Dit was week 3: weer aan het werk, winterwandelen en een ouderwetse logeerpartij

Hoi, daar ben ik weer! Vanwege vakantie (we gingen op wintersport naar Frankrijk) was ik er twee weekjes tussenuit. Maar vanaf deze week weer gewoon een weekoverzicht. Veel leesplezier!

Maandag
De week begon gezellig met een bezoekje aan de tandarts. Ik heb altijd een combi-afspraak, eerst wordt m’n gebit schoongemaakt door de preventiemevrouw en dan komt de tandarts nog even kijken of ik geen gaatjes heb. Gelukkig was het in de woorden van die laatste “een hele saaie controle”, ofwel, alles in orde. ;-)

De rest van de dag stond in het teken van opstarten met werk na de vakantie. Ik werkte m’n mail bij, maakte een lijstje met to do’s voor de week en begon aan een redactieklus. Eind van de middag had ik een leuk interview voor een artikel in de reeks die ik maak voor de Universiteit Utrecht.

Na de werkdag stapte ik op de fiets naar E, J en kleine S. B had dienst dus ik at gezellig daar; we bestelden Indiaas bij een tentje in Arnhem. Yep, zelfs in Elst bestaat Thuisbezorgd (een beetje) ;-). Geen foto’s van, maar was lekker!

Dinsdag
Ook dinsdag was een gewone werkdag, waarin ik werkte aan een artikel voor Wageningen Research (deel van de WUR), de redactieklus afrondde en nog wat kleine taakjes deed. Verder was het een weinig bijzondere dag.

Woensdag
In plaats van een ochtend achter m’n bureau maakte ik met de collega’s van Einder een mooie wandeling bij de Duivelsberg in Nijmegen. Het was een koude, maar prachtige winterochtend!

Daarna dronken we warme chocomel en aten we pannenkoeken. Was lang geleden dat ik bij de Duivelsberg was, en wel voor herhaling vatbaar. Ik ging voor een pannenkoek met appel en kaneel, mjam.

Eenmaal weer thuis werkte ik het transcript uit van het maandag-interview, ik had nog een Teams-call en daarna was het tijd voor een bezoekje aan de kapper. Ariadne heeft er weer wat moois van gemaakt! Superblij dat ik dit adresje om de hoek heb gevonden.

’s Avonds ging ik samen met E naar een duurzame meet-up in het gemeentehuis. Dat was leuk! Dit werd georganiseerd door Rik van den Dam, de wethouder Duurzaamheid, en zijn team, en alle duurzame (burger)initiatieven in de gemeente waren uitgenodigd. Waaronder wij van KlimaatGesprekken! In december had E hierover voor het eerst contact met de gemeente, en ze zijn héél erg te spreken over wat we doen. Ze willen ons dan ook graag helpen waar ze kunnen. Zo fijn om die steun te ervaren.

We hebben sinds 8 maanden een GroenLinks-wethouder in de gemeente Overbetuwe, en ik vind het enorm inspirerend en hoopvol om te zien hoeveel verschil zoiets maakt. Mocht je je (net als ik soms) cynisch en verzuurd voelen over de Nederlandse politiek, ga dan vooral eens kijken wat er bij jou op lokaal niveau gebeurt. Dat is misschien wel meer dan je denkt!

E en ik konden de bijeenkomst mooi gebruiken om onze workshopreeks (die 28 februari start) onder de aandacht te brengen en flyers uit te delen. Intussen hebben we trouwens 6 aanmeldingen – ruim voldoende om te kunnen starten. Mocht je interesse hebben: wees er snel bij, er zijn nog maar twee plekjes vrij. ;-)

Donderdag
Donderdag was weer een gewone werkdag vanuit huis. Ik werkte het UU-interview verder uit, wat vandaag verrassend soepel ging. Ook had ik nog een meeting over webteksten die ik ga schrijven voor de HAN, en ’s avonds ging ik naar ashtanga yoga.

Dat laatste was niet zo’n succes – ik was al de hele week erg moe, en waar yoga me dan vaak opkikkert, was dit nu helaas niet het geval. Na yoga kroop ik dan ook lekker in bed met m’n boek (Middernachtbibliotheek van Matt Haig, intussen uit, ik geef ‘m 3 sterren – interessant plot-idee, helaas niet zo goed uitgewerkt en de karakters nogal vlak, maar al met al wel vermakelijk).

Vrijdag
Op vrijdagochtend had ik weer een sessie lichaamswerk. Voorlopig de laatste; we hebben zo’n anderhalf jaar hard gewerkt, en ik voel nu dat het tijd is om die lessen te integreren en verder te laten landen. Al weet ik zeker dat ik in de toekomst wel weer eens bij Laura aanklop, want wat is zij fijn en goed. Intuïtief heel sterk en ze heeft me echt geholpen om meer te voelen, op dat gevoel te vertrouwen en in m’n lijf te zakken.

’s Middags deed ik inkopen voor het weekend, want er stond een logeerfeestje op de planning! M’n Utrechtse vriendinnen J, J en S kwamen zaterdag – maar daarover hieronder meer. Ik zorgde dus voor genoeg chocola, chips, popcorn en andere snackjes om op te knabbelen. Ook haalde ik afbakbroodjes, verse jus d’orange en lekker beleg voor het ontbijt.

Ook belde ik vandaag nog even om bij te kletsen met m’n spiegelsister (van Pad van de Priesteres), en ’s avonds kwamen B’s ouders eten.

Zaterdag
Tijd voor de logeerparty. Dat wil zeggen, eerst voor de voorbereidingen: ik ruimde de zolder op en haalde er de dweil & stofdoek door zodat we een fijne, schone chillzone zouden hebben, en maakte alvast de vier bedjes klaar.

Toen ik eenmaal klaar was, dook ik in m’n boek op de bank (Mijn lieve gunsteling van Marieke Lucas Rijneveld, intussen ook uit, 4 sterren: heel goed geschreven/literair knap en sterk maar poe, ook een intens en bij vlagen gruwelijk boek).

Halverwege de middag stonden de meiden voor de deur. We dronken thee, schakelden over op wijn en bubbels, verkasten op een gegeven moment naar boven, bestelden Thais bij E-saan in het dorp (jammie) en kletsten een hoop af.

Toevallig hielden J’s vriend en zijn broer ’s avonds een dj-livestream op YouTube (Shoot ’n Rule), doen ze wel vaker, dus daar keken we naar terwijl we bijpraatten in chillmodus.

Zondag
De volgende ochtend ontbeten we gezellig met z’n allen. Ik genoot enorm van deze weekend-gezelligheid in huis! Op ons gemakje ruimden we daarna op, en rond de middag zwaaide ik iedereen uit.

B en ik werkten daarna nog even in de tuin: we snoeiden de blauwe regen-stek die we dit najaar plantten en bonden ‘m op tegen de buitenmuur waar-ie vanaf het voorjaar lekker tegenaan mag gaan groeien. Ook snoeiden we een van de bomen achterin de tuin, en daarna begonnen we aan de appelboom, tot we beseften dat het misschien net wat koud was om te snoeien (mag blijkbaar niet als het vriest, oeps). Nou ja, dan maar een andere keer verder.

We speelden ook nog een potje Robin Hood en ’s avonds aten we restjes Thais en keken The Wire op de zolder, die inmiddels weer tot z’n normale staat was omgebouwd, maar nog steeds een chille plek is. Ik voelde me dit weekend weer extra dankbaar dat we deze “tweede huiskamer” hebben, zoals J het noemde.

Tot volgende week!


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Eén reactie op “Dit was week 3: weer aan het werk, winterwandelen en een ouderwetse logeerpartij”

  1. Des

    Ohh die zaterdag van jou heerlijk zo’n ouderwetse slumberparty!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.