Dit was week 44: speechschrijven, familie en een amberboom

Maandag
Van het begin van de week heb ik geen foto’s. Ik moet er nog even aan wennen dat ik weer dagboekblogs maak. ;-) En er viel misschien ook niet zo veel te fotograferen… Ik weet nog dat het een enigszins stressvolle werkdag was.

‘s Avonds maakten B en ik samen een pan goedgevulde groentesoep, en daarna ging hij naar tennisles terwijl ik een boek las op de bank.

Dinsdag
Ook dinsdag was een gewone werkdag. Ik begon de dag zoals altijd met yoga, een lesje ashtanga yoga dit keer. Wekelijks heb ik ook een les ashtanga in de studio hier in het dorp, en ik moet zeggen: hoe vaker ik deze vorm van dynamische, intense yoga doe, hoe meer ik ‘m ga waarderen. Echt ‘ontspanning door inspanning’.

Eind van de middag stapte ik op de elektrische fiets naar Arnhem, met in m’n tas een portie Mexicaanse wraps die ik eerder op de dag al had voorbereid. Ik at gezellig samen met vrienden en hun twee kleine kindjes, en toen de kleintjes naar bed waren dronken we nog een kop thee op de bank.

Onderweg luisterde ik trouwens de laatste aflevering van de podcast Rampvlucht, over de Bijlmerramp. Was interessant en goed gemaakt!

Woensdag
Al om 7.15 uur ‘s morgens stond ik hier:

En zo was ik al om kwart over 8 in Utrecht. Jeetje, er waren dagen dat ik in die stad wóónde en op dit tijdstip nog niet eens wakker was. ;-)

Dat vroege opstaan had een leuk doel: ik had de hele dag een masterclass Speechschrijven, georganiseerd door de beroepsvereniging voor tekstschrijvers. Erg leuk!

Daarna zat ik nog een uurtje met m’n laptop bij Het Gegeven Paard, en ‘s avonds had ik een dinner date met vriendin S. Uit eten gaan met S is altijd een feestje, want we kunnen beiden enorm genieten van goed voedsel en lekkere wijn. Bovendien hadden we elkaar al een tijdje niet gezien, dus genoeg bij te praten.

Oh ja, en het eten bij De Kleine Parade was superlekker.

Donderdag
Ik had deze week nog niet bij Einder op kantoor gewerkt, en aangezien ik me heb voorgenomen dat weer wat vaker te doen, sleepte ik mezelf vandaag na het ontbijt de deur uit.

Het was een gezellige dag – toch goed voor me hoor, omringd zijn door fijne collega’s. De werkdag krijgt daardoor meer betekenis en de weken voelen minder monotoon.

‘s Avonds had ik voor het eerst in weken (want Italië en daarna herfstvakantie dus geen les) weer ashtanga-les. Het was heerlijk.

Vrijdag
Normaalgesproken ben ik vrijdag altijd vrij, maar deze week was qua werk zó vol dat er toch nog wat losse eindjes waren. Gelukkig was het ook een gezellige werkdag, want een collega van Beklijf kwam naar Elst om te lunchen én samen de puntjes op de i te zetten van het magazine dat we maken.

‘s Avonds was ik enigszins gaar, maar ik had met een clubje van Einder afgesproken om samen naar de musical van een collega te gaan – dus hup, weer op de e-bike naar Nijmegen!

Daar kreeg ik geen spijt van, want het was supergaaf om collega H te zien shinen, én het was een supergezellige avond met z’n allen. Na middernacht fietste ik naar huis.

Zaterdag
En op zaterdag om 9 uur stonden m’n moeder en stiefvader op de stoep. Jippie! Het was weer hun jaarlijkse tripje naar Nederland (voor nieuwe lezers: ze wonen in Zweden) en we hadden twee fijne dagen samen.

We besloten bijvoorbeeld spontaan om even te gaan kijken bij een biologische bomenkwekerij in Bennekom – en zochten meteen twee bomen uit voor in de tuin: een amberboom en een beuk. Komende week worden ze geleverd, spannend!

‘Onze’ amberboom.

En ‘s middags verbouwden mijn stiefvader en ik de keuken. Een van onze keukenkastjes heeft nog geen deurtje, omdat er eerst een barretje uit stak (dat wij hebben weggehaald toen we hier gingen wonen).

We hebben het kastje een stukje opgeschoven en omgewisseld met het lege afdekplaatje ernaast. Beetje ingewikkeld uit te leggen, maar geloof me: het ziet er een stuk beter uit. Nu nog op zoek naar een deurtje… Dit IKEA-model is helaas niet meer leverbaar, maar we hopen iets vergelijkbaars te vinden en eventueel een kastje over te spuiten in dezelfde kleur (hoogglans mintgroen).

Zondag
En vandaag begon ik de dag in de sportschool. Een halfuurtje héél voorzichtig, want ik wilde m’n voet niet weer overbelasten…het lijkt goed te zijn gegaan (fingers crossed). Ik lette goed op dat m’n hartslag niet te hoog werd en heb meer krachttraining dan cardio gedaan.

Daarna kwamen m’n ouders weer, en even later kwamen ook E, J en kleine S langs voor een kop thee. Wat een gezelligheid!

‘s Avonds had B dienst. M’n ouders en ik kookten een pan knolselderij-prei-mosterdsoep (experimentje, was lekker!) en kletsten nog wat op de bank. Daarna moesten we helaas alweer afscheid nemen. Dat blijft altijd moeilijk en stom.

En nu heb ik net een halfuurtje yin yoga gedaan en zit ik knettermoe op de bank. Bedtijd!

Fijne week allemaal. :-)

2+

Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.