Dit was week 52: kerstdiners, rustig werken en Oudjaar

Maandag
De week begon met Tweede Kerstdag. B had avonddienst, en aangezien we later in de week nog twee kerstdiners in de planning hadden, had ik besloten om deze dag gewoon lekker in m’n eentje thuis te blijven.

Ik at restjes van het kerstdiner dat we zaterdag hadden en verschanste me lekker op zolder met The Sims 4. Kortom, ik zat fijn in m’n woman cave. ;-)

Dinsdag
Na een lang kerstweekend was het tijd om weer aan het werk te gaan. Gelukkig wel op rustig tempo; ik had deze week een paar korte interviews uit te werken en er wachtte een leuke redactieklus in m’n mail. Perfect werk voor de laatste week van het jaar. Wat ook best scheelde, is dat verder zo’n beetje iedereen vrij was en mijn mailbox dus vrijwel leeg bleef.

’s Avonds kwamen mijn vader en zijn vrouw eten. Maandag had ik daarvoor al de nodige voorbereidingen getroffen: ik serveerde een Italiaans 4-gangendiner, helemaal plantaardig. We begonnen met een pompoensoepje met olio al peperoncino, daarna melanzane tonnato (soort vitello tonnato maar dan met aubergine en een puree van o.a. kikkererwten, kappertjes en zeewierflakes), vervolgens een superlekkere ragù alla bolognese op basis van linzen, en we sloten af met sinaasappel-pannacotta met chocoladesaus. Alles was prima gelukt, al zeg ik het zelf. :-) Ben alleen helemaal vergeten om foto’s te maken!

De recepten kwamen trouwens uit Veganista en Vegetalia, beide van de Antwerpse vegan chef Luna Trapani.

Woensdag
Vandaag was het tijd voor het jaarlijkse kerstdiner met m’n Nijmeegse studievrienden. Nou ja, na eerst weer een werkdagje. Tussendoor bereidde ik het toetje, een baklava cake.

Traditiegetrouw maakte elk duo een gang, het thema was dit keer Midden-Oosten. Tussendoor speelden we een pubquiz. Normaal maakt J de Journalist die maar hij was dit keer niet in de gelegenheid, dus B en ik hadden een quiz in elkaar gezet. J de Historicus zong zoals elk jaar een zelfgeschreven lied waarin iedere aanwezige in het zonnetje werd gezet.

Donderdag
Het was natuurlijk best laat geworden na dat diner (hoewel niet zo laat als we het vroeger weleens maakten, we zijn allemaal toch volwassen burgers geworden ;-)). Ik bleef donderdag wat langer in bed liggen, voor ik aan de werkdag begon.

Sowieso was ik vandaag qua werk niet echt vooruit te branden, dus al gauw besloot ik er een half dagje van te maken en dan maar op vrijdag ook nog een paar uurtjes te werken. Bleek een prima besluit, want zo had ik twee dagen een soort-van vakantiegevoel, terwijl ik beide dagen ook werk heb verzet.

B had weer avonddienst, dus het werd wederom een avondje Suus & The Sims op zolder. Opnieuw met kerstdiner-restjes. Lekker!

Vrijdag
Na de werkochtend besloot ik mezelf het huis uit te schoppen. Ik bedoel, al dat hermitten en binnenzitten is fijn in de winter, maar soms is het óók goed om wat nieuwe indrukken op te doen.

B was een uurtje gaan zwemmen in Nijmegen, en we spraken af om daarna te lunchen bij De Blonde Pater. Daar kwam ik weleens toen ik in Nijmegen studeerde, en het blijft een gezellige plek. B ging voor de halloumiburger, ik at een smaakvol Thais currysoepje.

Daarna liepen we door de druilerige stad voor een paar boodschapjes. We sloegen onder andere nieuwe thee in bij Het Theezaakje in de Lange Hezelstraat.

Eenmaal weer thuis (en enigszins natgeregend op de fiets) trokken we onze chillkleding aan en speelden een potje Robin Hood. Dat spel kregen we onlangs cadeau van vrienden en we zijn tot nu toe heel enthousiast! Het is een coöperatief spel, en anders-dan-anders doordat je werkt vanuit een heus boek en het spelbord bestaat uit allemaal luikjes die je om kunt draaien om aanwijzingen te vinden.

Zaterdag
Oudjaarsdag begon ik om de een of andere reden super-chagrijnig. Ik had met mezelf afgesproken om te gaan sporten (eindelijk weer eens), maar had daar zó Geen Zin in. Uiteindelijk kreeg ik mezelf toch de deur uit, en achteraf was het natuurlijk gewoon goed om te zijn geweest. Ik had de smaak zelfs zo te pakken dat ik er thuis nog een yogalesje van 20 minuten achteraan deed. Oh ja, toch wel fijn om contact te maken met m’n lijf.

Verder hadden B en ik elkaar beloofd om vóór het einde van het jaar de foto-op-canvas die al twee maanden in een hoek stond, op te hangen. Dus ja, vandaag moesten we eraan geloven… Gelukkig lukte het zonder al te veel gedoe. ;-)

’s Middags pakten we onze tassen in met spelletjes en logeerspullen, en fietsten naar E, J en kleine S. Tijd om Oud en Nieuw te vieren! Zoals elk jaar had J een berg oliebollen gebakken die we enthousiast verorberden, terwijl we kletsten, thee dronken en bordspelletjes speelden.

B en ik gaven J voor zijn verjaardag de laatste Pandemic Legacy (Season 0) dus daar maakten we een begin mee. Ook speelden we nog een potje Legenden van Andor, een spel waar we als groep – na herhaaldelijke pogingen – helaas minder enthousiast over zijn.

Bit de kat was vooral minder enthousiast over de hoeveelheid vuurwerk…

In de loop van de avond nestelden we ons met z’n allen op de bank om de Oudejaarsconference van Claudia de Breij te kijken. Ik vond ‘m erg goed! Daarna was het aftellen en proosten op het nieuwe jaar. Héél even keken we buiten naar het vuurwerk, en niet lang daarna kropen we allemaal lekker in bed.

Zondag
Hoewel we op maar 10 minuutjes fietsen wonen, waren B en ik blijven slapen. Wel zo gezellig, en nu konden we ’s morgens nog een potje Pandemic spelen, terwijl kleine S afwisselend dutjes deed en gezellig om ons heen dartelde.

Na de lunch gingen we naar huis. Met z’n tweeën maakten B en ik nog een wandeling langs de rand van het dorp. Daarna kroop ik met m’n boek bij de verwarming. ’s Avonds maakte ik een lekkere pasta met cavolo nero, zongedroogde tomaten en zwarte olijven, mjam!

B had nachtdienst dus die ging na het avondeten een dutje doen, en ik was zo moe dat ik erbij in bed kroop met m’n e-reader. Al met al een prima eerste dagje van 2023. :-)

PS. Gratis nieuwjaarstip: Yogaonline heeft een Nieuwjaarschallenge met elke dag een les van een halfuurtje. Ik vind ze tot nu toe erg fijn. De lessen zijn gratis beschikbaar tot 8 januari.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.