Dit was week 10: werksessie in Utrecht, kinderopvang regelen en eten bij Konijnenvoer

Na alle bijzondere dingen van vorige week was het nu weer een ‘gewone’ week. Het kan niet altijd feest zijn. ;-) Gelukkig was het wél een fijne week.

Maandag
Na een rustige start thuis stapte ik eind van de ochtend in de trein naar Utrecht. Ik had de hele middag afgesproken met een collega-freelancer, om samen aan de nieuwe website van een van haar klanten te werken. We brainstormden over de menustructuur, maakten daarvoor een doordacht plan en bespraken hoe we het schrijven van de teksten gaan aanpakken. Het was een superleuke en productieve middag, waar ik veel energie van kreeg!

We hadden trouwens afgesproken bij Seats2Meet, waar zij een vergaderruimte had gehuurd inclusief lunch. Aanrader, hele fijne en bruisende plek om te zitten, en ze hebben erg lekkere broodjes.

Eind van de middag pakte ik de OV-fiets naar voorleeskindje A en haar gezin. Daar had ik het babynieuws nog niet verteld, en het werd héél enthousiast ontvangen. Superleuk. Ik werd er ook weer verwend met Iranees eten, A’s zus had cupcakes gebakken en na het eten wilde A samen kleurplaten maken. Pas rond 9 uur stapte ik in de trein naar huis – dit was twee maanden geleden ondenkbaar geweest, qua energie.

Dinsdag
Ook vandaag was ik ’s morgens thuis aan het werk en ’s middags op pad. De ochtend besteedde ik aan werk voor de WUR, en ’s middags ging ik naar IZZ voor het redactieoverleg van het nieuwe magazine dat we komende maanden maken. Eigenlijk had ik tussen de middag een wandelingetje gepland met een collega-freelancer in Elst, maar fysiek was het niet zo’n beste ochtend dus ik besloot m’n energie te sparen voor de middag.

Het overleg ging prima, alleen de treinrit naar huis duurde gevoelsmatig érg lang. Pas na zevenen was ik thuis, en ik zou de avond nog de tweede sessie KlimaatGesprekken voorbereiden met E. Gelukkig was die zo lief om voor me langs de supermarkt te fietsen en een afbakpizza te halen (én een hele berg lekkers voor zwangere-Suusie-met-cravings, de schat <3), en nadat ik wat eten in m’n maag had en m’n jeans had verruild voor chillpants, voelde ik me gelukkig een stukje beter.

Tijdens het voorbereiden van de tweede workshop – over het thema wonen – kwam Cloë er gezellig bij liggen.

Woensdag
De afspraak in Utrecht die B en ik vanmorgen hadden, ging niet door – dat was jammer, maar achteraf ook wel fijn, want nu kon ik een beetje bijkomen van twee dagen buiten de deur zijn. Bovendien had ik genoeg werk te doen dat was blijven liggen.

Op de vensterbank trof ik een unieke situatie aan:

De katten zijn namelijk niet écht dikke maatjes, dus ze blijven meestal enigszins uit elkaars buurt (en vliegen elkaar regelmatig in de haren). Maar blijkbaar was de verwarming onder de vensterbank toch te aantrekkelijk.

’s Middags hadden B en ik een kennismaking met een gastouder hier in de buurt. Want ja, kinderopvang moet je al vroeg regelen… We waren onlangs ook bij een kinderdagverblijf in de wijk, maar onze voorkeur gaat toch uit naar iets kleinschaligers. Het was een fijne kennismaking. Nu staan we voor een dilemma, want gaan we a) voor de gastouder waar kleine S (kindje van E en J) ook naartoe gaat, maar die voor ons 10-12 minuten fietsen is (en da’s de eerste tijd nog niet mogelijk met baby, tenzij we een bakfiets of fietskar aanschaffen en daarvoor hebben we geen plek in de tuin, dus we zouden dan met de auto heen en weer moeten), of kiezen we b) voor deze gastouder die op 10 minuten loopafstand zit?

Ik vind het een lastige, want het lijkt me súperleuk als ons kindje en kleine S regelmatig samen de dag doorbrengen, maar aan de andere kant wil ik het onszelf ook niet te moeilijk maken.

Ander puntje is dat de gastouder waar we woensdag gingen kijken, waarschijnlijk pas plek heeft vanaf volgend jaar maart. Nou ben ik van plan om in elk geval tot januari zelf thuis te zijn met het kindje, maar eventueel moeten we dan dus nog twee maanden extra overbruggen. Then again: da’s vast ook wel te regelen. We hebben sowieso maar 1 dag gastouderopvang nodig.

Kortom, we zijn er nog niet uit… En we moeten ook niet té lang wachten met besluiten, want dan is iemand anders ons misschien voor en hebben we helemaal geen keus meer. ;-)

Tips en ervaringen op dit vlak zijn welkom!

Donderdag
Weer een thuiswerkdagje: ’s morgens deed ik bladmanagement voor het IZZ-magazine, ’s middags werkte ik aan webteksten en SEO voor een andere klant.

’s Avonds ging ik na het eten naar de sportschool. Yes! Toch weer een mijlpaaltje dit, want sporten lukte de afgelopen maanden vaker niet dan wel vanwege de misselijkheid. Ik houd het laagdrempelig en ga een halfuurtje, goed genoeg om me daarna voldaan te voelen.

Vrijdag
Vandaag sneeuwde het! Tja, maart roert z’n staart, zullen we maar zeggen.

In de ochtend had ik een online werkmeeting, en daarna gingen B en ik spontaan naar de woonboulevard. Bij Loods 5 zochten we naar wanddecoratie voor in de woonkamer – én vonden eindelijk precies wat we zochten! We moeten de plaat nog ophangen, daarna zal ik een foto maken van het resultaat.

We kochten ook een paar mooie aquarelplaten met lijst voor op de babykamer. Eigenlijk hadden we bedacht om nog geen ‘grote’ baby-gerelateerde uitgaven te doen voor de 20 weken-echo, maar dit was echt precies wat we zochten….

Eenmaal thuis was ik toch vermoeider dan ik had gehoopt. En dus kroop ik na de lunch op de bank voor een dutje. De hele middag deed ik rustig aan, zodat ik ’s avonds hopelijk weer wat energie zouden hebben. Want we gingen met vrienden uit eten!

Bij Konijnenvoer om precies te zijn, het vegan restaurant in Arnhem waar ik eerder al heel enthousiast over was. Intussen is het restaurant een tijdje gesloten geweest, verhuisd naar een nieuwe plek en ze hebben nu een nieuw concept: beneden in de kelder is de trattoria (waar wij aten), daarboven heb je ‘De Chique Zaak’ (ja zo heet het echt).

Het eten was érg goed en bijzonder, maar helaas werd ons enthousiasme enigszins getemperd doordat we steeds érg lang moesten wachten. Lees: pas na anderhalf uur kwam de eerste gang, en daarna duurde het telkens minstens een uur. Toen we rond half 10 nog steeds maar 3 kleine bordjes hadden gekregen (met van die gerechtjes die heel luxe zijn maar ook in 5 happen op), begonnen we toch best trek te krijgen.

De eerste gang was wel écht briljant: een ‘gravad lax’ maar dan met gerookte wortel, plantaardige kaviaar en mierikswortelcrème. Ik zweer je, het smaakte echt als zalm.

Waarschijnlijk hadden we pech – het was de eerste dag dat het restaurant met een nieuwe menukaart werkte, legde onze fantastisch gastvrije ober verontschuldigend uit, en de keuken zat daardoor enorm in de stress – maar als je 60 euro per persoon vraagt voor een vijfgangenmenu (plus nog drankjes), vind ik dit toch eigenlijk niet kunnen. Dan moet je misschien op zo’n avond minder tafels serveren (het zat helemaal vol).

Weliswaar kregen we als excuus een drankje van het huis, maar dat mocht dan weer geen cocktail zijn van de manager (opnieuw tot grote verontschuldigingen van onze lieve ober – hij maakte echt de avond goed!).

Tweede gang: vitello tonnato, maar dan natuurlijk vegan. Ook fantastisch.

Voor de duidelijkheid: ondanks alles hadden we een erg leuke en gezellige avond. En na het dessert hadden we gelukkig allemaal min of meer genoeg gegeten, zodat we niet alsnog langs de friettent hoefden. ;-)

Ik ga in de toekomst vast nog eens terug naar Konijnenvoer – het eten is zó goed en bijzonder dat ik ze graag nog een kans geef. Misschien zelfs wel een keertje sparen voor een avondje bij De Chique Zaak…

Zaterdag
Na het etentje was B’s vriend J blijven logeren (die tegenwoordig in Amsterdam woont), en toen zij ’s morgens samen gingen tennissen, deed ik weer een rondje sportschool. Voor de tweede keer deze week, yes! Dat was me nog niet gelukt sinds ik zwanger ben. Echt een teken dat het steeds beter gaat (mag ook wel met ruim 15 weken, toch?).

’s Middags speelden we spelletjes – eerst King of Tokyo met J, later nog met z’n tweeën een potje Clank – en ’s avonds na het eten keken B en ik weer een paar afleveringen The Wire op zolder. We zijn inmiddels bijna aan het slot van het tweede seizoen.

Ik heb qua bordspellen een Clank-fase, vind dit spel ineens helemaal leuk.

Zondag
Ik werd weer vroeg wakker van m’n maag, en de ervaring leert dat ik dan maar het beste meteen kan opstaan om te ontbijten (dan is de kans op pre-ontbijt-overgeven het kleinst). En dus zat ik om half 8 op de bank met m’n boterhammetjes en de finale van Wie is de Mol.

Iets voor tien fietste ik naar E en J om een uurtje op kleine S te passen, terwijl zij een tuintafel gingen ophalen van Marktplaats. Dit vind ik dus zo fijn hè, dat het zo kan: samen zorgen voor je kinderen, elkaar ondersteunen waar dat nodig is. Ik hoop dat we dit straks als Groebie er is, ook blijven doen.

Kleine S was in opperbeste stemming. We lazen boekjes, zongen liedjes en hij liet zich uitgebreid knuffelen. Erg leuk.

’s Middags gingen B en ik naar B en C (ook in Elst) voor een spellenmiddag. Het werd weer een potje Clank, en daarna aten we lekkere curry met naanbrood.

Oh ja, en Cloë was vandaag jarig! Zoals je ziet, was ze zelf ook erg enthousiast.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

2 reacties op “Dit was week 10: werksessie in Utrecht, kinderopvang regelen en eten bij Konijnenvoer”

  1. Kleine Atlas

    Hi Suus, er bestaat een systeem om een Maxi-Cosi op de fiets te bevestigen! Steco baby-mee heet het en neemt evenveel/weinig plaats in als een gewoon kinderzitje. Vanaf een maand of 3 à 4, als de baby zijn nekje stevig kan omhoog houden. Ik gebruikte het zelf en was heel tevreden, tweedehands gekocht en weer verkocht ook. Ik vind het niet meteen terug, maar heb toen gelezen dat het een behoorlijk veilig systeem is, zelfs al ziet het er zo niet uit.

  2. Hee Suus, moeilijke keuze! Is de afstand ook te wandelen? Of duurt dat echt te lang? Wij hebben tot 11 mnd oud gewandeld naar de opvang (15 min), heeeeeeel blij toen we eindelijk konden fietsen! Tijd is echt everything met een kleintje! Wat betreft zelfde opvang als bevriend kindje: op de babyleeftijd is er nog niet echt sprake van samen spelen en als ik lees hoe vaak je E ziet denk ik dat de kindjes elkaar sowieso wel gaan leren kennen! Ik zou dus voor makkelijk gaan (er is ook veel tijdrovend en moeilijk in het eerste jaar). Kun je die tijd mooi aan iets sociaals of je werk of je idealen besteden. Maar ik heb niet goed op mn netvlies hoeveel tijd het precies spaart, dus het is simpelweg een advies zoals je vroeg <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.