Dit was week 50: winterse taferelen, een yoga-opleiding en jammie vegan pizza

Maandag
De week begon met een gewone werkdag, inclusief lange to do-lijst. Ik deed research voor een artikel dat ik ga maken voor Wageningen Environmental Research, besteedde tijd aan werk voor de HAN en regelde een boel zakelijke dingen.

’s Avonds aten we gezellig bij E, J en kleine S (al werd die laatste net naar bed gebracht toen B en ik arriveerden). Daarna deden we een klein spelletje – Mamma Mia, een eenvoudig kaartspel dat ik nog niet kende, je bent pizzabakker en moet de juiste ingrediënten verzamelen. Perfect voor doordeweeks.

Dinsdag
Dinsdagochtend had ik eerst een paar videomeetings, en toen stapte ik op de fiets naar Nijmegen. Met frisse tegenzin, moet ik bekennen, want het was kóúd buiten. M’n skibroek over mijn jeans aantrekken bleek een slimme zet.

Uiteindelijk was het best een lekker tochtje, zo door het zonnige en winterse landschap!

’s Middags had ik nog een paar meetings, tussendoor deed ik aan wat ander werk en zo vloog de tijd om. Om half 4 had ik afgesproken om wandelend telefonisch bij te kletsen met m’n vriend J. Note to self: vaker doen, dit soort doordeweekse belafspraken, zorgt ervoor dat ik even achter m’n bureau vandaan kom.

’s Avonds ging ik eten bij Eindercollega H en zijn vriendin. Was supergezellig en we aten een heerlijke kikkererwtencurry. Heb het recept gekregen, als ik het zelf ook heb gemaakt wil ik het delen op EAT.

Ik liet hen kennismaken met Semantle, en volgens mij zijn ze daar intussen ook aan verslingerd. ;-) (“Heb jij de Semantle vandaag al” is een normale zin tegenwoordig in mijn vriendenkring.)

Woensdag
Op woensdag zat ik lang in de auto. Yep, ik ontkwam er dit keer niet aan… ik gaf een schrijftraining in Veendam (Oost-Groningen), of all places, en dat was bijna 2,5 uur rijden vanaf Elst. Met OV was het praktisch onmogelijk… Ja, of ik had met de trein naar Assen moeten gaan, daar een deelauto huren en alsnog een eind rijden. Bij duurzaam leven loop je soms tegen grenzen aan, helaas. Al is dit voor mij wel een reden om opdrachtgevers in de buurt te zoeken (die heb ik gelukkig grotendeels ook).

De schrijftraining was trouwens heel leuk! Ik heb alleen een onherkenbare foto met dit treurige theezakje op de voorgrond. ;-) Maar neem maar van mij aan dat de deelnemers enthousiast waren.

Zelf vond ik het ook leuk om weer eens zo’n training te geven. Dus wil je met jouw team leren hoe je goede, aansprekende vacatureteksten schrijft? Mail ff naar tekst [at] @susannegeuze.nl. Vanaf volgende zomer heb ik tijd. ;-)

Eenmaal thuis (rond 19.30 uur) lag ik er wel een beetje af. B’s vriend J kwam eten, we besloten makkelijk te doen en een paar pizza’s in de oven te gooien. Zelf had ik onderweg al frietjes gehaald bij de McDrive (guilty pleasure), dus ik hield het bij twee pizzapunten en een soepje. Rond 21 uur lag ik in bed.

Donderdag
Na een belafspraak in de ochtend fietste ik weer op de e-bike naar Nijmegen. Nog steeds door winterwonderland!

Goed ingepakt. ;-)

Dit keer ging ik niet naar Einders kantoor op de Sint Annastraat, maar naar de HAN om daar een dagje te werken op het bedrijfsbureau. Omdat ik hier de komende maand nog een paar keer ben, hebben ze zelfs een gastenpasje voor me aangevraagd. Zo kan ik zelf printen en thee halen uit de automaat – wel zo handig.

’s Avonds ging ik naar ashtanga yoga – voor mij de laatste les voor de kerstvakantie, want volgende week is het kerstfeestje van Einder.

En toen was het alweer weekend!

Vrijdag
Na een drukke werkweek wilde ik even-helemaal-niets. En dat hoefde gelukkig ook niet. :-) Maar ik sleepte mezelf wel even naar de sportschool, want dat helpt om te ontspannen en geeft nieuwe energie. Verder rommelde ik thuis wat aan, speelde ik voor het eerst in tijden De Sims 4 op de Xbox en kletste ik bij met vriendin A via voicemessages.

Oh ja, en het had een mini-beetje gesneeuwd!

Vrijdagmiddag belde E met de vraag of ik misschien een halfuurtje op kleine S kon passen, zodat zij en J samen konden gaan schaatsen op het water bij hun huis. Geen probleem natuurlijk. Dit is nou het grote voordeel van in hetzelfde dorp wonen! Wie komt er nog meer gezellig naar Elst?

Zaterdag
Na een rustig ontbijt, het samen-de-krant-lezen-ritueel van B en mij én onze kennismaking met een Woordgraptogram, fietste ik voor de derde keer deze week naar Nijmegen.

Dit keer voor iets waar ik al tijden naar uit had gekeken: een introductieworkshop van de yogaopleiding die ik wil gaan volgen. Yep, nieuwtje!

Ik wilde deze workshop afwachten om te zien of ik er écht enthousiast van werd. En dat is het geval. :-) Ik kreeg er blije kriebels van, dezelfde als toen ik in 2011 m’n motivatiebrief voor Taiwan schreef. Dat is een gevoel om te volgen.

Het programma begint in april, ik moet me officieel nog inschrijven, maar zoals je hoort heb ik besloten om het te gaan doen. De opleiding (Vinyasa Yoga-teacher training) bestaat uit 10 weekenden in een jaar, en daarnaast ben je er ongeveer 1 dag per week aan kwijt. Dat betekent dat ik straks een dag minder tekstschrijfwerk ga doen. Ik zie enorm uit naar deze betere balans tussen ‘hoofd’ en ‘lijf’. <3

In de loop van de middag wandelden B en ik naar het huis van onze andere Elster vrienden GB, C en kleine R, om spelletjes te doen. We deden 7 Wonders en Wingspan, en kookten tussendoor een lekker maaltje.

Zondag
Ik dacht dat ik van m’n verkoudheid af was… Maar het lijkt er toch op dat B (die afgelopen week ziek was) mij terug heeft aangestoken, nadat ik hém de week ervoor had aangestoken (werkt dat überhaupt zo?). Hoe dan ook, ik had de nacht flink liggen hoesten en werd wakker met keelpijn en een verstopte neus. Bluh.

Beetje rustig aan dus maar. Ik schreef kerstkaarten, deed weekboodschappen en bereidde de wijnproeverij voor die ik komende week bij het kerstfeestje van Einder ga geven.

B stond een groot deel van de middag te experimenteren in de keuken: we aten heerlijke vegan melanzane alla parmigiana met ‘mozzarella’ op basis van noten, én home made pizza met diezelfde parmigina erop. Jammie, voor herhaling vatbaar.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Eén reactie op “Dit was week 50: winterse taferelen, een yoga-opleiding en jammie vegan pizza”

  1. Wat een prachtige foto’s! Dat brengt meteen allemaal nostalgische gevoelens in me naar boven van fietsen tussen Elst en Nijmegen. Maar zal ook de tijd van het jaar zijn ;). Ben je ook van plan om kort terug (of vooruit) te blikken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.