Dit was week 6: taartjes, telefoongedoe en een weekend met mama

Dit dagboek is wat later dan normaal; mijn mama was een paar dagen in Nederland en mijn ritme was daardoor wat anders. Goed, daarover later in deze post meer!

Maandag
Ik begon de werkweek thuis, zoals gewoonlijk, met schrijfwerk en een paar online meetings. B was vrij, dus tussendoor wandelden we even naar Dries & Co voor een taartje en warme chocomel.

In de loop van de middag ging ik naar Einder. Het was precies een jaar geleden dat collega en vriend N overleed, dus we proostten met z’n allen op hem.

Een gek besef, alweer een jaar zonder N, hoewel het ook lang geleden lijkt dat we nog gewoon zorgeloos samenwerkten, grapjes maakten en goede wijn dronken.

Dinsdag
Na een ochtend thuiswerken had ik ’s middags een meeting voor een WUR-project…. in Elst, of all places! Ik ga een verhaal schrijven dat ze hebben gemaakt voor de Groene Metropoolregio Arnhem-Nijmegen, en die hebben hun hoofdkantoor in Elst. Ik kon dus lekker op de fiets.

Na afloop fietste ik nog een stukje door om een kop thee te drinken bij E, die ook thuiswerkte vandaag. Fijn om even bij te kletsen.

’s Avonds ging ik naar yin yoga en daarna dook ik weer lekker in m’n boek op de bank – met dit knuffelige gezelschap. :-)

Woensdag
Het was een ochtend vol meetings – een interview, een teamoverleg, een halfuurtje sparren met een mede-freelancer met wie ik samen een klus ga doen.

’s Middags deed ik iets waar ik al tijden tegenop zag: mijn iPhone opsturen voor reparatie. Lang verhaal, maar het was gedoe om alle bestanden te backuppen, over te zetten op de oude iPhone 6 die ik gelukkig van m’n vader kon lenen, erachter komen dat de reservekopie die ik had gemaakt niet op die iPhone kon (te oud), et cetera. GEDOE. Goed, uiteindelijk zat m’n eigen iPhone in een pakketje en dat bracht ik meteen maar even naar het pakketpunt.

Vanmorgen hoorde ik helaas dat reparatie niet mogelijk is (nog een lang verhaal dat ik jullie zal besparen), dus nu even bezinnen op de volgende stap. Ik heb deze telefoon nog geen 2 jaar en vind dat uit duurzaamheidsoogpunt veel te kort om alweer een nieuw toestel te kopen – zelfs al koop ik ze refurbished. Op zich wérkt mijn telefoon ook nog wel, alleen het beeldscherm reageert regelmatig niet goed op aanraking en leidt dan een eigen leven. Mega-irritant.

Anyway, na het avondeten ging ik lekker een uurtje naar de sportschool. Ofwel, het lukte eindelijk weer eens om mezelf op een donkere winteravond van de bank te schoppen en daar kreeg ik geen spijt van! Note to self: vaker doen.

Donderdag
Voor het eerst in tijden ontbeet ik weer eens met havermout. Qua ontbijt heb ik altijd specifieke fases, zo kom ik net uit een brood-fase en heb ik soms ook een tijdje een yoghurt-met-muesli-fase. En nu dus weer havermout: ik maak het met amandelmelk, banaan of appel, kaneel en een scheutje ahornsiroop. Hmmm.

Ik werkte weer aan een productie voor de WUR, en ’s middags had ik een koffiedate. Een andere creatieve freelancer uit Elst had me via LinkedIn benaderd, of ik het leuk vond om eens kennis te maken. We hadden een erg gezellig gesprek bij Dries & Co. Ze blijkt maar een paar straten verderop te wonen en we hebben meteen afgesproken om een keertje samen te wandelen tijdens de werkdag.

’s Avonds kwamen de zus van B en haar man eten. We maakten gnocchi met aubergine al formaggio voor ze en kletsten bij tot het bedtijd was.

Vrijdag
Omdat m’n werkuren deze week niet altijd even productief waren geweest, besloot ik vrijdag nog wat meters te maken. Ik had een superleuke interviewklus, waarbij ik twee duurzame reisverhalen schreef voor de Universiteit Utrecht om hun nieuwe reisbeleid te promoten (medewerkers reizen tot een afstand van 700 km en 8 uur reistijd voortaan per trein, en niet meer met het vliegtuig). Ze verschijnen binnenkort online.

Begin van de middag was ik klaar met schrijven, en toen gingen B en ik even naar de woonboulevard in Duiven om inspiratie op te doen. We willen nog wanddecoratie op verschillende plekken in huis waar de muren kaal zijn, en op Marktplaats vind ik helaas alleen maar troep. Ben ook al een tijdje Etsy aan het afstruinen naar leuke dingen – tips voor andere (web)winkels (of beter nog: goede tweedehands opties) welkom!

Op de terugweg reden we via het treinstation om mijn mama op te halen. Jeej, ze was in Nederland! We hadden het hele weekend én de maandag samen. Op deze eerste avond maakten we een pan boerenkoolstampot met vega-worst, en omdat we allemaal best moe waren van de week gingen we vroeg naar bed.

Zaterdag & zondag
Het weekend met mama was vooral lekker samen aanrommelen. Zij had haar breiwerk mee en ik las in m’n boek, tussendoor kletsten we, maakten we plannen voor de tuin en bakten we carrot cake.

Oh ja, de tuinplannen voerden we ook deels uit: op zondag gingen we naar Intratuin om wat plantjes te kopen, die we meteen in de grond zetten. Ook maakten we een slingerpaadje van houtsnippers. De achtertuin ziet er meteen een stuk beter uit!

Komende week ga ik nog een aantal vaste planten met mooie bloemen bestellen bij biologische webshop Sprinklr (die dan weer opengaat), die komen ook nog in de achtertuin. En dan mag het allemaal lekker gaan groeien.

(De bakstenen liggen er nu trouwens nog om het paadje uit te stippelen, die wil ik nog vervangen door mooiere keien die nu ergens in een hoekje van de tuin liggen.)

’s Avonds had B dienst, en mama en ik haalden frietjes en kroketten van de snackbar. Da’s iets wat zij in Zweden niet zo makkelijk kan doen, heel goed excuus toch. ;-)


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

2 reacties op “Dit was week 6: taartjes, telefoongedoe en een weekend met mama”

  1. Je hebt in de kelder van het duurzame warenhuis in Utrecht een leuk tweedehandswinkeltje zitten, die ook veel dingen voor aan de muur heeft!

  2. Kelly vds

    Studio Arhoj heel leuke kunst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.