Dingen waar ik tevreden over ben

Op dit moment zijn er behoorlijk wat dingen waar ik blij en tevreden over ben. Goed om eens bij stil te staan, dacht ik zo.

Dus:

 1. Ons nieuwe huis! Ik bedoel, yes, het is gewoon gelukt, we hebben een huis gekocht.
 2. Dat het nog drie maanden duurt voor we gaan verhuizen. Hoewel ik enorm uitkijk naar het huis, vind ik het ook heerlijk om nog even te genieten van in-Utrecht-wonen.
 3. Dat elke dag koud afdouchen een gewoonte aan het worden is, en ik zelfs al bijna een maand 2-3 keer per week volledig koud douche. Ja, dat is koud ;-) Maar grappig genoeg went het en vind ik het zelfs steeds lekkerder worden. De eerste keer was ik een halfuur later nog aan het rillen; inmiddels ervaar ik direct na het douchen vooral een superhelder hoofd en een warme gloed door m’n lijf.
 4. Mijn band met voorleeskindje A. We hebben het zo gezellig samen. En nu de musea weer open gaan, kan ik haar ook eens mee op pad nemen – de eerste datum staat al gepland.
 5. Dat ik weer aan het wielrennen ben. Vorig jaar heb ik door blessureleed eigenlijk nauwelijks van Ruby kunnen genieten (en in de winter dacht ik zelfs: waarom moest ik nou zo nodig een dure racefiets kopen); nu ben ik maar wát blij dat ik deze aankoop heb gedaan. Wat fietst ze heerlijk.
 6. Dat ik al sinds vorige zomer structureel yoga doe. En: dat het steeds minder moeite kost om mezelf te motiveren naar een (digitale) les te gaan. Ik merk hoe goed het me doet, en dat motiveert enorm. Soms heb ik heus nog van tevoren geen zin ;-) maar door gewoon te gaan, wordt het telkens een beetje makkelijker.
 7. Hoe ik me steeds steviger in mezelf verankerd voel. Nog steeds kan ik me wel wiebelig voelen of van m’n stuk gebracht, maar ik merk dat m’n mindset is veranderd. Ik ga er niet meer altijd vanuit dat ik het wel verkeerd zal hebben gedaan, of dat anderen me onaardig vinden (ook al voelt dat soms nog zo – ik kan mezelf mentaal beter beschermen in situaties die triggeren).
 8. (Bijna) elke ochtend een kaart trekken uit m’n oracle deck.
 9. M’n relatie met B. Hoe we open communiceren over alles, hoe we ons bewust (proberen te) zijn van onze valkuilen, hoe we elkaar waarderen om wie we zijn. Veiligheid, intimiteit en respect ervaren.
 10. Dat ik drie jaar geleden besloot op pianoles te gaan. Wat is muziek toch waardevol, voedend voor de ziel.
 11. Dat m’n favoriete kleding van dit moment allemaal van Vinted komt.
 12. Elke dag minstens een half uur wandelen en dat dat dus lukt zonder pijn. Ik ben nog altijd rustig aan het opbouwen, maar er is absoluut een steady lijn omhoog zichtbaar.
 13. Allemaal boeiende interviews mogen doen. Zoals onlangs met een invloedrijke klimaatwetenschapper (vandaag gepubliceerd op DUB) en vorige week met sterrenkundige Heino Falcke (binnenkort in Radboud Magazine).
 14. Dat mijn ouders binnenkort worden gevaccineerd, en een paar vriendinnen zelfs al hun eerste prik hebben gehad.
 15. Mijn nieuwe fitnesstracker, de Garmin vívosmart 4. Dat ik dit apparaatje voor 50 euro kocht op Marktplaats (nieuw in de doos, slechts twee dagen gebruikt). Hoe fijn-ie werkt, echt een upgrade ten opzichte van m’n Fitbit Charge 2.
 16. Weer regelmatig in de keuken staan om wat lekkers te bakken, en dat dat lekkers tegenwoordig automatisch plantaardig is. Van bananenbrood met amandel & chocolade tot appeltaart, citroencake en haverkoeken. Jammie.
 17. Bijna geen alcohol meer drinken – af en toe één glas goede wijn – en merken dat dit me goed doet. Ik voel me stabieler, rustiger en dichter bij mezelf. (En van dat ene glas op z’n tijd geniet ik dan wél weer enorm.)
 18. Vaker tegen mezelf kunnen zeggen dat het oké is dat ik sommige dingen (in mijn eigen ogen) ‘niet goed’ doe. Ik zeg niet dat ik geen lást meer heb van oordelen gedachten – ze zijn er vaak nog wel – maar het lukt me regelmatig om er een andere, helpende gedachte naast te zetten. Om milder te zijn.
 19. Nog steeds elke dag oefenen met positieve dingen van de dag opmerken op SAN.
 20. Weer wat meer bloggen hier op Suushi. En: dat Suushi komende week vijften jaar bestaat. VIJFTIEN JAAR, jongens!! Tijd voor taart, dacht ik zo.

0

2 reacties op “Dingen waar ik tevreden over ben”

 1. Gefeliciteerd met 15 jaar Suushi! Dat is nogal een mijlpaal! En ook gefeliciteerd met jullie huis. Ik hoop dat ik dat binnen een maand ook kan zeggen (huisbezichtiging aanstaande vrijdag)!

  0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.