou superleuk zijn om ze straks dicht in de buurt te hebben.

We aten samen, dronken nog een kop thee en daarna wilde iedereen op tijd naar bed.

Zaterdag
Zaterdag was gewoon een lekker thuis-hermitdagje. Ik ben weer even verslingerd aan Civilization VI, zeker nu ik de nieuwe uitbreiding Gathering Storm heb gekocht (voor minder dan 5 euro op Steam) waarin ook natuurrampen en klimaatverandering een plek hebben gekregen.

There’s no such thing als “even” Civilization spelen (een spel duurt zo 8-12 uur, al kun je natuurlijk tussendoor opslaan), dus ik was hier een groot deel van de dag mee zoet.

Zondag
Nog zo’n fijne weekenddag. Het was prachtig weer, dus na een rustige ochtend maakten B en ik een ommetje door het zonovergoten dorp.

’s Middags had vriendin M me uitgenodigd om mee spellen te spelen bij een vriendin van haar, die ook in Elst woont. Het werd een erg gezellige middag met relaxte mensen en leuke spelletjes.

We speelden eerst buiten een spel waarbij je met een houten stok paaltjes moet omgooien (geen Kubb, maar iets wat erop lijkt – ik ben vergeten hoe het heet) en daarna deden we binnen een potje Wizard, een kaartspel dat erg lijkt op boerenbridge. Tussendoor aten we heerlijke soep en salade.

Eenmaal weer thuis was ik moe maar voldaan, en klaar voor een nieuwe week! :-)


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.