Best gelezen blogs van 2020

Nog nooit schreef ik zo veel op Suushi als in 2020. Komt het door de coronacrisis, die mijn agenda leegveegde? Doordat ik niet meer op sociale media zit en ineens 800 uur extra te besteden had? Heeft de 10 uur die ik per week aan reistijd bespaar er wat mee te maken?

In elk geval zit ik in een creatieve flow die maar niet lijkt op te houden. Ik bruis van de ideeën, in mijn hoofd poppen meer plannen op dan ik ooit zal kunnen uitwerken.

Maar welke blogs vonden jullie eigenlijk het leukst?
Welke posts zijn dit jaar het best gelezen?

Tussen die twee vragen wordt vaak een causaal verband gelegd. Terwijl het natuurlijk twee totaal verschillende dingen zijn. Vaak neigen we naar getallen te kijken en daar ons kwaliteitsoordeel op te baseren – niet alleen op televisie vieren kijkcijfers hoogtij. Maar of een product of dienst goed is, heeft hooguit deels te maken met in hoeverre anderen het weten te vinden.

Dus wat het béste stukje op Suushi dit jaar was, dat moeten jullie maar zeggen. (Mag, in de comments!) Wat ik intussen wél kan vertellen is welke posts in 2020 het vaakst gelezen zijn.

Dit zijn de populairste blogposts van het afgelopen jaar:

 1. Hoe het voor mij was om corona te hebbendeze zit volgens mij een een Google-loopje, want dit verhaal trekt nog elke dag tientallen lezers
 2. WSET2 online: veel leuker dan ik dacht – over hoe m’n wijncursus digitaal doorgang vond
 3. 7 dingen die ik leerde over wijn en spijsmijn samenvatting na een boeiend webinar door Jeroen Bronkhorst
 4. Locktober – mijn gedachten aan de vooravond van de tweede lockdown
 5. 4 lessen uit 4 maanden thuiswerken: zo houd je het nog even vol – intussen zitten we op meer dan acht maanden thuiswerken, tijd voor een tweede post!
 6. De blogwereld is niet dood met een lijstje van mijn favoriete online schrijvers
 7. De keus is aan jou – over armoede, rijkdom, sociale verschillen en over jezelf heen stappen; dit is overigens de post die dit jaar de meeste duimpjes omhoog kreeg ;-)
 8. Avondpraat – over jezelf presenteren en authentiek zijn in de YouTube-wereld
 9. Erbij – over gepest worden en er (niet) bij horen
 10. Mijn verborgen impact – waarin ik m’n eigen milieu-impact bereken (2,8 aardbollen, oeps)

Wat was jouw favoriete Suushi-blog (of vlog!) dit jaar?

2+
close

Kom je hier vaker?

En wil je graag 1x per maand een lijstje met nieuwe Suushi-blogs in je mailbox? Meld je aan voor m'n kersverse maandoverzicht. Leuk!

2 Comments

 • Shirley

  Wat de reden ook is, ik vind het knap. Ik bespaar ook veel reistijd, maar door het niet heel veel doen, blijft inspiratie uit (en de zin ook). Niet erg, het moet ook leuk blijven. Ik ben wel blij met jouw inspiratieflow en dat ik daar gezellig mee mee kan lezen. Het liefst lees ik persoonlijke blogs over wat je bezighoudt (bijna alles dus). Zelfs als een onderwerp mij minder interesseert, vind ik het nog steeds leuk om de passie van een ander erin te kunnen terugvinden.

  2+
 • Karlijn

  Heel fijn dat je zoveel schrijft. Ik heb je dit jaar ‘ontdekt’ en lees je blogs met veel plezier. Net als Shirley, lees ik graag blogs waarin je de passie van diegene kunt vinden. En dat heb ik bij jou eigenlijk altijd. Ook als ik in eerste instantie denk dat het misschien niet een onderwerp voor mij is. Daarnaast vind ik veel van jouw blogs ook fijn om even langer over na te denken, als je schrijft over social media of over hoe we met zijn allen de aarde naar de vernieling helpen en hoe we daar zelf iets aan kunnen doen.
  Dus dankjewel daarvoor!

  0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.