Dit was week 47: puzzelen, etentjes en een bed-dag

Maandag
Toen ik maandag wakker werd, voelde ik aan alles: dit wordt ‘m niet. Na lang dubben besloot ik de werkafspraak die ik had, af te zeggen, en weer in bed te duiken. De rest van de dag deed ik rustig aan.

En hoewel het nog steeds dubbel voelt (ik wil anderen niet teleurstellen, dus ben meer geneigd tot ‘paracetamol erin en gaan’), voel ik ook dat dit een goede stap was om een patroon te doorbreken. Als ik steeds zeg dat ik wil leren luisteren naar mijn lichaam, moet ik vervolgens wel willen horen wat ze te zeggen heeft. Ook al komt die boodschap me minder goed uit. ;-)

Dinsdag
Na nog een lange nacht voelde ik me gelukkig weer fit. In mijn agenda stonden verspreid over de dag 4 telefonische interviews, van elk ongeveer een halfuurtje. Tussendoor kwam E gezellig lunchen (de voordelen van bij elkaar in de buurt wonen!). We begonnen meteen plannen te maken voor ons workshopreeks KlimaatGesprekken.

‘s Middags werkte ik aan de redactie van een juridisch beleidsdocument. Mega-complexe en vage formuleringen herschrijven naar iets dat wél begrijpelijk is – heerlijk.

B was deze week naar een retreat, dus ik had het huis voor mezelf. Ik besloot een puzzel uit de kast te halen – tip: Anydays heeft hele fijne puzzels van goede kwaliteit! – en ‘s avonds na 8 uur mijn telefoon op vliegtuigmodus te zetten.

Dat laatste was even wennen, maar beviel heel goed. Stukken rustiger, om de avond niet scrollend door te brengen. ‘s Morgens zette ik m’n iPhone pas na het ontbijt weer aan. En eigenlijk doe ik dit nu, een week later, nog steeds.

Woensdag
Op woensdag werkte ik ‘s morgens een paar uur bij Einder. Samen met een van de vormgevers zette ik de puntjes op de i van een magazine dat binnenkort naar de drukker moet. ‘s Middags had ik een sessie lichaamswerk die weer bijzonder goed was.

Eind van de middag nog een interview (ik heb deze maand 10 van die korte interviews, die daarna allemaal uitgewerkt moeten worden) en daarna was ik behoorlijk moe. ‘s Avonds kroop ik dus lekker op tijd mijn bed in met een boek.

Donderdag
Hoewel ik me had voorgenomen om weer twee dagen per week bij Einder te zitten, werkte ik vandaag tóch thuis. Ik had namelijk nog één dag het huis voor mezelf (B kwam ‘s avonds weer terug van zijn retreat) en zat heerlijk in mijn eigen bubbel. Daar wilde ik nog even van genieten zo lang het kon.

Het was weer een gewone werkdag, waarin ik wel tussen de middag een ommetje door de zon wandelde met vriend en dorpsgenoot GB (geen foto’s van helaas, geloof mij maar dat het prachtig was buiten tussen de velden!).

Eind van de middag FaceTime’de ik een uurtje met mama en ‘s avonds ging ik naar ashtanga yoga.

Vrijdag
Hoera, weekend! Voor het eerst sinds we terug zijn uit Italië hoefde ik vrijdag niet te werken. Voelt altijd extra luxe, die vrije dag, als ik ‘m een tijdje heb moeten opofferen. Vriendin R kwam op de thee met haar baby en ‘s middags hadden B en ik een date.

We gingen met de trein naar Amsterdam (wist je dat dat vanaf Elst minder dan 1,5 uur is?), waar we genoten van appeltaart bij Winkel op de Noordermarkt. Dat tentje is beroemd om z’n appeltaart, en terecht.

Daarna liepen we langs de gezellig verlichte grachten terug richting het station. B had een verrassingetentje gepland, waar hij al weken mysterieus over deed. We gingen ergens eten waar hij van tevoren tickets voor had gekocht (??), en we gingen zelfs wat eerder ‘omdat het waarschijnlijk ook leuk is om er even rond te lopen’. Hmm, spannend!

Die verrassing was Mediamatic, een creatieve hotspot voor ‘kunst, biologie en eten’ vlak bij Amsterdam CS. Wat een bruisende plek: hipster in de positieve zin van het woord. ;-) Op het terrein doen ze allerlei voedsel-experimenten in een soort lab (dingen fermenteren en zo), en dat is terug te zien in het menu. Ook bouwen ze hoge ‘levende duiventorens‘ van mycelium, een organisch restproduct van oesterzwamkwekerijen. En het eten – 100% plantaardig – was ook nog eens hartstikke lekker en bijzonder.

Binnen hadden ze onlangs (voor Museumnacht) een duivenfeest georganiseerd (‘we waren allemaal verkleed als duif’, aldus het meisje achter de bar). Overal op de glazen wanden van het restaurant stonden grappige feitjes, woordspelingen en creatieve uitingen over duiven. ‘Meer duif, minder oorlog.’ ‘Bed. Bad. Patat.’ Dat soort dingen. Love it.

Na het diner dronken we nog een Kamelietje van de tap bij Hannekes Boom, dat er zo ongeveer naast ligt. Om ons heen genoten de Amsterdammers van hun weekend. En ik genoot er enorm van om een avondje in de bruisende stad te zijn.

Zaterdag
Al weken hadden B en ik een ‘bed-dag’ gepland: zo’n dag waarop we hélemaal niets hoeven. Doen we te weinig, dus dit was een goede oefening.

We sliepen uit (geen overbodige luxe, want we waren beide toch wel wat katerig na ons Amsterdamse avontuur), aten pannenkoeken en verse croissants als ontbijt, en verschansten ons toen met dekbed en al op zolder, waar we de hele middag Hunted Into The Wild keken.

Tegen de avond was het dan toch tijd om ons op te frissen, want er stond alweer een dinertje gepland! Dit keer treinden we naar Den Bosch. Daar verwenden vrienden J en R ons met een 6-gangendiner bij Pollevie, een restaurant dat bekendstaat om z’n creatieve groentemenu. Het etentje gaven ze ons cadeau omdat we een halfjaar op hun katten hebben gepast – zo lief!

Het eten én de bijpassende wijnen smaakten fantastisch.

Zondag
En op zondag zat ik alweer in de trein, nu naar Utrecht. Eerst ging ik naar Vroeg (bij Bunnik) voor een lunch met familie, en daarna volgde ik samen met vriendin S een workshopmiddag bij haar yogastudio aan de Oudegracht. Superleuk om zo’n middag te besteden aan de verdieping van yogahoudingen. Smaakt naar meer!

En daarmee was deze druilerige novemberdag goed besteed.

2+

Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Eén reactie op “Dit was week 47: puzzelen, etentjes en een bed-dag”

  1. Heel goed, zo’n beddag! Ik heb deze week ook maar eens toegegeven aan mijn gevoel en een dagje helemaal niks gedaan. Zouden we vaker moeten doen.
    En wat een heer-lijke etentjes.

    3+

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.