Dit was week 43: werken, lezen en bruidsjurken shoppen

Maandag
De eerste werkdag na de vakantie! Ik begon ‘m met een rondje hardlopen. Daar had ik al wéken zin in, en nadat ik op vakantie meerdere keren uren heb gehiket in de bergen zonder dat de oude blessure in m’n voet opspeelde, had ik goede hoop. Het rondje ging prima. Helaas moest ik later in de week toch weer gas terugnemen (zie verderop).

De lucht en herfstkleuren waren erg mooi.

Dinsdag
Tijd om uit m’n thuiswerkhol te komen. Ik werkte een dagje op kantoor bij Einder. Altijd gezellig daar, en veel leuker natuurlijk om samen met anderen te lunchen. Tip, zoek je nog een gezellige werkplek? Einder verhuurt plekken voor freelancers!

’s Avonds zagen we E, J en kleine S weer. Die laatste was alweer flink gegroeid, en had allerlei nieuwe skills ontwikkeld. Wat gaat dat toch snel bij baby’s!

Woensdag
Naast het hardlopen van maandag (dat weinig voorstelde: les 1 van een herstel-na-blessureschema, in totaal 8 minuten rennen) barstte ik nog van de energie, en dus ging ik dezelfde dag ook een halfuurtje naar de sportschool.

Ik sloot een nieuw halfjaarabonnement af voor de winter: vorig jaar beviel het me goed om tussen november en april binnen te sporten.

Woensdag ging ik weer, en helaas liep ik tóch wat te hard van stapel. Want ’s avonds liet m’n enkel – die zich al maanden stil had gehouden – weer van zich horen… en de dagen daarna voelde ik ‘m nog steeds. Bummer. Duidelijk signaal van m’n lijf… Dat hardlopen gaat maar weer even op de lange baan. Gelukkig is yoga juist goed voor het herstel (de blessure heeft waarschijnlijk te maken met m’n korte hamstrings).

Opnieuw genoot ik vandaag enorm van de herfstkleuren. En ik ging naar de kapper! Voor het eerst in Elst, en ik ben supertevreden met Ariadne. Vijf minuutjes lopen naar de kapper is ook wel een stuk praktischer dan een uur in de trein naar Utrecht. ;-)

Donderdag
Op donderdag werkte ik thuis aan een artikel voor de Universiteit Utrecht. Leuke klus, en de herfstkleuren op de achtergrond waren ook helemaal niet vervelend. De dag was bijzonder productief. Voor het eerst sinds januari nam ik weer eens concentratie-medicatie en om eerlijk te zijn was dat een verademing.

En toen was het weekend! B had avonddienst, en dus was ik alleen thuis. Tja, wat doe je dan? De stilte vloog me eerst een beetje aan – daar zit je dan, in je rustige dorp. Maar uiteindelijk heb ik een hele tijd zitten lezen op de bank (Confettiregen, van Splinter Chabot) met een kop yogi tea en kaarsjes aan.

Vrijdag
E kwam langs met kleine S. Gezellig! Ik maakte tom kha (Thaise kokossoep) uit kookboek Bish Bash Bosh!, en dat was een groot succes. Daarna speelden we een scenario Unlock – een van de leukere escape-spellen, als je het mij vraagt.

’s Avonds zouden we eigenlijk uit eten in Den Bosch met vrienden, maar die bleken corona te hebben dus dat feestje ging niet door. B en ik besloten alsnog even de deur uit te gaan voor een taartje en een glas wijn bij Dries. Toch fijn dat we in Elst zo’n relaxt bistro-café hebben! Het deed me ontzettend goed om er even uit te zijn.

Zaterdag
B had weer dienst, dus ik ontbeet in m’n uppie met een kommetje havermout. Ik begon in een nieuw boek (Schitterende kleine dingen: adviezen over liefde en leven van iemand die bijna alles al heeft meegemaakt), dat me was aangeraden door een kennis op Goodreads.

Daarna stapte ik in de trein naar Utrecht, waar m’n nichtje, haar beste vriendin en mijn tante me oppikten. We gingen een bruidsjurk shoppen voor mijn nichtje! Heel bijzonder om daarbij te mogen zijn.

De foto’s van dé jurk blijven natuurlijk geheim. ;-) Geloof mij maar: ze zag er práchtig uit. En daarna gingen we lekker lunchen.

Eenmaal terug in Utrecht pakte ik een OV-fiets naar het huis van mijn vriendin A. We kletsten uren bij op haar bank en aten een hapje bij De Markt. Om half 12 stapte ik knettermoe maar voldaan weer in de trein naar Elst.

Zondag
Na een uurtje langer slapen (want wintertijd – een vriendin leerde me dit ezelsbruggetje: je wint-er tijd mee) begon de zondag fijn rustig. Een vriendin van B was blijven logeren en we ontbeten met z’n drietjes, ik deed m’n dagelijkse yoga en daarna speelden we nog een bordspelletje voor we haar weer naar de trein brachten.

’s Middags kwamen B’s ouders op de thee. Ze hielpen ons met wat tuin-dingetjes – fijn als een ervaren tuinier je aanwijst welke van de spontaan opgekomen planten leuk zijn, en welke gaan woekeren! Toen ze weer naar huis waren, maaide ik het gras (yes, we hebben gras!) terwijl B nog wat onkruid wiedde.

Kortom, een prima rommeldagje. Fijne week allemaal!


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Eén reactie op “Dit was week 43: werken, lezen en bruidsjurken shoppen”

 1. Mooi, dit stukje in combinatie met het vorige. Als ik dit zo lees en zie, zou ik niet weten dat je het ook moeilijk hebt met klimaatverandering. Of überhaupt je draai moet zoeken.
  Maar als je alleen het vorige leest, weet je weer niet dat er ook al die andere zaken als jurken uitzoeken, vrienden op bezoek etc zijn.

  In ieder geval herkende ik heel veel van wat je schreef. Zoals over je pensioen: ik vind dat persoonlijk een bevrijding. Dat ik me niet zorgen hoef te maken over mijn pensioen omdat ik ervan uitga dat de wereld er dan helemaal anders uitziet. (Of dat dan is omdat iedereen een basisinkomen heeft of vanwege voedselschaarste, dat hebben we nu nog te kiezen)
  Misschien klinkt dit ook wat luguber, maar met Halloween kunnen we dat hopelijk aan. ;)

  Overigens voelt het voor mij helemaal niet zwaar meer om daarmee bezig te zijn. Ik krijg er juist vooral energie van. Natuurlijk ben ik nog soms verdrietig, maar dat vind ik dan ook mooi: dat iets me raakt, betekent ook dat ik het de moeite vind.
  Wat de toekomst ook gaat brengen, het voelt goed om te doen wat ik nu doe voor een leefbare wereld.

  Maar de zoektocht naar wat het juist is wat ik kan en wilde, die vond ik best ingewikkeld. Heb je het gevoel dat je in zo’n zoektocht zit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.