Terug en meer

Zo hoi, ik ben weer in het land!

Over Maleisië snel een blogje met verslag, ervaringen en tips (hoop ik). Afgelopen twee dagen ben ik bezig geweest met het samenstellen van m’n fotoalbum van de vakantie en dat is nu al AF! Wauw, zo snel heb ik dat nog nooit gedaan. Maar goed, dat zorgt er wel voor dat het schrijfwerk nog even op zich laat wachten.

Nu alvast even wat dingen die ik te melden heb:

  • Sinds de ochtend van woensdag 24 januari heb ik niet meer ingelogd op Facebook.  In Maleisië niet en nu ik alweer ruim drie dagen thuis ben ook nog steeds niet. Ook niet op Twitter, Instagram of LinkedIn trouwens. Wat een rust geeft dat! Eerlijk? Ik mis het totaal niet, heb ineens veel meer tijd en ruimte (en vooral: brainspace) om boeken te lezen en heb kortom niet het gevoel dat m’n leven er slechter op is geworden. Morgen, als ik weer aan het werk ga, ontkom ik er denk ik niet aan om even in te loggen (sociale media zijn deel van mijn werk…) maar ik zoek nog naar een goede manier om dat af te bakenen. Het voelt goed om ‘afgekickt’ te zijn.
  • Op de laatste dag in Kuala Lumpur las ik, ‘s morgens zittend op de vloer van de hotelkamer, de laatste twee blogjes van Des. Doe dat alsjeblieft ook, jongens. Wát een rake woorden. Ja, zo is het. Des, wijze vrouw, blijf je alsjeblieft af en toe een beetje schrijven voor ons?
  • Ik ben begonnen met Project 333, ofwel: minimalize je kledingkast. In het kort betekent dit project (een aantal jaar terug bedacht door een Amerikaanse blogger) dat je je complete kledingkast – incl. schoenen, accessoires en jassen – terugbrengt tot 33 items waarmee je 3 maanden doet. Hier lees je er meer over (of google ‘Project 333’, duizenden mensen deden al mee). Vlak voor ik op reis ging las ik hierover en toen ik vrijdagochtend terugkwam was het opnieuw inruimen van m’n kast een van de eerste dingen die ik deed. En wauw zeg, wat ruimt dat heerlijk op! Nu staat midden in m’n kamer nog een enorme stapel kleding in 2 kratten en 2 tassen, die tot 9 mei achterin mijn berghok gaat. Ik ben benieuwd hoe dit gaat bevallen. Eerste indruk: dit is fantastisch.
  • Nu ik met m’n nieuwe voor-Maleisie-gekochte camera (veel) mooiere foto’s kan maken, heb ik ook zin om weer eens wat vaker recepten te delen op EAT. Sowieso wil ik graag komende maanden wat meer plantaardige signature dishes ontwikkelen. Vanavond deelde ik het receptje van de chili sin carne die ik maakte; je vindt ‘m hier.
  • Nu ik niet (of minder) actief ben op sociale media, is het voor jullie misschien wat lastiger om m’n blog te vinden. In navolging van Des heb ik daarom een tool geïnstalleerd waarmee je je kunt abonneren op dit blog. Wil je ook een mailtje ontvangen als ik een nieuw blogje post? Vul in de linker zijbalk <—– je e-mailadres in!

O ja en dit plaatje wilde ik jullie alvast niet onthouden ;-)  Langkawi!

0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.