2021: hoogte- en dieptepunten

Oké, het jaar is nog niet voorbij. Er kan nog van alles gebeuren, zo blijkt ook maar weer uit deze lockdown, die we allemaal voor de zoveelste keer niet zagen aankomen. Maar laat ik toch vast terugblikken. Wat waren de hoogte- en dieptepunten van dit jaar?

Kleine disclaimer: zo’n lijstje maken voelt altijd een beetje random. Het zijn toch maar net de dingen die je bedenkt en er zijn – gelukkig – de afgelopen 12 maanden veel meer dan 10 leuke dingen gebeurd. Neemt niet weg dat het best een redelijke indruk geeft. Dus daar gaan we dan.

10 hoogtepunten van 2021

1. Een huis kopen! Wat een geluk hebben we gehad met deze plek. Hoogtepunt was trouwens ook dat zo veel mensen ons wilden helpen met ontwerpen, klussen, inrichten én verhuizen.

2. Treinen door Italië met B. Het was een mooi avontuur en ik heb zo veel geleerd. Zoals mooi Italië toch is (hallo Amalfikust!) en hoe prettig het is om per trein op vakantie te gaan. Smaakt naar meer. Volgend jaar écht naar Sicilië?!

Met B aan de Amalfikust.

3. Horen dat mijn liefste vriendin E en haar man een kindje verwachten. Sowieso zijn er op dit moment veel mensen in m’n omgeving die een baby krijgen (of zelfs een tweede) en ik vind het allemaal SUPERLEUK.

IJsjes eten met E op de Oudegracht.

4. Een weekendje in Maastricht met B, op bezoek bij zijn beste vriend J. Het was echt even helemaal weg, lekker genieten van het Bourgondische leven.

Chillen in Maastricht

5. Niet echt 1 moment, maar: fijne momenten met vriend(inn)en. Merken dat vriendschappen zich verdiepen. Me geliefd voelen en steeds meer mezelf durven te zijn.

Lunchen met A voor mijn verjaardag; ik kreeg de tijger van haar die ze schilderde en waar ik al maanden gek op was!

6. Begin september: na de druilerige zomer een heerlijk nazomerfeestje vieren buiten de stad. Een vriendin werd 30 en maakte daar een klein festival van, inclusief kamperen op het veld.

7. Mijn afscheidsfeestje bij Einder in oktober. Het was zó’n fijne avond met lekker eten, drankjes en een boel van m’n favoriete mensen.

8. Beginnen met freelancen natuurlijk! Wat een topbesluit was dat. Ik leer zo veel en het is zo uitdagend, ik ga echt level-up in m’n werk.

9. Sisterhood-weekend in juni.

10. De momenten met familie, juist de verdrietige dagen na het overlijden van mijn oma afgelopen maand. Het was fijn om hen zo dichtbij te hebben. Om even allemaal bij elkaar te zijn in Nederland.

5 dieptepunten van 2021

1. Dat we hoorden dat een goede vriend en collega ongeneeslijk ziek is. Soms kan ik er nog steeds niet bij.
2. Weer in lockdown moeten, terwijl ik stiekem begon te hopen dat we daar nu wel een beetje vanaf waren.
3. Beseffen dat sommige vriendschappen ook voorbijgaan/zijn. Daar oké mee zijn, het hoort ook bij het leven denk ik. Maar toch: leuk is anders.
4. Verkouden en grieperig zijn in Italië. Oké, ik weet dat ik verder bar weinig te klagen had over deze reis ;-) En dat er véél ergere dingen zijn in het leven (zie punt 1). Maar me ruim een kwart van de vakantie niet lekker voelen was toch best stom.
5. Dat m’n geplande familiebezoek naar Zweden telkens maar werd uitgesteld. Gelukkig konden we in juli éindelijk gaan.


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Eén reactie op “2021: hoogte- en dieptepunten”

  1. des

    oeh hou van dit soort stukjes. met vriendinnen stuur ik elk einde van het jaar altijd een mailtje: wat ging goed, wat kon beter, en ik ga nu hard nadenken over mijn 10 hoogte en dieptepunten.

    Overigens: gezondheid he, wat is dat dan weer altijd een dankbaar iets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.