Dit was week 48: het land door, dansen en hermitten

Maandag
De week begon met een tripje naar een opdrachtgever in Apeldoorn. Ik heb er dit jaar weer een gewoonte van gemaakt om overal met het openbaar vervoer heen te reizen (zelfs al hebben we een auto voor de deur staan). Vaak doe ik er wat langer over, maar ik heb me gerealiseerd dat snelheid geen nuttige graadmeter is. Als ik namelijk sneller op m’n bestemming ben, is het gevolg vooral dat ik méér werk doe op een dag. Gehaaster ben. Ik win er dus niet werkelijk (vrije) tijd mee. Met het ov reizen helpt me om te vertragen.

Bovendien kan ik onderweg nog wat werk doen, of lekker om me heen kijken. Alleen als een bestemming écht (vrijwel) onbereikbaar is met ov, maak ik een uitzondering. De vraag die ik mezelf stel voordat ik de auto pak: “Als ik nou geen auto had gehad, zou ik er hiervoor dan eentje hebben gehuurd?” Dat blijkt hartstikke goed te werken!

Hoe dan ook: vandaag dus per trein en bus naar Apeldoorn. Ik had een nuttige meeting – we gaan ook in 2023 door met het magazine De Zorg, waarvan ik bladmanager en eindredacteur ben – en later op de middag deed ik nog een Teams-interview vanuit huis.

‘s Avonds bleef ik lekker thuis. De puzzel vordert gestaag!

Dinsdag
Ik begon de dag op m’n thuiswerkkantoor, met meetings en redactiewerk. Rond de middag stapte ik in de trein naar Utrecht. Tijd voor de boekpresentatie van ‘Strategisch Omgevingsmanagement 2.0‘, het nieuwe boek van Marc Wesselink.

Deze zomer hielp ik Marc met dat boek, door 11 showcase-interviews te maken met omgevingsprofessionals en andere betrokkenen. Een intensieve én boeiende klus, die zeker in mijn top-3 ‘leukste projecten van dit jaar’ staat. Supergaaf natuurlijk om het boek met de interviews – en de prachtige portretfoto’s van Daniel Maissan erbij – nu in handen te hebben.

Verder was het vooral erg leuk om Daniel weer te zien, we waren een goed productieteam, en bij te praten met de andere betrokkenen. Natuurlijk scoorde ik ook een gesigneerd exemplaar van de auteur. ;-)

Woensdag
Door de mistige velden fietste ik ‘s morgens naar Einder. Er stond weer een boel op het programma. Ik moest eigenlijk aan de bak met een groot verhaal, maar doordat er nog duizend regeldingen tussendoor kwamen, lukte dat niet zo goed.

Halverwege de dag besloot ik dan maar alle kleine taakjes op te pakken, en het schrijven te verplaatsen naar later in de week. Om in schrijf-focus te komen, heb ik een leeg hoofd nodig en weinig afleiding. Het helpt niet als er andere verantwoordelijkheden op m’n mentale deur kloppen. Dan kan ik beter eerst al die andere dingen afronden.

‘s Avonds kwam een vriendinnetje uit Utrecht gezellig eten en een wijntje drinken. Supergezellig, en ik lag daardoor veel te laat in bed, maar ach, dat moet soms ook kunnen. ;-)

Donderdag
Ook donderdag werkte ik in Nijmegen. ‘s Morgens bij Einder en ‘s middags op de HAN, een van mijn opdrachtgevers. Ik zat voor het eerst daar op kantoor en dat bleek een goed idee. Gezellig en leuk om eens een andere werkomgeving te zien, en goed om wat meer contact te maken met het team daar.

‘s Avonds was ik behoorlijk moe en had ik weinig zin meer in ashtanga yoga, maar B duwde me toch de deur uit. “Ga maar, is goed voor je, straks ben je opgekikkerd.” Die kent me langer dan vandaag – hij had natuurlijk gelijk.

‘s Avonds bekeek ik nog mijn Spotify Wrapped. Leuk altijd, dat jaaroverzicht. Tot m’n verbazing stond Porcupine Tree er niet in, maar ik heb inderdaad wel erg veel Stromae en Froukje geluisterd.

Vrijdag
Na een rustige start van de dag moest ik vandaag nog even aan de bak. Yep, eigenlijk is vrijdag m’n vrije dag… maar weet je nog, dat grote artikel dat af moest? Deadline is deadline, en dus nestelde ik me met een dekentje en een pot thee op de bank om te schrijven. Als je dan toch moet werken, kun je het jezelf maar beter comfortabel maken.

Gelukkig was ik na ongeveer vijf uur gefocust werken klaar. Weekend!

Poe, op dit punt was ik behoorlijk moe… En dus deed ik een drie-uur-durend dutje op de bank, want er wachtte nog een avondprogramma op me.

Na het eten reisde ik weer per trein naar Utrecht. Tijd voor een feestje! Vriendin M en ik gingen ouderwets dansen in TivoliVredenburg, bij Zer00s Heroes. We begonnen met een paar cocktails en goede gesprekken bij Behind Bars – en concludeerden dat ze daar nog steeds goeie pornstar martini’s maken.

De dansjes waren ook fijn (hoewel de dj ons wat tegenviel, ik heb het beter meegemaakt bij dit feest!). Hoe dan ook: soms doet het me goed om uitbundig te zijn.

Zaterdag
Om vijf uur lagen we in bed, en nadat we tegen het eind van de ochtend wakker werden, kletsten M en ik nog heel fijn na met een kop thee. Begin van de middag treinde ik terug naar Elst. Daar nestelde ik me lekker met een boek bij de verwarming. De rest van het weekend had ik geen plannen, en dat vond ik een héérlijk vooruitzicht.

Zondag
Ook zondag dus een lekker Suusdagje. B had dienst dus ik was alleen thuis. Ik deed yoga, ging in bad, las boeken, verdiepte me weer eens in human design én maakte de puzzel af. ‘s Avonds maakte ik pompoensoep met gember en chili, jammie. Met brood erbij, gedipt in biologische olijfolie die we kochten bij de Etna.

En daarmee sloot ik de week af. Wat doet zo’n hermitweekend me goed zeg, zeker in deze donkere weken voor kerst. Doe me daar binnenkort nog maar eentje van.

1+

Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

2 reacties op “Dit was week 48: het land door, dansen en hermitten”

  1. Zer00s heroes, heerlijk! En een zondag met boeken en soep is daarna misschien nóg wel lekkerder.

    Je hebt me overgehaald: ik ga morgen met het ov naar Eindhoven :-)

    3+
    1. Nice :D Goede reis!!

      3+

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.