dinsdag

 • Weer eens een recept voor paddenstoelenrisotto maken dat ik bijna vergeten was. Niet eens missen dat er geen parmezaan in zit. B die het ook superlekker vond.
 • Yin yoga aan het eind van de middag. Dat twee-keer-per-week-les-abonnement was echt een van de beste besluiten van deze zomer. Wist je trouwens dat die hardnekkige ganglion op mijn pols – een van de redenen om yoga te gaan doen – sinds vorige week ineens verdwenen is? Oké, het is echt een raar verhaal: ik gleed uit van de trap en viel met m’n volledige gewicht op m’n rechterhand om mezelf op te vangen. Binnen een uur was het bobbeltje weg.. je ziet er niks meer van. Als ik goed voel zit er nog een mini-restantje, maar ik hoop dat dat zich komende weken verder herstelt. Goeie samenloop van omstandigheden, zullen we maar zeggen.
 • Steeds meer het gevoel hebben dat ik leef naar mijn waarden. Dat ik ergens voor durf te gaan staan.

0

3 reacties op “dinsdag”

 1. Wat een handige samenloop van omstandigheden voor je ganglion. Ik had er vroeger 1 in mijn pols en las toen online dat ze er vroeger soms met een dik boek op sloegen om hem weg te halen. Zou het waar zijn? Haha. Ik weet nog wel dat hij sowieso soms kon verdwijnen na gekke dingen. Ik heb hem uiteindelijk twee keer laten ‘uitspuiten’ in het ziekenhuis en na de laatste keer is hij weggebleven.

  0
  • Haha ja dat van dat boek had ik ook wel eens gehoord – en dat hebben we ook geprobeerd, haha. :D En de laatste maand hebben zowel B als ik er meerdere keren heel hard en uitgebreid op zitten drukken in een poging ‘m ‘terug te duwen’. Zonder resultaat…

   Mijn huisarts zei: het is een overbelastingsprobleem dus als je hem alleen weg laat halen is de kans groter dat-ie terugkomt. Daarom was mijn redenatie: als ik nou yoga ga doen en de omliggende spieren/pezen sterker worden, herstelt-ie zich misschien. Ik kan het natuurlijk niet bewijzen, maar het zou zomaar kunnen dat precies die combinatie (sterkere handen + flinke klap door die val) precies was wat nodig bleek :-)

   Wel superfijn dat die van jou nu ook écht weg is! Heb je ook geen last meer qua bewegingsvrijheid? (ik merk dat ik mijn hand nog niet helemaal kan belasten)

   0
 2. Goed dat yoga lijkt te werken! Het klinkt ook logisch dat sterkere spieren kunnen helpen. Ik kan nog steeds niet goed in een plankhouding op mijn pols steunen, maar als dat het ergste is. Ik heb er vroeger met periodes zoveel last van gehad dat ik mijn hand echt amper kon gebruiken, doordat de ganglion tegen zenuwen drukte. De arts in het ziekenhuis zei destijds dat de behandelingen in het ziekenhuis bij een ganglion (zowel uitspuiten als opereren) redelijk ‘ondankbare ingrepen’ zijn, omdat een ganglion inderdaad vaak terugkomt. Maar het kan dus wel verbeteren, ik ben er al zo’n 10 jaar vanaf denk ik. Houd hoop :-)

  0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.