Dit was week 4: een boswandeling, middagje Utrecht en de katten zijn terug!

Het was een rustig winterweekje, waarin ik ook niet zo veel foto’s maakte. Een wat beknopte post dus vandaag, maar ik neem jullie tóch gezellig mee.

Maandag
De week begon met een gewone werkdag. Ik schreef webteksten voor de HAN, onderdeel van het project dat ik een paar maanden samen met ze doe. Inhoudelijk een leuke klus en met fijne mensen, blij mee dus. Tussendoor had ik nog een bespreking met de WUR. ’s Avonds kroop ik op tijd in bed met m’n boek.

Dinsdag
Eigenlijk zou ik vandaag bijna de hele dag meetings hebben, maar een collega was ziek dus één lange meeting in de ochtend ging niet door. In plaats daarvan werkte ik verder aan de HAN-webteksten. ’s Middags had ik een redactieoverleg voor een magazine, en daarna nog een korte call met m’n contactpersoon bij de HAN.

’s Avonds ging ik naar een les yin yoga, en dat was heerlijk!

Woensdag
Tijd voor een dagje Einder! Een vaste klant – met wie ik ook al jaren werk – kwam lunchen, leuk om dit team communicatie weer eens live te zien. Ze zitten aan de andere kant van het land, dus zeker sinds corona werken we voornamelijk online samen. Toch merk ik hoe goed het is om elkaar af en toe live op te blijven zoeken. Je werkt daarna weer makkelijker en prettiger met elkaar.

Na de lunchmeeting ging ik naar huis omdat er een groot pakket zou worden bezorgd…. dat uiteindelijk niet kwam, grr. Wel een ‘leuk’ pakket trouwens, met kattenvoer en spul voor in de kattenbak. Want onze logeerpoezen komen een maandje terug!

Donderdag
Nog een laatste werkdag en toen was het alweer weekend. Vandaag verwerkte ik feedback voor het WUR-essay waar ik samen met een team wetenschappers mee bezig ben. We zijn nu bijna bij de laatste versie, denk ik: mooi om te zien hoe het verhaal steeds preciezer en completer wordt.

’s Avonds keken B en ik weer The Wire, we zijn intussen bijna door het eerste seizoen heen. En ik begin te snappen waarom dit zijn lievelingsserie aller tijden is.

Vrijdag
Vandaag ging ik weer eens naar Utrecht! Het was alweer een paar maanden geleden dat ik bij voorleeskindje A en haar gezin op bezoek was geweest. Eerst dronk ik een kop thee bij vriend J en daarna fietste ik op de OV-fiets door naar A. We speelden spelletjes, kletsten bij, ik bewonderde haar nieuwe kamer en werd weer heerlijk verwend met Perzisch eten.

Zaterdag
Hmm, vandaag had ik ineens veel zin in carrot cake. Ik vond een goed (vegan) recept in kookboek Bosh en ging meteen aan de slag. Het resultaat was goed gelukt, voor herhaling vatbaar zou ik zeggen. E en J kwamen ’s middags helpen met opeten.

’s Avonds kwamen vrienden R en J de katten brengen! Supergezellig. Ze gaan verhuizen naar hun nieuwe (nieuwbouw)huis, maar daar wordt komende weken nog flink geklust. Niet echt een prettige omgeving voor katten, en daarom vroegen ze ons of wij nog een maandje op wilden passen. Deze plek kennen ze immers al.

Mooi om te zien hoe Cloë en Dama meteen een stuk meer op hun gemak waren dan de eerste keer dat ze hier kwamen. Ze trippelden nog wel wat voorzichtig rond, maar doken in elk geval niet meteen onder de bank, en kwamen zelfs even knuffelen en op schoot liggen.

We aten trouwens gnocchi met aubergine al formaggio, een van mijn niet-vegan guilty pleasures. Zo lekker! Poe, als ik dit toch eens succesvol kon veganizen…

Zondag
De katten raakten merkbaar steeds beter gewend aan ons huis. Zo pakte Cloë haar hobby ‘naar de vogels loeren’ weer op. Toch wel erg gezellig hoor, die poezen in huis! (Al laten de mussen en andere vogels in de heg intussen helaas een stuk minder van zich horen… Begrijpelijk, wel. ;-))

’s Middags hadden B en ik een date. Geïnspireerd door een vriendin en haar man hebben we tegenwoordig de afspraak dat elke maand een van ons de ander meeneemt ergens naartoe. Even samen eruit, en dan het liefst nét anders-dan-anders.

Deze keer besloot ik B mee te nemen naar de Duivelsberg in Berg en Dal (bij Nijmegen), waar ik onlangs met Einder was. Naar dit pannenkoekenhuis ging B vroeger als kind weleens, maar sindsdien was hij er nooit meer geweest en het stond al tijden op ons lijstje maar kwam er nooit van. We aten er een lekkere lunch en maakten daarna een wandeling door het winterse bos. Wat is het hier toch mooi!


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.