Dit was week 45: Porcupine Tree, interviews en een vol hoofd

Maandag
Ik begon de werkweek op kantoor bij Einder. Vandaag op het programma: drukproeven checken! Voor de Radboud Universiteit doe ik de eindredactie van een serie rapporten over Joods vastgoed in de Tweede Wereldoorlog. Binnenkort gaan er weer een paar naar de drukker, dus ik printte de pdf-documenten uit en ging er met de spreekwoordelijke stofkam doorheen, op zoek naar de laatste foutjes.

Tegen het eind van de middag stapte ik in de trein naar Amsterdam. In Arnhem voegde B zich bij me: we gingen met twee vrienden naar Porcupine Tree! Die band luister ik al sinds 2009 en aangezien ze al 12 jaar geen nieuwe muziek hadden gemaakt, had ik niet verwacht ze ooit nog live te zien. Maar ineens was er dit jaar een nieuw album én een tour.

Het was fantastisch. Dat vond ik trouwens niet alleen; het optreden in de Ziggo Dome kreeg 5 sterren in de Volkskrant.

Deze avond deed me eraan herinneren hoe belangrijk het is om plezier te maken in je leven. Als echte fangirl kocht ik zelfs een bandshirt. ;-) Mag ik nog een keer?!

Paar foto’s van het Twitter-account van Ziggo Dome, want je mocht geen foto’s maken van het concert. Beeld: Paul Bergen.

Dinsdag
Omdat we pas na 1 uur thuis waren van het concert, bleef ik iets langer in bed liggen. Daarna fietste ik naar Nijmegen voor een meeting bij een klant. En ‘s middags werkte ik weer bij Einder. (Wist je trouwens dat Einder twee hele leuke vacatures heeft?)

‘s Avonds was ik gewoon thuis, volgens mij deed ik weinig memorabels.

Woensdag
Na het ontbijt stapte ik in de trein naar Utrecht voor een zakelijke lunchdate bij De Veldkeuken. De voordelen van het freelancebestaan! Onder het genot van lekkere groentesoep, quiche en salade bespraken we onze samenwerking en toekomstige klussen. Altijd fijn om zo met andere zzp’ers te kunnen sparren – zeker als je persoonlijk óók een klik hebt.

‘s Middags zat ik nog een paar uur te werken in de stad (bij Koffie Leute). Het blijft toch heel fijn om af en toe in Utrecht te zijn.

En daarna fietste ik door naar het huis van voorleeskindje A. We gingen weer eens samen naar de bieb! Zo leuk om te zien hoe ze ouder wordt, nieuwe interesses krijgt en steeds meer van de wereld ontdekt.

Zoals vaak bleef ik eten bij het gezin, en aan tafel werd ik bijgepraat over alle ontwikkelingen rondom de Iraanse protesten. Heftig hoor, wat daar gebeurt.

De familie van A staat elk weekend in Den Haag of Amsterdam om mee te protesteren tegen de vrouwenonderdrukking van het regime, en A’s moeder heeft bij wijze van steunbetuiging met de Iraanse vrouwen ook haar haren afgeknipt. Als ik dit soort verhalen en ervaringen hoor, dringt weer even heel erg tot me door hoe goed we het hier in Nederland eigenlijk hebben, en hoe oneerlijk de wereld in elkaar zit…

Donderdag
Interviewdag! Ik had ‘s morgens én ‘s middags een uitgebreid interview me een wetenschapper van de Radboud Universiteit, voor twee verschillende publicaties. Interessant, en eerlijk gezegd ook een beetje intens. Vooral omdat beide deadlines al volgende week zijn.

Het was heel leuk om weer eens op m’n oude universiteit te zijn. In de pauze vermaakte ik me door Instagram Stories te maken met de verschillen die me opvielen in het Collegezalencomplex.

Eenmaal thuis was ik erg moe… Dat had niet per se met de gesprekken te maken, maar meer met het kabaal dat de hele dag weer in m’n hoofd aanwezig is. Al die oordelen en onzekerheid richting mezelf, ugh, soms word ik er knettergek van.

‘s Avonds had ik weer ashtanga. Daar was ik enorm aan toe: yoga helpt om m’n drukke hoofd enigszins te kalmeren.

Vrijdag
Zoals je misschien weet, is vrijdag normaal mijn vrije dag. Maar ja, deze Suser heeft d’r agenda weer eens onderschat… En dus moest ik helaas na een gevoelsmatig drukke week nog flink aan de bak.

Gelukkig ging ik eind van de middag naar m’n lichaamswerk-therapeute. Was hard nodig, zelfs in een sessie van anderhalf uur kreeg ze me niet helemaal uit mijn hoofd. Toen ik opstond van de behandelbank, merkte ik dat ik m’n linkeroog niet scherp kon stellen en allemaal flitsen zag. Shit, auravorming, dat is een voorteken van migraine…

Eenmaal thuis kickte de hoofdpijn in, ik dook m’n bed in en kwam er pas zaterdagmiddag weer voorzichtig uit.

Zaterdag
Zaterdag kwam ik eigenlijk vooral uit bed om B te helpen een boom te planten in onze tuin! Wel met zonnebril op, want licht was nog steeds niet zo prettig voor mijn ogen. ;-)

Helaas voelde ik me zaterdagavond nog niet genoeg hersteld om naar het Utrechtse etentje te gaan dat in de planning stond. B ging dus alleen, terwijl ik me op zolder verschanste onder een dekentje. Gelukkig hadden we nog lekkere restjes Thais van eerder die week.

Op HBO Max kwam ik de tv-special Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts tegen en dat was precies wat ik nodig had om een beetje te landen. Om half 9 dook ik weer in bed.

Zondag
Vandaag was ik gelukkig weer fit. Het was een rustig thuisdagje. Nou ja, rustig in de buitenwereld, knetterdruk in mijn hoofd. Ik probeer een beetje bij m’n gevoel te komen, maar de analyserende, oordelende en neiging-tot-fixende gedachten buitelen over elkaar heen. Vermoeiend. En geen wonder dat ik migraine kreeg…

Telkens maar weer proberen te ademen, te voelen, dus – en ook dáár weer niet te hard in zijn. Mildheid. Pfoe. Bij vlagen weet ik dat ik er echt stappen in heb gemaakt, maar op dit moment voelt het nogal terug-bij-af (of is dat ook weer die hardheid?).

Anyway, ik ging naar de sportschool om wat stoom af te blazen en maakte ‘s middags een fijne wandeling door Park Lingezegen met E en kleine S.

En weet je, ook deze dagboeken helpen een beetje om de focus te verleggen – van mijn hoofd naar het leven om me heen. Wekelijks terugblikken op alles dat er was, maakt dat ik minder het gevoel heb dat ik alleen maar aan het werk ben en alle dagen op elkaar lijken.

Het voelt misschien niet zo, maar ik zet wel stappen. Heus.

(En ik herhaal maar weer eens voor mezelf: “Voel je je niet fijn? Doe wat je zou doen om je beste vriendin te helpen.“)

1+

Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.