2017 IN FAVORIETEN: momenten

Tja, natuurlijk kan ik leuk allemaal lijstjes gaan posten over muziek en voedsel en meer van die dingen, maar da’s natuurlijk niet alleen waar het jaar over ging. In de categorie persoonlijk: dit waren mijn mooiste én moeilijkste momenten van het afgelopen jaar.

TOP-17 van mooiste momenten van 2017

 1. De halve marathon in Stockholm uitlopen samen met vriendinnetje E (a.k.a. de Keukenprinses). In 1 uur en 50 minuten en 54 seconden.
 2. Niet echt een moment, maar toch: mijn weekje zomervakantie in Frankrijk met S. De ochtend hardlopen door de heuvels, de middagen in de zon aan het zwembad, de avonden met weerwolven, wijn en kampvuur.
 3. In januari in mijn eentje in Cuba baden in een helderblauwe zee, 30 graden en stralende zon. Het gevoel van rust en onafhankelijkheid dat toen over me heen kwam.
 4. Met B in een hangmat chillen op Lowlands.
 5. Mijn verjaardagsfeest in m’n tijdelijke casa; het hele huis bomvol met lieve mensen, de hele avond stuiteren van blijheid en om middernacht aftellen tot ik echt 26 werd.
 6. Mijn verjaardag zelf; een ontzettend chille dag met B en S, die samen ‘team Brak’ waren. Taartjes eten bij Carla’s Konditorei aan het Domplein (of nou ja: ik at taartjes, zij keken misselijk toe en nipten van hun thee).
 7. Champagne drinken op het dak van de Journalist, met uitzicht op de Dom, op een zwoele zomeravond. Leven.
 8. Uit eten bij Guusjes met mijn vader en Hanneke. Daar allemaal goede en open en volwassen gesprekken voeren.
 9. Hand in hand over de finish van de halve marathon van Utrecht met A. O ja en ook: eind juli na een maand radiostilte weer met haar bijkletsen in Talud9, onder het genot van goede wijn.
 10. Vorige maand thuis dineren en bijkletsen met E. Eigenlijk een heel ‘gewone’ avond, maar zo fijn en warm en open.
 11. Best Kept Secret Festival verkennen met de Journalist.
 12. In het park hangen en pizza eten met m’n liefste Broer. Gesprekken voeren over alles. Dichterbij elkaar komen, al zijn onze levens zo verschillend.
 13. Rondlopen in de Sagrada Familia in Barcelona.
 14. In oktober bij Einder te horen krijgen dat ik niet meer alleen schrijver, maar nu ook ‘/adviseur’ ben. Daar in groeien, nieuwe (en soms spannende) dingen doen.
 15. De finale van DE MOL (Vlaamse versie) kijken met T. Opnieuw totaal overdonderd zijn.
 16. Dagje naar Spa Sereen in het voorjaar. Wat een heerlijke plek is dat – en wat goed om af en toe zo’n dag even helemaal weg te kunnen. O ja, de dag naar de Thermen Goirle met B moet hier dan eigenlijk ook nog bij.
 17. Een avondje uit eten bij restaurant Blij met mijn mama, Ben en B, die elkaar zo leerden kennen.

TOP-7 van moeilijke momenten van 2017

 1. De avond dat ik, op de bank bij A, besloot om weg te gaan bij Tom. Mijn leven daarmee behoorlijk overhoop gooien.
 2. Het gesprek dat ik met mijn moeder had in de kamer van mijn psycholoog.
 3. Hetzelfde gesprek, met mijn vader. Beide gesprekken waren trouwens ook baanbrekend, goed, nodig en verrijkend.
 4. De dagen/weken na dat gesprek met mijn moeder.
 5. Toen T zei dat hij me nooit meer wilde spreken – en zich daar min of meer aan houdt. (Vandaag zag ik hem toevallig even om wat spullen op te halen, maar in principe hebben we geen contact – ik begrijp en respecteer het, maar lastig is het wel.)
 6. Het afscheid van zijn ouders. Niet alleen moeilijk, trouwens, vooral ook heel warm en fijn en liefdevol. Man, wat mis ik hen soms – ze waren na vijf jaar eigenlijk ook een beetje mijn ouders geworden…
 7. Omdat heus niet alle moeilijkheid emotioneel is: het buikgriepje dat me eind november een aantal dagen heel naar liet voelen. Ugh, ik zal jullie de details besparen, maar nee, dat waren niet m’n favoriete dagen.

Ja, jeetje, wat een jaar was het he?

0
close

Kom je hier vaker?

En wil je graag 1x per maand een lijstje met nieuwe Suushi-blogs in je mailbox? Meld je aan voor m'n kersverse maandoverzicht. Leuk!

2 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.