Daar gaan we weer

Als ik een tijdje niet geschreven heb hier, helpt het vaak om een lijstje te maken. Je weet wel, gewoon weer even erin komen. Hey ho let’s go:

 • We gingen vorige week op wintersport en dat was fan-tas-tisch. Man, het deed me zóó goed om er even helemaal uit te zijn. Weg uit het grijze lockdown-Nederland, naar een plek met veel zon en licht en sneeuw. Elke dag buiten zijn en bewegen, ‘s avonds lekker eten, goede wijn, spelletjes. Geen ingewikkelde dingen. Chill.
 • Eenmaal thuis voelde ik me meteen weer terugzakken in de grijze perspectiefloze bluh. Wil er niet te veel woorden aan vuilmaken en het komt vást allemaal weer goed als de dagen langer worden en de maatregelen milder, maar ik vind het best een moeilijke tijd, dit.
 • Heb ook een cadeautje meegenomen uit Frankrijk: corona. Althans, ik ga ervan uit dat ik het daar heb opgelopen… misschien was die sauna ook wat ambitieus. ;-) Gisteravond kwam de positieve testuitslag binnen. Geen verrassing want ik voelde me al een paar dagen grieperig en iets in me zei al dat dit geen gewone griep was.
 • Maak me er trouwens weinig zorgen over. Ben niet fit maar de symptomen zijn duidelijk milder dan twee jaar geleden (getuige alleen al het feit dat ik dit blogje nu schrijf ;-)). Ik was trouwens nog niet geboosterd, m’n tweede prik is nog geen 5 maanden geleden… Maar anyway, even kijken hoe het komende dagen gaat.
 • Het lijkt trouwens wel of iedereen om me heen op dit moment corona heeft zeg! Is dat bij jullie ook zo?
 • Intussen ook gewoon maandag een deadline dus ik ben blij dat ik me niet té beroerd voel om nog wat te werken vandaag. Want ja, hashtag zzp-life. Al heb ik gelukkig niet zulke bizarre weken als de maand voor kerst, dus er is tussendoor wel ruimte om wat op de bank te hangen en bij te komen.
 • Ik probeer ook weer een weekvlog te maken maar beloof nog even niets. Merk dat het me helpt (qua perspectiefloze bluh) om dit soort projecten op te pakken maar tegelijkertijd vind ik het lastig om er motivatie voor te vinden.
 • Ben wel weer elke dag stukjes aan het schrijven op SAN, met 3 tot 5 leuke dingen van elke dag. Dit helpt me écht om m’n mind een beetje positief te houden. Las onlangs in de vk dat ‘t zelfs een bewezen methode is.
 • Ook een fijn interview in de VK vond ik dit gesprek met Wende Snijders over hoe ze omgaat met de lockdowntijd. Als artiest is dat natuurlijk helemaal lastig… Mooi om de veerkracht te lezen. ‘Elke lockdown heb ik gefocust op de vier D’s: De Dingen Die Doorgaan’.
 • Verder zit ik weer te veel op mijn telefoon. Maar ja hè, zo gaat dat soms.
 • En ik heb op het moment een zwak voor warme chocomel met slagroom (van koeienmelk, ja). Probeer er maar even geen oordeel op te hebben. Is lastig, maar ja, misschien heb je niet altijd de mentale ruimte om al je wereldverbeterplannen uit te voeren. En ook hier geldt misschien: focus op wat wél lukt. (Lukt niet altijd. ;-))
 • Volgend jaar wil ik weer skiën.
 • Ik ben trouwens probleemloos van de steilste rode piste van het gebied af gekomen. HET WAS SPANNEND. Maar het lukte. Yes, trots.
 • Mag ik alweer op wintersport?
 • Ons huis begint steeds meer ons huis te worden. Zeker sinds we een gave loveseat scoorden op Marktplaats, eigenlijk bedoeld voor in de werkkamer maar nu staat-ie bij wijze van experiment in de woonkamer en dat past eigenlijk hartstikke goed. Denk dat we het maar zo houden.
 • Corona of niet; dit lijstje nog langer maken zou een kwestie van werkontwijkend gedrag zijn. Fijn weekend allemaal en tot snel!

2+

Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.