Dit was week 5: overstap naar 1Password, kroelen met de katten en Pandemic Legacy

Maandag
De week begon met een regeldagje. Je weet wel: administratie, eindemaandfacturen, btw-aangifte doen. Ik regel mijn zakelijke administratie grotendeels zelf in MoneyMonk, en heb een hele fijne boekhouder die elk kwartaal de btw-aangifte voor me naloopt. Zo weet ik zeker dat er geen foutjes in sluipen. Ook helpt ze me met de jaarlijkse aangifte inkomstenbelasting – maar daar hoef ik me over een paar maanden pas weer druk om te maken.

Iets anders waar ik vanmorgen eindelijk tijd voor maakte, was het instellen van een nieuwe Password Manager. Sinds een paar jaar hadden B en ik een Family-account bij LastPass, waar al onze wachtwoorden veilig werden bewaard. Hartstikke handig en werkte super-soepel… totdat onlangs aan het licht kwam dat LastPass is gehackt en ontzettend veel data is gelekt. Volgens vriend J, die er meer verstand van heeft, had het bedrijf ook echt z’n zaakjes niet op orde. Argh, you had one job…

Ik wilde dus graag overstappen naar 1Password (tip van diezelfde J) maar in mijn hoofd was dat veel werk. Bleek gelukkig alles mee te vallen! Met een paar klikken werden al mijn LastPass-wachtwoorden overgezet naar 1Password. Nu moet ik alleen alle wachtwoorden nog veranderen, want die zijn mogelijk niet meer veilig vanwege de hack… ugh, dat is helaas wat meer werk. Stap voor stap dus, de belangrijkste zijn intussen gewijzigd.

Verder deed ik vandaag werk voor de HAN en ik had eind van de middag nog een interview voor de Universiteit Utrecht. Al met al was ik een stuk productiever dan Cloë. ;-)

Dinsdag
’s Morgens begon ik met de uitwerking van het interview van maandag. Na de lunch had ik een redactieoverleg met een klant, en daarna nog een andere korte meeting over de planning van een magazine. Vervolgens schreef ik nog een paar uurtjes en toen zat de werkdag er alweer op.

We aten gnocchi met verse pesto en daarna volgde ik weer een erg fijne les yin yoga. Eenmaal weer thuis dook ik met m’n boek op de bank.

Woensdag
Ik werd wakker en voelde meteen: dit gaat ‘m niet worden vandaag. Ik voelde me allesbehalve fit. Eén online meeting die in m’n agenda stond deed ik nog wel, maar daarna besloot ik het werk voor vandaag te laten liggen en onder een dekentje op de bank te kruipen. Werk inhalen kwam later wel weer.

Nadeel van freelancen is dat ik dit soort ziek-dagen zelf moet opvangen door bijvoorbeeld te werken op een vrije dag, voordeel is dat ik meestal aan niemand verantwoording hoef af te leggen als ik schuif met werkdagen.

Ik deed vandaag veel dutjes en las tussendoor in rap tempo verder in Het Laatste Rijk (Brandon Sanderson). Die is inmiddels uit, aanrader als je van meeslepende fantasy houdt! (Ik ben geen fantasy-expert maar altijd gek geweest op Harry Potter, en hier houd ik blijkbaar ook van. ;-))

Dama was wel heel lief voor me. <3

Donderdag
Gelukkig was ik na een goede nacht slaap weer een heel eind opgeknapt. Goed genoeg in elk geval voor een live-afspraak op de HAN. Altijd leuk om daar even rond te lopen.

’s Middags werkte ik thuis, met m’n voetjes op de verwarming want het was KOUD!

Eind van de middag stapte ik in de trein naar het westen. B haalde me op in Driebergen-Zeist en vanaf daar reden we samen door naar Amersfoort, waar we gingen eten bij zijn broer en diens gezin. Was erg gezellig!

Vrijdag
Zoals gezegd, tijd om wat werk in te halen. Ik werkte de ochtend en gaf mezelf daarna weekend. Verder las ik m’n boek uit – en begon in deel 2, het vervolg –, kroelde met de katten en rommelde wat aan in huis. Lekker rustig winterdagje.

Zaterdag
B had dienst, dus ik had de ochtend het huis voor mezelf. Samen met de katten dan. ;-) Rond de middag stapte ik in de trein naar Arnhem voor een lunch bij vrienden en hun twee kleine kindjes. Hartstikke gezellig. Kleine I van 2 jaar ontdooide zelfs na de lunch (ze is vaak wat verlegen als er gasten zijn) en samen lazen we het ene boekje na het andere.

Eind van de middag hadden B en ik afgesproken bij E, J en kleine S. Tijd voor de volgende episode van Pandemic Legacy, season 0! Eerst aten we met z’n allen en toen kleine S in bed lag, begonnen wij met het spel. We hadden geluk, S sliep de hele tijd door (als er kleine kinderen zijn moet je er rekening mee houden dat je spel soms wat rommeliger verloopt – coöperatieve spellen werken dan trouwens heel goed, doordat je elkaars beurten kunt overnemen!).

Hoe dan ook, vanavond speelden we een bijzonder goed potje.

Zondag
Ook zondag was een combi van chillen en sociale dingen. De ochtend waren B en ik samen thuis – altijd fijn, zo’n rommel-zondagje waarin we elkaar onze favoriete Volkskrant Magazine-rubrieken voorlezen aan de ontbijttafel, met thee erbij en een chill muziekje op de achtergrond.

’s Middags vierde mijn vader zijn 60e verjaardag voor familie, dus daar gingen we naartoe. Weer thuis maakten we vegetarische hamburgers (die van de Vegetarische Slager zijn mijn favoriet, op een Italiaanse bol bemeerd met mayo en dan ijsbergsla, tomaat, avocado, plakje augurk en ui erop) en daarna verkasten we naar zolder om een paar afleveringen The Wire te kijken. We zitten intussen in seizoen 2.

Fijne week allemaal!


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.