Dit was week 51: buikgriep, wijnproeven en kerstfeestjes

Maandag
Dit dagboek gaat wat korter zijn dan gebruikelijk, want de week stond in het teken van ziek-zijn. Maandagnacht werd ik om 1 uur kotsmisselijk wakker, en de rest van de nacht heb ik niet meer geslapen. Mijn buik was helemaal van slag, het kwam er aan alle kanten uit, ugh.

De hele maandag voelde ik me beroerd. Superjammer, want ik zou eigenlijk gastcollege geven op de Radboud Universiteit. In plaats daarvan hing ik als een ellendig hoopje op de bank en probeerde tussendoor wat te slapen.

Mijn uitzicht. ;-)

Dinsdag
Ook dinsdag was ik nog ziek. Gelukkig voelde ik me wel véél beter dan 24 uur eerder. Goed genoeg zelfs om onder een dekentje op de bank wat werk te doen. Ik had een deadline, en hoewel ik m’n opdrachtgever al had laten weten dat die waarschijnlijk niet haalbaar was, lukte het tóch om eind van de middag een eerste versie van de tekst af te leveren.

De logeerpartij die ik ’s avonds had gepland (mijn vriendin A uit Utrecht zou hierheen komen) ging helaas niet door. We wilden niet het risico nemen dat ik haar zou aansteken met m’n virusje.

Woensdag
Na een lange, diepe nacht slaap was ik woensdag weer een stap opgekikkerd. Ik kon ook eindelijk weer een beetje normaal eten. Wel was ik nog slapjes (wat wil je, na twee dagen nauwelijks iets binnenhouden). Ik werkte opnieuw een dagje op halve kracht.

’s Middags bereidde ik de wijnproeverij voor die ik op donderdag bij Einder zou gaan geven tijdens het kerstfeestje. De wijnen had ik gelukkig vorige week al gekocht.

Donderdag
De dag van de wijnproeverij! Zelf moest ik op dit moment eerlijk gezegd nog niet denken aan wijn drinken. ;-) Maar ik voelde me gelukkig fit genoeg om ’s middags naar Einder te gaan. Samen met een paar collega’s zette ik alles klaar, en eind van de middag druppelde iedereen binnen.

De proeverij was ontzettend leuk om te doen! Iedereen was ook super-enthousiast.

Vrijdag
Vanwege al dat ziek-zijn had ik m’n werk voor deze week nog niet af. Vrijdag moest ik dus nog een paar uurtjes aan de bak, en toen was het écht weekend. Samen met B maakte ik alvast een pan pompoensoep voor het kerstdiner met zijn familie, de volgende dag.

Ook maakte ik plannen voor volgende week, als m’n vader en zijn vrouw komen eten, en deed ik wat klusjes in huis. Gewoon zo’n rommeldagje dus. ’s Avonds aten we bij vrienden in Nijmegen.

Zaterdag
Hoewel het weekend was stonden B en ik vroeg op, want we hadden een drukke dag voor de boeg! Het kerstdiner met zijn familie is altijd op kerstavond, en de laatste jaren is het gewoonte dat wij helpen met de voorbereiding. ’s Morgens haalden we eerst lekker brood bij de Knollentuin in Nijmegen (waar om half 9 ’s morgens al een rij van een halfuur stond), en daarna reden we met een auto vol eten naar het dorp op de Veluwe waar zijn ouders wonen.

We maakten de kerst-empanada van Yvette van Boven (vegan), een plantaardige melanzane alla parmigiana en hopjespudding toe. B’s broer was er ook en maakte nog hele lekkere bieten- en courgette-carpaccio. Nichtje F van vijf hielp een handje mee.

Zondag
We bleven slapen en de volgende dag ontbeten we samen – met zelfgebakken kerstbrood, hmmm! Na nog een Woordgraptogram gingen B en ik weer op huis aan. De rest van de kerst waren we lekker met z’n tweetjes.

We hebben er de laatste jaren een traditie van gemaakt om met Kerstmis vegetarische hamburgers te maken. Lekker niet fancy, wél lekker. Deze keer maakten we de burgers uit het kookboek Bosh!, ze waren erg goed gelukt.

’s Avonds keken we een kerstfilm op zolder. Op aanraden van E en J gingen we voor The Noel Diary. Inderdaad een fijne feelgoodfilm vol verwachte kerstclichés, heerlijk. ;-)


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.